כתב אישום הוגש לבית המשפט המחוזי בת"א נגד אורי לוזון, דוד בירן ואילן חי בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות איסור הלבנת הון ועבירות מס. לטענת הפרקליטות, השלושה קיבלו במרמה את הפעלת המזנונים באצטדיון סמי עופר וכן קיבלו במרמה חלק ניכר מהכנסות המזנונים. יש לציין כי אין שום קשר לזכיין הנוכחי בסמי עופר, “גולאסו”.
לפי כתב האישום, פעילות המזנונים באצטדיון הניבה הכנסות כספיות משמעותיות, אשר נעו בין עשרות אלפי ש"ח למאות אלפי ש"ח בכל משחק, והצטברו לכדי מיליוני ש"ח בכל שנת פעילות. בשל אופיה של הפעילות, מטבע הדברים הכנסות אלה היו ברובן הגדול בכסף מזומן.
בשבוע שעבר כבר הוגש כתב אישום, במסגרת הסדר טיעון, נגד דורון להב בגין קבלת דבר במרמה, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש הליכי משפט. להב הינו בעלים ומנכ"ל של חברת "נטו", אשר במהלך 2014 זכתה במכרז שפרסמה החברה הכלכלית בחיפה להפעלת הקיוסקים באצטדיון סמי עופר. לאחר שעמדה בכל תנאי המכרז, חתמו הצדדים על חוזה, לפיו על חברת "נטו" להעביר כ- 49% מהכנסות המזנונים לחברה הכלכלית בחיפה.
במסגרת המכרז נאסר על העברה או השכרה של כל זכות או חובה כלשהי שניתנה לחברת "נטו", אבל עוד לפני שהאחרונה החלה להפעיל את המזנונים, סוכם בין להב לבין בירן, רועי לוזון (בנו של אורי לוזון) ואחרים כי להב יעביר באופן חלקי את הפעלת המזנונים באצטדיון לידי בירן.
במהלך קיץ 2016, ועל רקע הקשר העסקי הקודם בין בירן ללהב, בניגוד לתנאי המכרז, הועברה הפעלת המזנונים והשליטה בהם ובהכנסות לידי הנאשמים. כיוון שאלו לא עמדו בתנאי המכרז, המשיכה "נטו" להציג עצמה כמי שממשיכה להפעיל את המזנונים ואף ביצעה את הדיווחים והתשלומים לחברה הכלכלית. במסגרת חוזה שנחתם בין להב לאילן חי (ועל דעתם של לוזון ובירן) נקבע, כי בירן יפעיל את המזנונים באצטדיון במקום חברת "נטו" ובתמורה שולם לה סכום של כ-100 אלף שקלים ותשלום חודשי בסך 5,000 שקלים.
עוד נטען כי בין אוגוסט 2016 ליולי 2018 הפעילו לוזון ובירן את המזנונים וקיבלו את ההכנסות מהפעלתם. במהלך התקופה, בתום כל משחק באצטדיון, נאספו כלל הפדיונות הכספיים, אז העביר בירן סך של 15% מהפדיון למנהל המזנון ללא כל תיעוד (לצורך תשלום עבור עבודתו ולשם תשלום לעובדים, אשר ברובם היו קטינים). בנוסף, בירן, על דעתו של לוזון, הורה לערוך רישום כוזב של ההכנסות על ידי הפחתת הסכום שניתן כתשלום למנהל המזנון ולאחר הפחתת הסכום למחצית. כל זאת, במטרה להטעות את החברה הכלכלית בנוגע לסכום שהיא זכאית לו מתוך הכנסות המזנונים.
בתקופה זו, הפיקו לוזון ובירן הכנסות מהפעלת המזנונים בסך 8,607,690 שקלים ודיווחו על הכנסה בסך 4,303,845 בלבד. המשמעות היא שהחברה הכלכלית לחיפה קיבלה במהלך התקופה סכום של 2,108,885 שקלים במקום 4,217,716 שקלים, לו הייתה זכאית במידה והיו מדווחות ההכנסות האמיתיות מהפעלת המזנונים.
ללהב, לוזון, בירן וחי יוחסו עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לביצוע פשע. עוד יוחסו ללוזון, בירן וחי עבירות מס לאור דיווחים כוזבים של הכנסותיהם ועבירות בתחום הלבנת ההון בשל אי הצהרה על נהנים בחשבון בנק אליו הועברו רווחי הקיוסקים.