מערכת ONE
|
האם אנחנו עומדים לראות יותר כיסאות ריקים ופחות אוהדים? עליית המחירים במשק משפיעה על ההוצאות של המועדונים בתפעול האצטדיונים, כרגע הכדור במגרש של הקבוצות וייתכן מאוד שאת האפקט ירגישו גם הצרכנים - האוהדים. ואם לשפוט לפי תוצאות הסקרים שבהם הצביעו אלפי גולשי ONE מאתמול, הקהל ממש לא נותר אדיש לנוכח האפשרות של עליית מחירי הכרטיסים והמנויים.
לא פחות מ-82% מהמשתתפים בסקרים חוששים שהמחירים למשחקי הכדורגל יתייקרו וחלק גדול מהם - 80% - אף הצביע כי ההתייקרות תגרום להם שלא לרכוש כרטיסים למשחקים. רק 20% מהמצביעים מתכוונים להמשיך ולרכוש כרטיסים כרגיל, גם אם השרשרת של גל ההתייקרות תגיע גם אל האוהדים.
אבל האם לחרם כזה או אחר או מחאה של הקהל באמת יכולה להוביל לשינוי במחירים? 84% בטוחים שלקהל יש כח להשפיע על המחירים, בעוד 16% חושבים שזה לא בידיים שלהם.
אז מהו כן מחיר סביר לכרטיס בעיני האוהדים? 54% בטוחים שהם לא צריכים לשלם מעל 60 ש"ח כדי לראות כדורגל בארץ ו-39% חושבים שסכום של 60-80 ש"ח הוא סביר כשרק 5% מהמצביעים חושבים שיש לשלם 80-100 ש"ח. כלומר: 93% מהמצביעים בטוחים שכרטיס למשחק לא צריך לעלות מעל ל-80 ש"ח.
אבל כשכבר כן רוכשים כרטיס למשחק, האם מקבלים תמורה מלאה עבור הכסף? גם כאן יש לאוהדים דעה די נחרצת: 68% מהמצביעים בטוחים שהם לא מקבלים תמורה, בעוד ש-32% חושבים ההיפך. אז מה קורה כשמדובר במשחק אטרקטיבי - האם זו סיבה להעלות את המחיר? כאן זה כבר פחות חד משמעי כש-53% מהמצביעים בטוחים שלא ו-47% חושבים שכן.
ונעבור למנויים: 56% מהמצביעים חושבים שהמחירים שבעלי המועדונים גובים על מנויים הוא לא סביר, בעוד ש-44% שלמים עם הכסף שהם משלמים מדי שנה כדי לראות את הקבוצה שלהם. עם זאת, לא פחות מ-78% הצביעו שעליית מחירים תשפיע על ההחלטה ברכישת מנוי, בזמן ש-22% ימשיכו לרכוש מנוי גם אם תהיה התייקרות.
89% מהמצביעים מצפים שהקבוצות יתחייבו שלא יעלו את המחירים בעונה הבאה, בעוד ש-11% בלבד הצביעו שאין להם ציפייה כזו. אגב, מבין המשתתפים בסקרים, 35% הזדהו כאוהדי מכבי חיפה, 16% כבית"ר ירושלים ומכבי ת"א, 14% כהפועל ת"א ו-9% כאוהדי הפועל ב"ש. 3% מהמצביעים הם אוהדי מכבי נתניה, 2% אוהדי הפועל חיפה ואחוז בודד אוהדי בני סכנין, מ.ס. אשדוד, הפועל חדרה, הפועל ירושלים ומכבי פ"ת.