גם בעיר אריאל יש כדורגל איכותי. מועדון כדורגל עירוני אריאל, מונה כיום כ-380 נפשות, מתוכם 200 שחקנים פעילים בליגות השונות בכדורגל. המועדון מחולק בעצם ל-8 קבוצות דשא ועוד קבוצת אולמות. המועדון מורכב מקבוצת בוגרים, מחלקת נוער, נערים וילדים. שי ברנטל הוא יושב הראש של המועדון, מי שהיה בעברו מנהל תפעול בכיר בחברת קוקה קולה, והיום יזם מקומי, לצד שותפו נורמן גולדשטיין, איש הייטק. שי אחראי על התחום המשרדי-לוגיסטי, קבוצת הבוגרים, דשא בכללותו ונורמן יותר בקטע המקצועי. הוא המנהל המקצועי של המועדון. אם לא די בכך, משמש אף כמאמן השוערים וקבוצת האולמות.
קבוצת הבוגרים של המועדון החלה את דרכה בשנת 2015. שלוש שנים מאוחר יותר, קמה לה קבוצת הנוער של אריאל. על מנת שהכדורגל בעיר ימשיך לעבוד, חלוקת התקציב במועדון מתחלקת כך: 10% מתמיכה של הטוטו, 60% מגיע מתשלומי ההורים, 25% שהעירייה מכניסה פעם בשנה ועוד 5% נוספים זה תרומות. אפשר להגיד גם שתמיכה של ספונסר תוכל לעזור למועדון לעלות ליגה, ובכללי לפעילות בפרט. מי שהתפנה לשוחח על מועדון כדורגל עירוני אריאל הוא יו"ר המועדון, שי ברנטל.
מה מייחד את הקבוצה ובכלל, את המועדון שלכם?
"מה שמייחד את המועדון שלנו שהוא מועדון אזורי. אפשר להגיד שבערך 40% מתוכם חובשי כיפה. הכוונה היא, שהוא מייצג את העיר אריאל, אבל גם את כל גוש השומרון - כמובן שרוב הבסיס של השחקנים שלנו הוא מאריאל עצמה. 60% מאריאל. מאפיין נוסף הוא שכולו ללא יוצא מן הכלל, מועדון שומר שבת. בנוסף, קבוצת הבוגרים שלנו, המשחקת בליגה ג' - במקום הראשון, הם מועמדים לעליית ליגה. ילדים א' שלנו, שנתון 2008, גם הם במקום הראשון. מדובר בקבוצה שרצה יחדיו מהמחזור השני-שלישי וכבר תפסה את המקום ראשון. אני מאמין שהם במקום בטוח ויכולים לקחת את צלחת האליפות. בנוסף, קבוצת טרום א' שלנו, נמצאת במקום השני עם מרחק של משחק אחד מהמקום הראשון. גם קבוצת ילדים ב', נמצאת במקום טוב (במקום השלישי) וילדים ג' גם כן במקום השלישי. זו גאווה, 5 קבוצות שלנו מתוך 8 בדשא במקומות ראשון ושלישי. יש לנו גם קבוצת בוגרים באולמות".
מה החזון של מועדון כדורגל עירוני אריאל?
"בטווח הקצר והבינוני הוא שיהיה לנו מכל מנעד הגילאים שחקני כדורגל. החזון לטווח הארוך יותר הוא שהקבוצה הייצוגית של הבוגרים תעלה לליגה א'. אנחנו השנה רוצים להגשים חלום לעלות לליגה ב', אבל החלום מעבר לזה הוא העפלה לליגה א'. כמו כן, למרות רצוני הגדול שקבוצת הבוגרים תעלה ליגה, ניצחונות ואליפות של אחת מקבוצות הילדים חשובים לי פי כמה וכמה. אנחנו גם כל שנה מנסים ולפעמים גם מצליחים לאתר שחקנים מאוניברסיטת אריאל, כדי שיבואו לשחק אצלנו בקבוצת הבוגרים הייצוגית. אנחנו אפילו מצליחים לאתר שחקנים מהמגזר הערבי באזור בדר"כ, ולא רק, גם כאלה מאזור השרון והשפלה שהם יודעים שהם לומדים באוניברסיטה ויכולים גם להשתלב בקבוצת הבוגרים שלנו".
אם כבר מדברים על המגזר הערבי, נזכר ברנטל, בסיפור. "אגב המגזר הערבי, פעם, לפני שבאנו, היחסים עם המגזר לא היו בשמיים. אבל, שיתוף הפעולה איתם כיום, עם המשולש, באיזור דן והשרון, הוא שיתוף פעולה ויחסים טובים מאוד. פעם להבדיל, זה לא היה ככה, שהם היו מגיעים לפה היו שערוריות: מכות, משחקים מתפוצצים, כל מה שאף אחד לא רוצה לראות בכותרות. אחרי שהגענו והפכנו למועדון כדורגל עירוני אריאל, ניסינו לעשות שינוי ועכשיו אני חושב שהרבה יכולים להעיד על כך שהיחסים שלנו איתם מצוינים".
בוא נגלוש למחלקות הצעירות ולנערים ג' בפרט
"משהו מיוחד הוא שהקבוצה (נערים ג') הוקמה משחקנים שחלקם עברו לפנימיות וישיבות הסדר. הקבוצה התחילה ללא ציפיות של ממש ומפה לשם אנחנו כבר במקום החמישי עם 6 ניצחונות, תיקו ורק 4 הפסדים. יש לנו ילד, לצורך העניין, מפנימייה ממצפה רמון - בארי, שמו. ועוד אחד, רעי, מפנימייה בבית שמש - שאנחנו הופכים עולמות כדי להביא אותם לאימון אחד בשבוע, על מנת שביום שישי ישחקו במשחק. הם שומרי שבת, ככה שזה לא ממש פשוט העניין ואנחנו ממש סביב הדבר הזה. חשוב לנו שכולם יהיו כאן ביחד".
קבוצת הנוער של אריאל (באדיבות המדיה של המועדון) (מערכת ONE)ברנטל ממשיך ואומר: "הנערים שלנו מגיעים מכל היישובים באזור. זו קבוצה מעורבת מאריאל ומכל מיני יישובים וגם מפנימיות,למשל מהר ברכה, מצפה רמון, בית שמש, רבבה, נופים, ברקן, שילו וגיתית. יש לנו נערים שמגיעים מ-8 יישובים - זה המיקרו קוסמוס של המועדון. אנחנו מתנהלים ללא מטרות רווח. אנחנו פועלים מתוך מאמץ, עם הידיעה שכמה מהחבר'ה האלה יעלו לבוגרים וכך תהיה המשכיות. אנחנו רוצים שמכל שנתון יעלו לפחות 4-3 לבוגרים - זה החזון שלנו, אפשר להגיד, שאנחנו מחזיקים את הקבוצה, בשביל אותם 4-3 השחקנים האלו שאנחנו מצפים שיעלו לבוגרים. אפשר להגיד גם, ככה בכלליות על המועדון, שאני מאוד גאה בזה שמתוך צוות של 10 מאמנים שלנו, כמעט כולם מאריאל ומסביבותיה. 7 מאריאל, 1 מנופים, 1 ממגדלים ועוד אחד מהוד השרון".
יש סיבה לכך שרוב המאמנים רק מאריאל?
"בטח. הם יותר נאמנים, כי הם סוג של מחוברים ומחויבים ליישוב. הם בני המקום, יותר קל להם לגייס ילדים ונערים שחקנים. הם גם מביאים זמינות וחיבור - בין המאמן להורים והילדים שזה דבר שגם מאוד חשוב לנו. המאמנים שלנו לעיתים, מאמנים יותר מקבוצה אחת, דבר שלאו דווקא מקובל ממועדונים מאזור המרכז למשל. המאמנים שלנו תמיד סביב הכדורגל".
ברנטל מוסיף: "אנחנו מועדון הספורט העירוני הכי גדול בכל חבל שומרון, הגדול היציב והיחיד. עוד משהו טוב, הוא שכולם, כל המאמנים כולל העוזרים שלהם, כולם עם תעודות, אין מצב שנעסיק מישהו בלי תעודת הוראה והכשרה, יש גם לי ולשותף שלי יש תעודות כאלה. גם העניין שהזכרתי מקודם עם המאמנים כמובן שרובם מאריאל, זה משהו מיוחד. אגב משהו מדליק שיש לנו הוא מערך צילום של משחקים מאוד מתקדם. אנחנו מצלמים שם את כל משחקי הבית, ואחרי זה מנתחים אותם. ממש אנליזה לכל דבר. זה מאד יקר היה לנו לקנות ועוד להשכיר. שוב, חשוב לזכור. אנחנו במועדון מתנדבים. זה תפקיד שלנו עם הוצאות אישיות. גם הנשים שלנו מתנדבות במועדון, יש מערך מתנדבים שהם גם מנהלי הקבוצות כמובן כמו בכל מועדון".
קבוצת הילדים של אריאל (באדיבות המדיה של המועדון)יש לפי דעתך משהו שאפשר לשפר במועדון?
"כן. מצב המגרש. זה ידוע לכולם, שמצב המגרש באריאל זה חיסרון. דרוש שיפור למגרש והתאורה! אגב, אנחנו קבוצת "צו פיוס" ולכן אין תאורה בשבת במגרש, אז יוצא מצב שמעבירים משחקים לאמצע שבוע, וזה מאוד מעצבן את הקבוצות היריבות. אנחנו משחקים על מגרש אחד, ועוד יחידה קטנה מאחורי השער, אבל זה לא מספיק. אנחנו כן שומעים ורואים באופק הבטחות לקול קורא, ושיהיה בעתיד והבטחות לדשא סינתטי, קריית ספורט חדשה, מגרש כדורגל חדש, אבל כרגע זה באוויר. למשל התאורה, כנראה תצא לדרך בשנה הבאה. הודיעו לי ממש לפני כשבועיים. לגבי הסינתטי, דרושים אישורים, ככה שזה לא יקרה בשנתיים הקרובות. ולגבי המגרש החדש? יש עוד 7-5 שנים אם יצא לדרך, זו בעיה".
לצד הקבוצה הבוגרת והמחלקות הצעירות, יש פעילויות מיוחדות של המועדון?
"כן, יש שני דברים שאני ממש גאה בהם: אנחנו מנהלים בצורה התנדבותית לחלוטין ומסובסדת של המועדון, חוג לילדים עם צרכים מיוחדים, הוא נקרא 'חוג ניצנים' ואנחנו מקווים שזה יתפוס תאוצה. עוד דבר הוא שהשנה התחלנו חוג לבנות - לנשים בוגרות, לא תחרותי עדיין, אבל זה ניצנים ראשונים לכך שבעתיד אולי יהיה לנו גם קבוצת נשים תחרותית".
מ.כ.ע אריאל - טרום א' (באדיבות המדיה של המועדון)