גולשת הרוח, נוי דריהן, תובעת את מאמן נבחרת הנשים לשעבר, פייר לוקט, בתביעה נזיקית על סך 569,750 ש"ח, בעקבות מערכת היחסים שניהל עם חברתה לנבחרת, קטי ספיצ'קוב, במהלך הקמפיין האולימפי לטוקיו 2020, מערכת שלטענתה לכאורה פגעה בהצלחתה. שלב ההוכחות צפוי להתחיל בקרוב בבית משפט השלום בתל אביב. כתב ההגנה של פייר לוקט פורסם בידיעה נפרדת, במקביל לפרסום ידיעה זו.
דריהן, שהתאמנה תחת פייר לוקט בנבחרת גלישת הרוח של ישראל, בה הוא עבד כמאמן משנת 2017 עד 2019, טוענת באמצעות עו"ד אסף גופר, בין היתר, כי הוא התרשל במילוי תפקידו כמאמן הלאומי, הפר באופן חמור את הקוד האתי של איגוד השייט ואף הפר את טוהר המידות, משום שניהל מערכת יחסים עם קטי ספיצ'קוב תוך שניסה להסתיר אותה מהממונים עליו: "פייר נתן לרגשות הרומנטיים שלו לגבור על שיקול דעתו, והוא העדיף את קטי באופן ברור על פני נוי ושאר הגולשות".
דריהן טוענת בתביעה ל"הפרה חמורה ביותר של הקוד האתי ושל כל נורמת התנהגות מקובלת של מאמן לאומי. במשך קרוב לשנה, לכל הפחות, בשיאה של התחרות לבחירת הנציגה לאולימפיאדה, הוא ניהל קשר רומנטי שנמשך עד היום עם הגולשת קטי ספיצ'קוב, מאחורי גבם של יתר הגולשות בנבחרת ושל ההמונים עליו באיגוד השייט". עו"ד גופר, המייצג את דריהן, ציין כי "העובדות המפורטות בכל הקשור להפרת הקוד האתי על ידי פייר וניצול יחסי מרות על ידו אינן שנויות במחלוקת. הנתבע הודה בעובדות אלו בפני נוי ובפני הגורמים הממונים עליו באיגוד השייט".
בכתב התביעה נטען כי "במהלך חודש ינואר 2019, מיד לאחר תחרות הסבב העולמי במיאמי, התוודה פייר בפני קטי על רגשותיו כלפיה. לאחר כחודש, במהלך פברואר 2019, נאותה קטי לרגשותיו של פייר והשניים החלו מאותו מועד, לכל המאוחר, במערכת יחסים רומנטית, כאשר הם החליטו לשמור על דיסקרטיות בנוגע לקשר שנוצר ולהסתירו משאר הגולשות והאיגוד, מהטעם הברור כי ידוע שהדבר יביא לסיום עבודתו באופן מיידי. מועד זה, בו החל הקשר, קדם לתחרות הקריטריון הראשונה שהייתה קבועה לחודש מרץ 2019. פייר, כבעל המרות בקשר זה, לא דיווח לממונים עליו על התפתחות הקשר האישי, כשזה החל, כפי שנדרש ממנו בהתאם להוראות הקוד האתי של האיגוד והתקנון למניעת הטרדות מיניות ויחסי מרות".
התביעה מספרת כי "ביום 6.9.19 גילי אמיר והמנהל המקצועי אלי צוקרמן מחליטים כי עליהם לברר את העניין מול פייר באופן ישיר. אלי מתקשר לפייר ושואל אותו האם הוא מנהל קשר רומנטי עם קטי. פייר משקר לאלי ומשיב לו כי אין שום קשר רומנטי ביניהם. למחרת, פייר מצלצל לאלי ומתוודה בפניו אודות הקשר הרומנטי שלו עם קטי, כאשר לטענתו שיקר לאלי יום קודם לכן כדי לעדכן את קטי בטרם הוא מתוודה בפני אלי על מעשיו. עוד באותו היום, גילי ואלי מחליטים לשמור על המידה אודות הקשר הרומנטי בסוד, שכן שלוש הגולשות האחרות כבר הגיעו לאיטליה למחנה אימונים לקראת אליפות העולם שצפויה להתקיים בעוד שבועיים. השניים סברו כי חשיפת הפרשה בפומבי בשלב כה רגיש תגרום לנזקים לגולשות ולפגיעה בתוצאותיהן באליפות העולם. בהתאם להחלטה זו, אלי מעדכן את פייר ומורה לו להסתיר את המידע משלוש הגולשות האחרות".
"מיד לאחר חזרת הנבחרת לישראל, אלי וגילי עדכנו את הוועד האולימפי בקשר לפרשה, ובפגישה שנערכה כעשרה ימים לאחר מכן בהשתתפות קברניטי הוועד האולימפי והאיגוד מתקבלת ההחלטה לפטר באופן מיידי את פייר ועל קיום דיון מעמיק וקבלת החלטות בעקבות הפרשה במסגרת הנהלת האיגוד. בסוף חודש אוקטובר פייר פוטר מתפקידו כמאמן הלאומי. נוי למדה על הפרשה מפייר עצמו אשר צלצל אליה בסמוך לאחר שחזרו מאליפות העולם באיטליה והתוודה בפניה על הקשר הרומנטי שלו עם קטי. באותה הזדמנות הודה בפניה פייר כי רגשותיו כלפי קטי החלו עוד במהלך שנת 2018 וכי רגשות אלו הפריעו לו בביצוע תפקידו".
"התנהגותו של פייר, על אף שניסה להסתירה משאר הנבחרת, הורגשה היטב על ידי שאר הגולשות ובפרט על ידי נוי. לאורך כל 2019 נוי הרגישה היטב שקטי זוכה ליחס מועדף מפייר, בין אם זה במתן תשומת לב גדולה יותר באימונים, תגבור כמות ואיכות האימונים ועוד. בעקבות התנהלותו, נוי לא זכתה להזדמנות שווה והוגנת בתחרות על הכרטיס לאולימפיאדה".
הגולשת מתארת בתביעה אירוע שהתרחש בינואר 2019 לפני תחרות בינלאומית במיאמי: "הגולשות ערכו שיחה עם פייר יום לפני התחרות כדי לקבוע את השעה בה הן ייצאו לאתר התחרות. פייר ביקש שהגולשות כבר יהיו במים בסביבות השעה 11 בבוקר. נוי ביקשה לצאת לאתר התחרות שעתיים לפני הזינוק מכיוון שרצתה לסדר את הציוד שלה. קטי לא הסכימה ורצתה לצאת רק שעה לפני. לשאר הגולשות לא שינתה שעת היציאה. פייר החליט לצאת בשעה שקטי העדיפה לצאת, דבר שהוביל למריבה בין נוי לפייר. באותה הזדמנות, נוי שטחה בפני פייר את תחושותיה הקשות כי היא מופלית לרעה ביחס לקטי, אך פייר כמובן הכחיש זאת. בדיעבד, היום כבר ברור כי כבר באותו שלב פייר העדיף את קטי בשל רגשותיו הרומנטיים כלפיה, כפי שהודה בפני נוי".
בנוסף, ציינה התביעה כי "במהלך מחנה אימונים בספרד בחודש מרץ 2019, ההעדפה של קטי על פני שאר הגולשות הייתה בולטת באופן קיצוני וחריג. פייר דאג להפסיק אימון כאשר לקטי נשבר ציוד. כשזה קרה לנוי ולגולשות אחרות, פייר הורה על המשך האימון כרגיל. במקרה אחר, באחד האימונים, פייר נטש אימון של שלוש גולשות ביניהן נוי וקטי, ולאחר מספר דקות נוספות גם קטי נטשה את האימון בטענה כי אין טעם לאימון בלי נוכחותו. כעבור זמן קצר, נוי ומאיה ראו שפייר וקטי עורכים אימון בנפרד משאר הנבחרת".
בהמשך מתואר גם כי "פייר נעדר פעמים נוספות מאימונים של שאר הגולשות בשביל להתאמן באופן פרטי עם קטי". כמו כן, נטען כי "במהלך שיוט המאמנים במחנה אימונים ביפן, פייר הביא לקטי מכשיר קשר איתו גלשה בזמן השיוט על מנת שיוכלו לדבר ושתוכל לשפר את המהלכים הטקטיים שלה במהלך השיוט".
לפי כתב התביעה, "ההעדפה באה לידי ביטוי גם בתנאים האישיים שקיבלה. פייר חילק את החדרים במחנה האימונים בין שלוש הגולשות וקבע שקטי תקבל את החדר הכי גדול, והיחיד שכלל שירותים ומקלחת אישיים. בדיעבד התברר כי בחירת החדרים הייתה גם במטרה להמשיך ולנהל את הקשר הרומנטי מאחורי גבן של יתר הגולשות, גם במחנה האימונים, כאשר לחדר של פייר הייתה מרפסת משותפת עם החדר שבחר עבור קטי".
דריהן באה בטענות גם באשר להחלטה לשלוח רק את ספיצ'קוב לטורניר הקדם אולימפי ביפן ב-2019: "לאורך השנים, בטורניר הקדם אולימפי, בניגוד לשאר תחרויות המטרה, ישראל יכולה הייתה לשלוח רק נציגה אחת. לכן, התכנון המקורי היה שהגולשת שתגיע במקום הגבוה ביותר באליפות אירופה 2019 שנערכה לפני הטורניר הקדם אולימפי, תהיה הנציגה הישראלית בטורניר זה. באליפות אירופה באפריל 2019 קטי הגיעה למקום החמישי ונוי הגיעה למקום השישי. בהתאם לתכנון המקורי, קטי הייתה אמורה להשתתף בטורניר הקדם אולימפי. מספר חודשים לפני הטורניר הקדם אולימפי, איגוד השייט העולמי שינה את החלטתו כפי שהייתה לאורך השנים ואישר למספר מדינות מובילות, ביניהן ישראל, לרשום שתי גולשות לטורניר. פייר אפילו לא סיפר לגולשות על כך, ונוי למדה על כך רק בסמוך לטורניר עצמו".
עוד נטען בהקשר הזה, כי "כאשר התעמתה עם פייר על הנושא בזמן אמת, הוא תירץ את ההחלטה ב'שיקולים מקצועיים'. כאשר ההחלטה התקבלה באיגוד השייט, פייר כפה את דעתו על מקבלי ההחלטות וקבע כי רק קטי תירשם לטורניר, למרות שלאור החלטת האיגוד העולמי גם נוי יכולה הייתה להירשם. החלטתו מנעה ממנה את האפשרות לצבור ניקוד בתחרות על הכרטיס האולימפי. בשל שיקוליו הזרים והעניין האישי בהצלחתה של בת זוגו, פייר חיבל במתכוון בסיכוייה של נוי לזכות בכרטיס האולימפי. תהליך בחירת הנציגה לאולימפיאדה, ובכלל עבודת הנבחרת תחת פייר, היו פסולים ומזוהמים מתחילתם ועד סופם".
התביעה ביקרה את החלטת הוועדה שהקים האיגוד לצורך בחינת הפרת הקוד האתי וטענה כי "גם קטי הפרה את הקוד האתי בהתנהלותה. היה נכון להעמידה לדין משמעתי ולפסול את הניקוד בתחרות על הכרטיס האולימפי שצברה בזמן שפייר היה המאמן הלאומי".
בהמשך, נטען: "בעקבות פיטוריו של פייר והצורך לשקם את פעילות הנבחרת לקראת אליפות העולם באוסטרליה 2020, הנהלת האיגוד החליטה למנות את גולשת העבר, לי קורזיץ, כמאמנת לאומית, לפחות באופן זמני. או אז נוצר מצב אבסורדי, שכנראה לא היה כמותו בספורט העולמי מעולם. קטי, שראתה כי הישגיה תחת פייר עולים על יתר הגולשות, החליטה על דעת עצמה שפייר ימשיך להיות המאמן האישי שלה לקראת אליפות העולם, אפילו שהוא פוטר מתפקידו כמאמן הנבחרת. כך נוצר מצב חסר תקדים, שלי קורזיץ מאמנת נבחרת ישראל לנשים עם שלוש גולשות באליפות העולם, ואילו קטי מתאמנת על דעת עצמה תחת פייר, מאמן שהפר את הקוד האתי של האיגוד, ועושה זאת על דעת עצמה ובניגוד להחלטת האיגוד. למיטב ידיעתה של נוי, האיגוד גם מימן לקטי את העלויות של פייר באליפות העולם. האיגוד רשם את פייר לתחרות כמאמן לכל דבר והוא לקח חלק בשיוטים כיתר המאמנים בתחרות, אפילו שלי קורזיץ היא המאמנת הלאומית באותו זמן".
לפי התביעה, "במהלך התחרות פייר הילך אימים על יתר הגולשות, הקניט אותן, איים עליהן ועשה כל שביכולתו כדי להפריע להן בשיוטים שלהן, לפגוע בסיכוייהן באליפות ולסייע לקטי לזכות בכרטיס האולימפי. פייר עשה הכל כדי לסייע לקטי". נציגה של דריהן סיפר כי "ערב שיוט המדליות בתחרות, נוי הייתה ממוקמת במקום הראשון בצוותא עם גולשת הולנדית, וקטי דורגה הרחק מאחור מבחינת ניקוד. משמעות הדבר היא כפולה - אם נוי תעקוף את הגולשת ההולנדית במקום אחד, ולא משנה איפה ידורגו בשיוט ביחס לגולשות האחרות, נוי אלופת העולם וזוכה בכרטיס לאולימיפאדה. לקטי לא היה סיכוי תיאורטי לעקוף את נוי בדירוג הכללי. בשים לב לעובדות אלו, פייר הורה באופן מפורש לקטי להפריע במתכוון לנוי במהלך השיוט, דבר שיביא לעיכוב שלה בשיוט ולכך שלא תזכה במדליית הזהב ובכרטיס האולימפי. ואכן כך היה".
"קטי בחרה להתמקם טרם הזינוק לשיוט המדליות בצמוד לנוי, ביצעה פעולה טכנית עם הגלשן שלה שהביאה לעיכובה של נוי ולאיבוד מדליית הזהב. נוי זכתה רק במדליית הארד ופספסה את ההזדמנות לצבור ניקוד זהב ולזכות בכרטיס האולימפי. נוי הגישה תלונה לאיגוד על התנהלותה של קטי, אולם תלונה זו נדחתה בהתבסס על החלטתו של שופט השייט, צבי זיבלט, שקבע כי קטי לא הפרה את חוקי התחרות ו/או חוקי השייט הבינלאומיים כשהפריעה לנוי, וכי מדובר בטעות בשיקול הדעת של קטי, שבמקרה פגעה בסיכוייה של נוי בשיוט. השופט זיבלט קבע כי קטי גרמה בפועל לעיכוב משמעותי לנוי בשלב הזינוק והרעה את המצב".
בעקבות זאת, לפי התביעה, "תוצאות פעולותיה של קטי ברורות - נוי איבדה את הסיכוי למדליית זהב שמשמעותה כפולה - מענק גבוה יותר מזה שקיבלה עבור מדליית הארד שזכתה בה (75,000 ש"ח במקום 150,000 ש"ח), איבוד הסיכוי לקביעת ניקוד זהב וזכייה אוטומטית בכרטיס האולימפי. בעקבות התנהלותה הפסולה, קטי שמרה על ההובלה בניקוד המתמטי ועל פני הדברים הייתה אמורה לייצג את ישראל באולימפיאדת טוקיו, אולם אז התרחשו שני אירועים".
"הראשון, לי קורזיץ מתוקף תפקידה כמאמנת לאומית המליצה על נוי כנציגה לאולימפיאדה ולא על קטי, חרף הניקוד. הדבר השני, התפרצות מגפת הקורונה שהביאה לדחיית המשחקים האולימפיים בשנה. בנסיבות אלו, הנהלת האיגוד החליטה על הוספת תחרות מטרה נוספת, אליפות אירופה בפורטוגל בנובמבר 2020. למרות פניות של נוי, הניקוד שנצבר בתחרויות המטרה לא אופס ומצב הנקודות הושאר על כנו. הלכה למעשה, הנזקים שנגרמו עקב התנהלותו הפסולה של פייר לא תוקנו כלל וכלל", כך נטען בתביעה.
בסופו של דבר, קטי ספיצ'קוב כידוע זכתה במדליית הכסף והבטיחה לעצמה את הכרטיס האולימפי. התביעה טוענת כי "כל התנהלותו של פייר גרמה לנוי נזקים אדירים. נוי מעולם לא זכתה להזדמנות שווה להגשים את חלומה ולזכות בכרטיס האולימפי. הלכה למעשה, נוי איבדה סיכוי לקבלת הכנסות רבות. כל העבודה שלה ירדה לטמיון משום שמעולם לא היה לה סיכוי הוגן, שוויוני ואמיתי לזכות בכרטיס האולימפי, כל זאת רק בשל התנהלותו של פייר".
בעקבות זאת, נוי דריהן תובעת פיצויים מהמאמן הצרפתי. ראשית, על "נזקים בלתי ממוניים שקשה לכמת בסך של 100,000 ש"ח". בנוסף, "התובעת מעריכה כי פעולותיו של פייר פגעו בסיכוייה ב-50% לכל הפחות לזכות במדליית הזהב באליפות העולם אוסטרליה, ועל כן מעריכה את ראש הנזק הזה בסך של 33,750 ש"ח". בהמשך נטען כי "פעולותיו של פייר פגעו בסיכוייה ב-50% לכל הפחות להיכנס לסגל אולימפי בכיר יותר (על פי הסגלים מקבלים קצבה חודשית מהוועד האולימפי בהתאם להישגים, א.מ) בשלב מוקדם יותר, ועל כן מעריכה את ראש הנזק הזה בסך של 16,500 ש"ח". בעצם אי הזכייה בכרטיס האולימפי דריהן טוענת כי "הפסידה הכנסות מספונסרים קיימים ועתידיים, ועל כן מעריכה את ראש הנזק ב-20,000 ש"ח".
מעבר לכך, נטען בתביעה כי "שלילת הכרטיס האולימפי מקפל בתוכו גם את שלילת האפשרות לזכייה במדליה אולימפית. ממוצע מענק לזכייה במדליה כ-383,000 ש"ח. נוי מעריכה כי הפסד ההכנסות שלה מספונסרים קיימים ועתידיים עקב איבוד האפשרות לזכות במדליה אולימפית עומד על כ-1,200,000 ש"ח. ניתן לראות כי צבר ההכנסות הפוטנציאלי מסתכם לכדי סך של 1,583,000 ש"ח. התובעת מעריכה פעולותיו של פייר פגעו בסיכוייה ב-25% לכל הפחות לזכות במדליה בטוקיו, ועל כן מעריכה את ראש הנזק הזה בסך של 395,750 ש"ח". בעקבות זאת, לסיכום הצהירה דריהן כי היא "מעריכה את מלוא הנזק שנגרם לה על ידי פייר בסך של 569,750 ש"ח".