את הנזקים שעשה הניהול הנוראי של ז'וזפ מריה ברתומאו מרגישים בברצלונה עד היום. במשך שנים הכוכבים המתבגרים קיבלו משכורות עתק בהארכות חוזים ושחקני רכש הרוויחו שכר שהיו יכולים רק לחלום עליו במועדונים אחרים - מה שהוביל, בין היתר, לעזיבה של ליאו מסי בניגוד לרצונו בקיץ האחרון. אפילו עכשיו, כשחלון ההעברות בפתח, ההנהלה בראשות ז'ואן לאפורטה מנסה לקזז עלויות ולמצוא קבוצות שיסכימו לקחת את סמואל אומטיטי, פיליפה קוטיניו ואחרים.
אבל בארסה עוברת שינוי משמעותי ולטובה עם לאפורטה כנשיא במקום ברתומאו. אחרי רכישתו של פראן טורס - הרכש הגדול הראשון של צ'אבי - זו הזדמנות טובה להבין איך התנהל המו"מ עם מנצ'סטר סיטי, מה פרטי ההסכם בין הצדדים, במה תלויים המשתנים בגובה 10 מיליון אירו, שהם חלק מהסיכום, ובעיקר איך יכול להיות שפתאום יש לבארסה סכומים כאלה אחרי שבקיץ לא הייתה יכולה להאריך את חוזהו של מסי.
ראשית, כדאי להזכיר שמנצ'סטר סיטי שילמה לוולנסיה על טורס 23 מיליון אירו בקיץ 2020. גם בעסקה ההיא היו משתנים, אך התנאים שתלויים בהם לא התקיימו ולכן גם העלות הכללית של החתמת הספרדי (פרט לשכר) הסתכמה ב-23 מיליון אירו. הוא כבש 16 שערים ובישל עוד ארבעה ב-43 הופעות במדי הסיטיזנס, זכה איתם באליפות ובגביע הליגה, ואחרי הפנייה מברצלונה, טורס לא יכול היה לסרב.
"פראן מספרד, ברצלונה רצתה אותו והוא אמר שהוא רוצה לעזוב", סיפר פפ גווארדיולה, "אמרתי לו: 'תעזוב'. התקשרתי לצ'יקי (בגיריסטיין, המזכיר הטכני של סיטי, שהחזיר באותו תפקיד גם בבארסה כשפפ היה המאמן, צ’אבי שיחק ולאפורטה הנשיא בקדנציה הקודמת) והסוכן שלו (של טורס) סגר את העסקה. אני רוצה שהשחקנים שלי יהיו שמחים. אם אתה לא שמח, אתה צריך לעזוב. אנחנו לא כמו מועדונים אחרים שהשחקן הולך למנכ"ל ולנשיא והם אומרים 'לא'. פראן רצה לעזוב לברצלונה? אין שום בעיה, אני שמח בשבילו".
אחרי שההתעניינות של בארסה בטורס גברה, המזכיר הטכני שלה, מתאו אלמאן, טס למנצ'סטר כדי להיפגש עם פפ, שהתנה את העזיבה של החלוץ בסיכום בין המועדונים. ב'מארקה' סיפרו שתחילה בארסה הציעה 40 מיליון אירו וסיטי דרשה 70, המו"מ נמשך, בתקשורת הקטלונית אפילו דווח על אפשרות של טרייד ושמו של פרנקי דה יונג נזרק לאוויר, אבל לבסוף שני המועדונים התגמשו על 55 מיליון אירו ובתנאים שבארסה רצתה וגם קיבלה כשמי שהוביל את המו"מ מהצד שלה הוא אלמאן.
בסיטי, יש לציין, יש עוד אקס בארסה - בנוסף לפפ וצ'יקי - המנכ"ל פראן סוריאנו, שהיה הסגן של לאפורטה בקדנציה הקודמת שלו כנשיא בארסה. למעשה, סוריאנו היה מי שהוביל את המהפכה הכלכלית במועדון הקטלוני ב-2003, שכן גם אז, כמו עכשיו, לאפורטה נכנס לתפקיד כשבארסה הייתה שרויה בחובות, גם אם לא עצומים כמו עכשיו. בכל אופן, האנגלים הסכימו לכך שבארסה תשלם את הסכום בארבעה תשלומים, שהראשון שבהם יהיה רק בקיץ הקרוב.
כאמור, הסיכום כולל גם 10 מיליון אירו נוספים כמשתנים, אבל אם בעבר - בתקופת ברתומאו - התנאים של אותם משתנים היו די פשוטים ונחשבו ל"כסף בטוח" עבור המועדון שממנו הגיע אותו שחקן לקאמפ נואו, הפעם זה נראה כמו ההיפך הגמור. לפי 'מארקה', בארסה תצטרך לשלם את אותם 10 מיליון אירו נוספים רק אם אחד מהתנאים האלה יתקיים: אם תזכה בליגת האלופות וטורס ישחק לפחות ב-70% מהמשחקים (ובכל משחק לפחות מחצית), או אם הספרדי יזכה בכדור הזהב או אם יזכה בנעל הזהב או אם בארסה תמכור אותו בסכום גבוה מ-100 מיליון אירו.
זו אחת הסיבות שבבארסה מרוצים מהפן הכלכלי של החתמת טורס כשהיא נמצאת בחובות שמוערכים במיליארד וחצי אירו, כשעל הפרק גם הלוואה בסכום דומה לפרויקט שיפוץ הקאמפ נואו. רק בעתיד נגלה מי משתי הקבוצות הרוויחה יותר מהעסקה הזו, אבל אחרי שאלמאן ולאפורטה סידרו לצ'אבי מתנת חג מולד בדמות הרכש שהוא רצה יותר מכל לחיזוק החלק הקדמי, עכשיו זו המשימה של מאמן בארסה לקחת את טורס, אנסו פאטי ואוסמן דמבלה ולהרכיב את הפאזל הזה על הדשא.