יום חמישי, 06.03.2025 שעה 13:37
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה צרפתית 24-25
6223-6624פאריס סן-ז'רמן1
4929-5224מארסיי2
4628-4924ניס3
4331-4824מונאקו4
4127-3924ליל5
3931-4424ליון6
3732-3824שטרסבורג7
3326-3124טולוז8
3329-2924לאנס9
3340-3624ברסט10
2932-3424ראן11
2838-3424אוקזר12
2738-2624אנז'ה13
2442-2824נאנט14
2238-2624ריימס15
2050-2324לה האבר16
1956-2424סנט אטיין17
1558-2124מונפלייה18

מסי: מעולם לא ראיתי את עצמי כגדול בהיסטוריה

ההשוואות לרונאלדו ומראדונה ("לא בוחן את עצמי מול אחרים"), מעמדו בפ.ס.ז' ולמה סירב לקבל מניימאר את מספר 10? מסי בראיון אחרי הזכייה בכדור הזהב

|
ליאו מסי עם כדור הזהב (רויטרס)
ליאו מסי עם כדור הזהב (רויטרס)

ליאו מסי אומנם עדיין מנסה למצוא את הקצב שלו במסגרת הליגה הצרפתית, אבל כמובן שהרבה יותר קל לו לעשות את זה אחרי שהכניס כדור זהב שביעי לארון התארים המפוצץ בביתו. הבוקר (שבת) הפרעוש חלק עם מגזין “פראנס פוטבול” את תחושותיו לאור הזכייה ההיסטורית בתואר היוקרתי שמחלק המגזין. 

”אני מגיע ממשפחה ששייכת למעמד הפועלים, אבא שלי עבד כל היום וחיינו בצורה צנועה מאוד, אבל מעולם לא היה חסר לי כלום”, סיפר מסי בתחילת הראיון הנרחב שסיפק והסביר את החיבור שלו לברצלונה בתחילת הקריירה. “ההורים שלי הנחילו והטמיעו בי את עניין הכבוד לאחר, מוסר העבודה והצניעות. כשהגעתי לברצלונה הייתי בן 13 ומצאתי את אותם ערכים בלה מסיה”.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
מסי לא מאשר: הבמאי ביקש מאנטונלה לזוז

כיאה לאותה צניעות עליה מדבר מסי, הוא הסביר את היחס שלו לשאלת השחקן הגדול בכל הזמנים: “מעולם לא ראיתי את עצמי כהכי גדול בהיסטוריה. עבורי, להיות שחקן שנחשב לאחד מהגדולים בכל הזמנים זה הרבה יותר ממספיק וממה שחלמתי. זה לא משנה כלום אם אתה נחשב לגדול ביותר או לא, מעולם זו לא הייתה השאיפה שלי”. 

בנוגע להשוואות לאליל שלו, דייגו ארמנדו מראדונה, סיפר: “מעולם לא בחנתי את עצמי ביחס אליו. אני לא מתייחס למי שעושה זאת למרות שהיו ביקורות שהפריעו לי בעבר. היו לי זמנים רעים בנבחרת ארגנטינה בגלל זה כי יש ביקורות שמפריעות לי, אבל זה נשאר בחדר ההלבשה ולא יוצא החוצה, כי ככה זה הכי בריא לנו כקבוצה. אם משהו מעצבן אותנו אנחנו מוציאים את זה בנינו”. 

אז להשוואות מול מראדונה הוא לא מתייחס, אבל מה בנוגע לכריסטיאנו רונאלדו? “אני תמיד רוצה לשפר את המספרים שלי ולהשתפר ולא להסתכל על מה אחרים עושים. אני וכריסטיאנו שמרנו על התחרות בלה ליגה במשך שנים. זה היה נפלא וזה עזר לשנינו לצמוח ולהתפתח בקריירות שלנו. אני רוצה להיות הכי טוב שאני יכול ולא יותר טוב ממישהו אחר”.

מסי ורונאלדו בקלאסיקו (רויטרס)מסי ורונאלדו בקלאסיקו (רויטרס)

”אני לא יודע אם אני מהווה מודל או דוגמא לשאר השחקנים”, המשיך הפרעוש להצטנע. “אני מעולם לא אהבתי להיחשב לכזה או לייעץ למישהו אחר מה לעשות. אני יודע שקשה יותר לשחקנים צעירים לחלוק איתי חדר הלבשה, אבל ברגע שהם מכירים אותי מקרוב הם הרבה יותר רגועים ונינוחים. אני נלחם על החלומות שלי. בהתחלה זה היה להיות מקצוען אחר כך לשפר את עצמי בכל שנה. אני חושב שאלוהים התווה את הדרך שלי וצריך גם טיפה מזל”.

 

בנוגע לאופי הביישני שלו, לעומת המוחצנות של לא מעט שחקנים מהטופ העולמי, הסביר מספר 30 של פאריס סן ז’רמן: “אני מתנהג בצורה שונה מול אנשים שאני סומך עליהם כמו החברים הקרובים והמשפחה. יכול להיות שמחוץ למעגלים האלו אני יותר ביישן ויותר קשה לי לחוש בנוח, אבל אני יכול לומר שעם אנשים מהסביבה שלי אני אדם נורמלי לחלוטין שאוהב ליהנות מהחיים. אני מודה שלפעמים הייתי רוצה שלא יזהו אותי. אני לא מתלונן כמובן  כי זה תמיד נחמד לקבל אהבה וחיבה אני רגיל לזה ועבורי זה כבר מצב נורמלי שעוצרים ברחוב לבקש חתימה ותמונה”.

ומה עם הפרק העכשווי בקריירה שלו? מסי הסביר למה לא התעקש לגזול מניימאר את החולצה עם המספר 10 בפ.ס.ז’: “זה המספר שלו. אני הגעתי כחבר חדש בקבוצה כדי לעזור זו הייתה מחווה נפלאה מצידו להעביר לי את המספר 10 וציפיתי לכך כי אני מכיר אותו טוב. לא נראה לי פייר לקחת את המספר הזה ממנו, בחרתי במספר אחר שאני אוהב”.

ליאו מסי וניימאר (רויטרס)ליאו מסי וניימאר (רויטרס)

כפועל יוצא, מסי גם הסביר מה מקומו בקבוצה החדשה אליה הגיע: “אני תמיד מנסה לנוע ולמצוא את השטחים הריקים, אפילו אם אני מוצב בצד ימין, אני נוהג לנוע למרכז. לאחרונה אני גם נע יותר אחורה להתחיל את המהלכים ולעזור לייצר יתרון מספרי לטובת הנעת הכדור. אני מרגיש טוב בפאריס ומנסה ליהנות כמה שיותר על המגרש”.

כחלק ממעמדו החדש, הפרעוש נאלץ לספק הסבר לתמונה יוצאת הדופן מהמשחק בו פ.ס.ז’ ניצחה את מנצ’סטר סיטי 0:2, במהלכו לקח את התפקיד של להישכב מאחורי החומה במהלך בעיטה חופשית של היריבה: “זה מה שהיה צריך לעשות באותם רגעים לא היה אף אחד שיעשה זאת אז אני לקחתי את זה על עצמי. זה לא אומר כלום מבחינתי, כולם צריכים לתרום את חלקם”.

 

 

 

 

 

 

 




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */