גידי ליפקין
|
לצד החשדות נגד משה חוגג בעבירות של איסור הלבנת הון, קשירת קשר לפשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות לפי פקודת הסמים המסוכנים ועבירות מין, הוא עדיין הבעלים של בית"ר ירושלים, שנמצאת על המדף עוד לפני המעצר שלו. כעת, העיניים נשואות לעבר הבקרה התקציבית, שצריכה שיהיו ערבויות לחלק מהכספים של בית"ר ירושלים, שהיא לא מקבלת מהמנהלת, ספונסרים ומכירת מנויים וכרטיסים.
סיגלית סייג, יושבת ראש הבקרה התקציבית שנבחרה לתפקיד בחודש אפריל 2019, בחרה בטקטיקה של שתיקה: לא לדבר עם התקשורת ולא להראות שקיפות, זאת למרות שהקבוצות מקבלות כספים ציבוריים ויש להן יחד מיליוני אוהדי כדורגל. יתרה מכך, סייג בוחרת כל הזמן להשתמש במשפט: "הבקרה לא יכולה לתת מידע כזה או אחר הנוגע להיקף הערבויות, סוגן ותוקפן, והכל מכוח סעיף 9 ג' לתקנון".
לפי הידוע ל-ONE, חלק מהערבויות של חוגג בבקרה התקציבית הם בצורת צ'קים פרטיים שלו וחלק מחברה חוץ בנקאית. במסגרת החקירה שהיא מנהלת מול חוגג, המשטרה תפסה כספים ונכסים שלו. השאלה היא האם כאשר בעלי בית”ר העביר את הצ'קים, יושבת ראש הבקרה, הרימה טלפון לבנק ואמרה ‘יש לי פה צ'קים על כזה סכום, מבקשת לשים את הכסף הזה בצד’? כי אחרת אם ירצו לפדות את אותם כספים, לאור מה שקורה יכולה להיווצר אז בעיה.
בסביבת הבקרה אומרים: "עד היום כל הצ'קים שנתן חוגג כובדו, ולא הייתה איתו כל בעיה". לפי הידוע, יש לבקרה ערבויות שמסווגות כיותר חזקות ופחות חזקות מצד חוגג, כאשר ככל הנראה סייג צריכה לבצע עוד בדיקות, לפני שתבקש להפעיל אותן. עוד אומרים בסביבת ההתאחדות לכדורגל, כי סייג העבירה מסר לפיו: "הכל בסדר, יש לי כספים ואני בגדול די רגועה מבחינת בית"ר ירושלים והערבויות". עוד הוסיפו מסביב להתאחדות: "סייג הייתה זאת שדרשה לנהל חקירה מקיפה סביב כל ההתקשרות עם השייח' מהאמירויות. אם לא היא מתעקשת ולא מוותרת, אז אי אפשר לדעת מה היה קורה".