בית"ר ירושלים עמדה לדין היום (רביעי) על התפרעות אוהדים במשחק מול הפועל תל אביב באצטדיון בלומפילד, אך לאחר הצגת הטיעונים של הצדדים החליטו הדיינים על בקשת חומרים מפעולות שנעשו נגד המתפרעים בשלוש השנים האחרונות עד ליום ראשון. המשמעות הנוכחית היא כמובן שטרם התקבלה החלטה בנוגע לאירועים שהיו במשחק בין הקבוצות.
כזכור, במשחק בין הקבוצות נזרקו מהיציע של בית"ר אבוקות ורימון עשן שעיכבו את המשחק. לאחר מכן, על פי דו”ח השיפוט, מהיציע של אוהדי הפועל, שגם כמובן עמדה לדין, השליכו מצתים וכוסות משקה שחלקם אף פגעו בקוון. בדו”ח אף צוין כי פתיחת המחצית השנייה נפתחה באיחור של 10 דקות בגלל חפצים רבים שנזרקו למגרש, תחילה מהיציע האדום ולאחר מכן גם מהיציע הצהוב, כאשר השופט אף דרש מהכרוז להתערב ולדרוש מהקהל שיפסיק זאת אחרת יוריד את הקבוצות מהדשא. השופט הוסיף כי השלכת החפצים נמשכה מהיציע של הפועל גם אחרי חידוש המשחק. מבית”ר הגיעו היועץ המשפטי של בית”ר ירושלים, עו”ד רונן מוזסון, והנאמן שמונה לנהל את המועדון עו”ד יצחק יונגר.
מהלך הדיון:
עו”ד יונגר סיפר: “באתי לפה כדי לזעוק את הזעקה שלי כאחד שנמצא כאן כחודש וחצי. כשהגעתי, היו כבר תביעות אישיות נגד אוהדים והחלטות של המועדון לא להכניס אוהדים שמתפרעים למגרש הבית ולמשחקי חוץ. גרמנו לכך שהמנהלת תוציא נוהל שמחייב את קבוצות החוץ לסייע לנו, הם הלכו לבתי המשפט והפסידו חלקם. באשדוד יש בעל קבוצה ששיתף פעולה באופן מלא, שלחנו 20 מאבטחים שלנו כדי למנוע את כניסתם למשחק החוץ - אבל המשטרה באה ואמרה שאם אין לך הרחקה של צו בית משפט, אנחנו לא מטפלים. מצאתי את עצמי מאיים על מפקד התחנה שנתבע אותו אם לא ימלא את החלטת בית המשפט שמאפשרת את זה. ואז מה הוא אומר לי? אבל אם תהיה מהומה, אני אעצור גם את המאבטח וגם את האוהד כי אני רוצה לשמור על הסדר הציבורי. זאת המשטרה”.
“כשפנינו להפועל תל אביב, התשובה שלהם הייתה ‘אנחנו מצטערים אבל הנוהל אומר שצריך להודיע שבוע מראש והמשטרה כבר הוציאה פקודת מבצע’. לכן לא הצלחנו למנוע את כניסתם לבלומפילד. לקראת משחק החוץ נגד נוף הגליל אנחנו צריכים לממן 35 מאבטחים ועוד ארבעה צלמים, ואנחנו עושים את זה. אז אנחנו עושים כל מאמץ כדי שלא ייכנסו כל אותם המתפרעים, אבל המאבק הזה עולה מאות אם לא מיליוני שקלים. באתי לפה כי אני סבור שלא נכון להעניש אותנו, כי בסוף האנשים האלה יהיו מרוצים מהפגיעה בבעלים שיחטוף קנס ויוציא כסף מהכיס. השאלה היא איך עוזרים לנו. אם תסגרו יציע, אתם תפגעו למעשה רק בקבוצה ובאוהדים הטובים. הבעלים לקח צעד אחורה והוא לא משקיע עוד כספים, כך שעוד קנס יפגע במועדון. אנחנו מבקשים עזרה מבית הדין, לא עונש”.
לאחר מכן, הדיין שמעוני הגיב לדבריו של עו”ד יונגר: “העונשים אינם גבוהים כבר תקופה ארוכה. אנחנו די הרבה זמן במגמה שקבוצות שנלחמות באלימות מקבלות קנסות מופחתים, אבל הדרך הזאת עד כה לא מוכיחה את עצמה”.
עו”ד מוזסון הוסיף: “יש רגעים מסוימים שיש טוויסט בעלילה. כשרואים אוהדים מסוימים עושים לינץ’ באוהדים אחרים בטלוויזיה זה מזעזע בעיניי. כל הנהלת המועדון הזדעזעה מזה. הרגע הזה הביא אותנו להחלטה שהאוהדים האלה מבחינתנו אינם אוהדים. הם לא ייכנסו יותר למשחקים. למזלנו בית המשפט המחוזי בירושלים נתן לנו את הכלי הזה, אחרי שהמנהלת והמשטרה אמרו שאסור לנו לעשות זאת. אנחנו לא מכניסים אותם למשחקי הבית וייאמר לזכות המועדון, הוא ניסה גם לדבר עם האוהדים האלה, אבל כל הזמן התאכזבנו מחדש. כשהם הרביצו לאוהדים שלנו, הגיעו מים עד נפש. אם האוהדת הזו מקבלת מכה במקום הלא נכון, היא מתה - ואף אחד לא רוצה שנגיע לזה”.
“במשחקי החוץ אין לנו שליטה על מה שקורה. תהא הסיבה אשר תהא, למרות הרצון הטוב שלנו, לא הגיעו המאבטחים שלנו לבלומפילד, כך שהאוהדים נכנסו והשאר היסטוריה. עכשיו אנחנו באים לבית הדין, אחרי שעשינו כל מה שאפשר כדי למנוע את הבלגן ביציע. הפועל תל אביב סירבה שנעמיד מאבטחים משלנו ובזמן אמת גם המשטרה לא עשתה דבר. אותם האנשים שהרביצו לאוהדי בית”ר ירושלים ביציע - מבחינתנו הם לא אוהדי בית”ר ירושלים. הם פשוט לא האוהדים שלנו. היה שם פוגרום ביציע והשוטרים לא עשו כלום. פשוט כלום. למה הם חיכו? שמשהו יתפוצץ? איפה המשטרה? מה אנחנו צריכים אותם שם? בשביל מה אנחנו משלמים לשוטרים, אם הם עומדים ומסתכלים”.