איגוד השייט מכריז בשעה זו במסיבת עיתונאים חגיגית על שלושה מאמנים חדשים לקמפיין של פאריס 2024 – גל פרידמן, שחר צוברי וגידי קליגר, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE. מטרתם תהיה כמובן להצעיד את ענף השייט בחזרה לקדמת הבמה בספורט הישראלי.
האלוף האולימפי גל פרידמן יאמן את נבחרת גלישת הרוח לגברים, המדליסט האולימפי שחר צוברי שפרש בשבוע שעבר יאמן את נבחרת גלישת הרוח לנשים, והמאמן המוערך גידי קליגר שחזר ארצה וכעת יאמן את נבחרת ישראל במפרשיות ה-470.
מי שעומד מאחורי המהלך הזה הוא יו”ר איגוד השייט, שי בובר, שהחליט לצרף לצוותים המקצועיים באיגוד את שני המדליסטים האולימפיים שזכו בשלוש המדליות האולימפיות היחידות של השייט הישראלי, כמו גם את אחד המאמנים הישראלים הבולטים ב-470 שזכה באולימפיאדת טוקיו במדליית הארד עם הנבחרת הספרדית.
שי בובר, יו”ר האיגוד, פתח את מסיבת העיתונאים ואמר: “המטרות של ענף השייט הן להישאר ענף אולימפי מוביל. יושבים לצידי מאמנים מובילים שאחראים לכך. רוצים להגיע לכל אליפות אירופה ועולם במטרה להשיג מדליה אולימפית. אתם יודעים, בים יש חילופי רוח, היום איגוד השייט עושה חילוף מנצח. יחד עם פרידמן, קליגר וצוברי, אין לי ספק שנגיע לפסגות חדשים. בנוסף, זה צעד חשוב לספורט הישראלי ולשייט בפרט, כאשר אנחנו לוקחים את הספורטאים הכי גדולים שלנו ונותנים להם במה כמאמנים. נושא נוסף שחשוב להדגיש זה נושא הציוד. במחזור האולימפי הקרוב הנושא יהיה קריטי להצלחת הענף. כניסת הדגמים החדשים מחייבת רכישה של ציוד גם ברובד ההישג האולימפי וגם באגודות, ודמי האגודות שהן צריכות לשלם חייבות לפחות משמעותית על מנת שנמשיך להיות ענף מוביל ולהרחיב את בסיס הפירמידה ולקלוט ספורטאים וספורטאיות חדשים”.
עוד אמר: “ידענו מה אנחנו רוצים פחות או יותר. שיהיה מסר חשוב לספורטאים שלנו ולענף וגם העובדה שגם גידי, על הישגיו וחיפשנו לעלות ולעשות טוב יותר בדגם 470 מעורב, גם גל שכבר אימן ואחרי זה הלך לדברים אחרים, וגם שחר שישבנו והוא כבר ליווה נסיעה אחת לאליפות עולם. זה היה נראה לי טבעי לחפש את הספורטאים הכי גדולים שלנו ולתת להם במה. לעשות משהו שונה, לא אותו הדבר”.
גילי לוסטיג, מנכ”ל הוועד האולימפי בישראל, סיפר: “זה ענף שרגיל להביא הישגים וכך צריך לשאוף. שתי החלטות חשובות ואמיצות נעשו. להמשיך בשיטת הנבחרות וזה המקום להגיד תודה והערכה למאמנים הקודמים. איגוד השייט החליט להמשיך עם הנבחרות שזה המפתח, הספורטאים והמאמנים הכי טובים עם תנאים הכי טובים וההחלטה להביא שלושה ספורטאי ענק, שהצליחו להשיג מדליות בתור ספורטאים באליפויות עולם ואירופה. יושבים פה כאלה שזכו בארבע מדליות אולימפיות, גל שזכה בזהב ההיסטורי, תמיד יישאר הראשון בישראל שעשה זאת. צוברי בבייג’ינג וקלינגר במשחקים האחרונים בטוקיו כמאמן. יש פה ניסיון כספורטאי צמרת וכאלה שעברו הרבה מאמנים לאורך הקריירה ותחרויות. יש להם אתגר גדול ושונה עם הדגם החדש שנכנס. מברכים על ההחלטה”.
גל פרידמן אמר: “אני שמח להיות פה, תודה לאיגוד, כיף לחזור לספורט האולימפי הישראלי אחרי אולימפיאדה מוצלחת עם הישגים ומדליות, זה נותן מוטיבציה לחזור ולתרום מכישוריי גם. שמח להיות פה עם הצוות החדש של המאמן עם שחר וגידי. אין-ספור נסיעות ואימונים ביחד עם שחר שהתחרינו אחד מול השני גם ועם גידי עשיתי הכנה לאתונה ביחד. אני מרגיש בבית פה. אני מאמין בדרך של נבחרות מסודרות, שמח שזה הקו של איגוד השייט. אפשר היה לראות את זה גם בקמפיין האחרון למרות שלא הייתה שם מדליה. יש לנו המון אתגרים ולא צריך להרחיב, גם עם הציוד וגם המעבר לדגם החדש. לשמחתינו, יש סגל נרחב ועומק עם עבודה נכונה. ראיתי את הספורטאים בים, מאוד שמחתי לראות את הצעירים שעד לפני כמה חודשים לא שמעתי את שמם. יש עומק גדול, כל אחד מהם יכול להיות המועמד הבא למדליה. זה מחייב אותנו לתת להם כלים ולייצר נבחרת שעובדת עם הרבה ספורטאים וזה לא פשוט. מכוונים תמיד הכי גבוה. המטרה שלנו כמאמנים זה לגרום לספורטאים להיות שם ולהצליח”.
גידי קליגר אמר: “אחרי שעשיתי שלוש אולימפיאדות כשייט בנבחרת ישראל, התגלגלתי במקרה לנושא האימון, עברתי לצרפת והתחלתי להפליג ביאכטות והגעתי לנושא האימון וגיליתי שאני אוהב את זה. אימנתי נבחרות במדינות שונות, אני שמח לחזור למדינה שלי ולעבוד עם כל הנשמה שזה תמיד שונה בתור זר. יש פה דור צעיר ב-470 ודרך חדשה בצוותים המעורבים שזה שונה מלחוד. יש הרבה עבודה עם הצוותים החדשים שפגשתי, אבל יש פוטנציאל ובעיקר אני חושב שהדוגמה שלוקחים מאמנים מהעבר זה גם לתת השראה. לא מספיק יכולות ופוטנציאל, צריך להראות להם שהדרך לא תמיד כל כך מסובכת כמו שחושבים, אפשר להשיג את זה עם כלים נכונים. זה אפשרי להגיע למדליה. אני לא יכול להבטיח שום דבר, אבל יש אליפות עולם בישראל עוד שנה, שזה המקום הראשון שאפשר להשיג בו קריטריון, ואם שם נעשה את הקריטריון למדינה ההתמקדות יכולה להיות במדליה בפירוש. קודם כל צריך להגיע לאולימפיאדה, יש עניין של ציוד וכמה סיכון אפשר לקחת. צריך לעבוד על הבסיס ולאחר מכן לקפוץ קדימה. זו דרך חדשה לעבוד בישראל, עבדתי עם צוותים מהטופ העולמי ורק עם אחד כל פעם, זה חדש עבורי צוות מעורב וקבוצה שאני לא יודע מי הצוות שיגיע לטופ ומי בנוי לשם כך”.
שחר צוברי המשיך את דברי חבריו: “זה מעורר השראה לספורטאים ולמאמנים הצעירים להראות שיש אופק פה, יש המשכיות באיגוד. לקחת ספורטאי עבר ברמה שלנו למשרות בכירות ואימון נבחרות בוגרות. אני לא מרגיש שאני חוזר הביתה, אלא נשאר בבית. תמיד אמרתי גם כספורטאי שמעניין אותי להישאר בתחום. יש לנו ספורטאים מצוינים ופוטנציאל טוב גם בנשים וגם בגברים, גם ב-470 ובכל הדגמים בשייט. יש גם מערכת מצוינת, תומכת ושעוזרת להצליח. כמובן שצריך לעשות את הדברים נכון ולעבוד בחוכמה אבל לגמרי יש את הכלים להצלחה. נשאר רק לעבוד קשה”.
עוד אמר: “החזון שלי והמטרה היא כן לנצל את מזג האוויר הטוב בארץ והנבחרת שיש פה, ולהישאר בארץ, אבל כמובן צריך להסתכל מקצועית שהעולם לא מתקדם ובורח כי באירופה יותר קל לאנשים לזוז ממקום למקום והידע איתם, אז לפעמים הכל קורה שם. דרך אחת שאני חושב שגם חוסכת הרבה כסף לאיגוד וגם עוזרת לנו להרחיב את הפרמידה זה לעשות כמה שיותר תחרויות בין-לאומיות בישראל. כבר בשנה הבאה יש פה אליפות, ואני מקווה שעם ההבנה הזו גם אני וגם גל נוכל לדחוף ליותר תחרויות כאלה, כי זו הדרך לשפר את הספורטאים שלנו. כבר עכשיו יש שיתוף פעולה ומאמין שהוא ימשיך ויגדל כי אין סיבה להרחיב את זה לעוד אנשי מקצוע אם אנחנו רואים שאיש אחד בתחום מסוים מספיק לשתי הנבחרות”.
המאמן סיפר על הספורטאיות: “ידוע שמאיה מוריס חלק מהנבחרת והעבודה, המקום שלה בנבחרת לא מובטח כמו שהמקום של אף אחת לא.. אותו הדבר לגבי נוי דריהן וקטי ספיצ’קוב. צריך לבנות את הסגל, לאשר אותו, לעבור תהליך. יש בנות צעירות טובות מאוד וגם את הבוגרות יותר שכרגע מאיה חזק בתמונה, נוי שכרגע בהיריון ומחכים ללידה והיא חיובית לחזור לאימונים והמסגרת. עם קטי דיברתי ואת השאלה לגבי מה הכוונות שלה צריך לשאול אותה. אני מתמקד במי שרוצה להתקדם קדימה, יש פה צעירות שרוצות לעשות את זה”.