יום שבת, 15.02.2025 שעה 19:03
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
301284-144316מכבי ת"א
281218-140216הפועל ת"א
281216-138516הפועל ירושלים
271319-137717הפועל חולון
261337-140816עירוני רמת גן
251416-138516בני הרצליה
231322-131616גלבוע/גליל
231337-132217עירוני נס ציונה
231358-129916הפועל ב"ש/דימונה
221300-131716הפועל עפולה
211386-127716עירוני קריית אתא
211390-123816אליצור נתניה
201183-111716הפועל גליל עליון
181482-126216הפועל חיפה

ברגל ימין: הפועל י-ם ניצחה 69:83 את גליל עליון

החבורה של עמיאל לא הרשימה ברוב שלבי המשחק, אך התעוררה ברבע המכריע וגברה על העולה החדשה. אובאסוהן (22 נק') ואריאל (17 נק') בלטו, צפו בתקציר

|
שחקני הפועל ירושלים בסיום (ניסן עייש)
שחקני הפועל ירושלים בסיום (ניסן עייש)

מחזור הפתיחה של ליגת ווינר סל נמשך הערב (ראשון) כאשר הפועל ירושלים גברה 69:83 על העולה החדשה – הפועל גליל עליון, שרשמה את הופעתה הראשונה בליגת העל מאז עונת 2007/2008. 

הקבוצה הצפונית של ברק פלג לא הפגינה שום רגשי נחיתות במחצית הראשונה והובילה לאורך רוב שלביה. איתי מושקוביץ, שהצטיין בעונה שעברה בליגה הלאומית, הציג לראווה את הרפרטואר המרשים שלו ויחד עם ברייס וושינגטון וקייל גיבסון גרם לאורן עמיאל לרדת להפסקה עם המון נקודות למחשבה. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
התחלה חלקה: ניצחון להפועל י-ם על גליל

הפועל ירושלים הידקה את ההגנה שלה במחצית השנייה והשתלטה אט אט על העסק. ההתקפה של המארחת לא תפקדה ולאורך 20 הדקות קלעה רק 23 נקודות. הקבוצה של אורן עמיאל ניצלה זאת, רבות הודות לערב נהדר של אדם אריאל מחוץ לקשת (5 שלשות מתוך שישה ניסיונות) ורבע רביעי אותו ניצחה 11:27, על מנת לחזור מכפר בלום עם ניצחון.

רטין אובאסוהן סיים כקלע הבכיר של הפועל ירושלים במשחק עם 22 נקודות. אדם אריאל ושון קילפטריק בלטו עם 17 ו-15 נקודות בהתאמה. מן העבר השני, איתי מושקוביץ’ רשם הופעת בכורה נאה וקלע 13 נקדות עם אחוזים טובים מהשדה (75%), אך קבוצתו לא הבריקה מחוץ לקשת וקלעה 5 שלשות בלבד מתוך 21 ניסיונות (23.8%). 

שחקני הפועל ירושלים בסיום (ניסן עייש)שחקני הפועל ירושלים בסיום (ניסן עייש)

קלעו להפועל ירושלים: רטין אובאסוהן 22, אדם אריאל 17, שון קילפטריק 15, ווילי וורקמן, ג’יילן אדאמס, ת’ון מייקר ואיתי שגב 6 כ”א, עמית גרשון 5, כן שותפו: שגיב דוד, יובל שניידרמן וקייזר גייטס. 

קלעו להפועל גליל עליון: איתי מושקוביץ וברייס וושינגטון 13 כ”א, קייל גבסון 12, אייק אירבו 11, נמרוד לוי 9, שאבון לואיס ועומר טל 4 כ”א, גבי צ’אצ’אשווילי 2, אייזאה אייזנדורף 1, כן שותפו: יובל לוין ורון כהן. 

שחקני גליל עליון מודים לקהל (ניסן עייש)שחקני גליל עליון מודים לקהל (ניסן עייש)

רבע ראשון: 18:25 לגליל עליון

החמישייה של הפועל ירושלים: רטין אובאסוהן, שון קילפטריק, אדם אריאל, קייזר גייטס ואיתי שגב.

החמישייה של הפועל גליל עליון: קייל גיבסון, אייק איירבו, שאבון לואיס, נמרוד לוי וגבי צ’אצ’אשווילי. 

שון קילפטריק ורטין אובאסוהן קלעו את 6 הנקודות הראשונות במשחק, קייל גיבסון העלה את המארחת על הלוח עם שלשה. בהמשך, המארחת יצאה מההלם הראשוני, רצה 0:9 ועלתה ליתרון 11:17. ת’ון מייקר עצר את הריצה המקומית עם נקודות מתחת הסל, אבל ראה את ברייס וושינגטון מגיב עם מהלך דומה מנגד. לקראת סיום הרבע, עמית גרשון קלע שלשה מהפינה ומזער נזקים, אך המילה האחרונה של הרבע הייתה שייכת לעומר טל שקבע – 18:25 לגליל עליון

שון קילפטריק עם הכדור (ניסן עייש)שון קילפטריק עם הכדור (ניסן עייש)
קייל גיבסון (ניסן עייש)קייל גיבסון (ניסן עייש)
גבי צגבי צ'אצ'אשווילי עם הכדור (ניסן עייש)

רבע שני: 37:46 לגליל עליון

קייל גיבסון העלה המארחת עלתה ליתרון דו ספרתי בתחילת הרבע, ג’יילן אדאמס הגיב עם 4 נקודות רצופות וצימק ל-31:24. החבורה הירושלמית המשיכה לקזז את הפער ושלשה של אדם אריאל קבעה ריצת 2:9, איתי מושקוביץ שמר על קור רוח וקלע 4 נקודות רצופות. בהמשך, שון קילפטריק מחק את היתרון המקומי והשווה ל-34:34. הקבוצה הצפונית לא נלחצה והגיבה עם ריצת 0:9 משלה. שלשה מהפינה של איתי מושקוביץ’ קבעה את תוצאת המחצית – 37:46 לגליל עליון.

אייזאה אייזנדורף ותאייזאה אייזנדורף ות'ון מייקר במאבק (ניסן עייש)
עמית גרשון עם הכדור (ניסן עייש)עמית גרשון עם הכדור (ניסן עייש)

רבע שלישי: 56:58 לגליל עליון

ברייס וושינגטון קלע את הנקודות הראשונות במחצית השנייה, אדם אריאל הגיב עם שלשה. בהמשך, הפועל ירושלים המשיכה להתקרב ואדם אריאל צימק ל-48:50. שאבון לואיס אמנם קטע דקות ארוכות ללא נקודות של העולה החדשה, אך אדם אריאל קלע שלשה נוספת והשווה ל-52:52. רטין אובאסוהן קלע את הנקודות האחרונות של קבוצתו ברבע, אך ראה את אייק איירבו מגיב מן העבר השני וקובע – 56:58 לגליל עליון.

שון קילפטריק מכדרר (ניסן עייש)שון קילפטריק מכדרר (ניסן עייש)
שחקני שתי הקבוצות במאבק על הכדור (ניסן עייש)שחקני שתי הקבוצות במאבק על הכדור (ניסן עייש)

רבע רביעי: 69:83 להפועל ירושלים

עומר טל קלע את הנקודות הראשונות של גליל עליון הרבע המכריע, ווילי וורקמן בצד הירושלמי. בהמשך, שון קילפטריק העלה את הירושלמים ליתרון אחרי שלבים ארוכים בהם רדפה אחרי יריבתה הצפונית. הריצה הירושלמית נמשכה ואדם אריאל עלתה ליתרון 64:72. בהמשך, החבורה הירושלמית לא הביטה לאחור ואדם אריאל קבר את השלשה החמישית שלו. איתי מושקוביץ’ השאיר את המארחת בחיים עם נקודות חשובות, אלא שרטין אובאסוהן הגיב עם נקודות משלו, שהוציאו את האוויר מהמפרשים של גליל עליון. איתי שגב קלע את הנקודות האחרונות במפגש וקבע 69:83 להפועל ירושלים.

שחקני גליל עליון (ניסן עייש)שחקני גליל עליון (ניסן עייש)
רטין אובאסוהן ועופר מנהיים (ניסן עייש)רטין אובאסוהן ועופר מנהיים (ניסן עייש)
ONE - מספר 1 בספורט
אסור לפספס
נגןהכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
הכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
נגןמסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
מסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
נגןבליגנהאם נבוך אחרי השספג השחלה מקורטואה
בלינגהאם נבוך אחרי שספג השחלה מקורטואה
נגןלאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
לאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
/* LAST / NEXT ROUNDs */