עונת 2021/22 ביורוליג יוצאת לדרך הערב (חמישי, 21:00). חודשים של געגועים והמתנה לליגה השנייה בטיבה בעולם יגיעו לסיומם כשהמחזור הראשון יפגיש את האלופה המכהנת, אנאדולו אפס עם ריאל מדריד של פאבלו לאסו. בתל אביב יהיו אלו חניכיו של יאניס ספרופולוס שיעלו על הפרקט בהיכל מנורה מבטחים (21:05) למפגש מול באיירן מינכן כששתי הקבוצות מגיעות במצב הפוך ומעניין במיוחד.
הן אלופת המדינה והן באיירן מינכן נפגעו מהקורונה, רק שבעוד שהצהובים כחולים ספגו מהלומה רצינית כבר לאחר האימון הרשמי הראשון של הקבוצה, הבוואריים ספגו את המהלומה שלהם, שכללה בנוסף למכת הקורונה גם פציעות. עד כה ישנם כאמור מספר קווי דמיון, אז היכן ההבדלים? התזמון שהותיר למעשה כל קבוצה עם בעיות הפוכות.
באיירן מינכן הספיקה כבר לערוך מספר לא מבוטל של אימונים, כמו גם לקיים טורניר ולהשתתף במשחקי אימון, עם זאת, היא גם נאלצה לבטל השתתפות בטורניר בעקבות הקורונה, והתכנון שעמד על 7 משחקים בקדם עונה ו-25 אימונים השתנה בהתאם, בהתחשב בתזמון של הנסיבות שפקדו את קבוצתו של אנדריאה טרינקיירי. הבווארים אמנם מגיעים דלילים יותר, אך ללא כל צל של ספק מתואמים הרבה יותר.
מנגד, ניצבת לה קבוצתו של יאניס ספרופולוס, שכזכור נאלצה לבטל את השתתפותה בשלושת הטורנירים בהם הייתה אמורה להשתתף כחלק מקדם העונה. אם לא היה די בכך, החלקה על מדבקה (אנטה ז'יז'יץ') וסחיטת עבירה תוך כדי מתפרצת (יפתח זיו) הסתיימו להן עם קרע קטן בהמסטרינג וקרסול נקוע בהתאמה.
זיו צפוי להירשם למשחק מחר ובסביבתו של השחקן מעידים על רצונו העז לפתוח את עונת היורוליג כבר הערב, אך במבט מעמיק על הקבוצה אי אפשר שלא להבחין בכך שקבוצתו של ספרופולוס אמנם עמוקה יותר, אך מתואמת פחות, עם קילומטראז' נמוך יותר, וזאת כשלא מן הנמנע שבכל הקשור לכושר משחק היתרון עשוי להיות בצד הגרמני. אם לא די בהבדלים שיוצרים מצ'אפ מרתק, הקרב על הקווים בין ספרופולוס לטרינקיירי, תמיד סיפק את הסחורה. ומכבי? במועדון מודעים לחשיבות של ניצחון במשחק הבכורה.
הליגה הבכירה באירופה מביאה עימה תמלוגים לא רעים בכלל, ואם לפני שהגיעה לה מגיפת הקורונה, הקבוצות היו מתוגמלות על כל ניצחון, יחד עם זאת בעונה שעברה חיפשו דרך ביורוליג לשפר את כל הנושא של חלוקת הכספים, וכזכור השיטה החדשה שנמשכת גם השנה מורכבת משילוב של הכנסות מזכויות שידור לצד כסף שכל קבוצה מקבלת בהתאם למקום בו סיימה את העונה.
חשוב לציין שהיחס עומד על 79:21, כלומר, 21 אחוזים מתוך הסכום הכולל מחולקים לפי המיקום היינו ההיבט הספורטיבי, בעוד ש-79 האחוזים מחולקים לפי החוזים הכלכליים שכל קבוצה מביאה עימה, במדינה בה היא משחקת, או במילים אחרות, היבט השווקים וככל שהחוזה גבוה יותר כך הקבוצה תקבל יותר. לצורך העניין, החוזה של מכבי תל אביב בארץ וגובהו שונה מזה של פנרבחצ'ה בטורקיה, ושל שתיהן שונה מזה של מילאנו באיטליה.
למעשה, הקבוצות שמסיימות במקומות 15-18 כלל לא מקבלות תגמול בסוף העונה בגין ההיבט הספורט, אך החל מהמקום ה-14 הקבוצות מקבלות סכומים הנעים בין 150,000 ל-1,500,000 אירו.
הקבוצה שמסיימת במקום ה-14 מקבלת כאמור 150,000 אירו, וכך ככל שמתקדמים שלב בסולם (עד המקום השלישי) כל קבוצה מתוגמלת ב-50 אלף אירו יותר (כלומר, הקבוצה שמסיימת המקום ה-13 מקבל 200,000 דולר וזאת שמסיימת שלישי 750,000 אירו). הזוכה במפעל משלשת לקופת המועדון 1,500,000 אירו, ואילו הפיינליסטית מקבל סכום נאה של 850,000 אירו.