אומנם החוזה שלו עדיין לא אושר סופית בהנהלת איגוד השייט, אבל מאמן נבחרת מפרשיות ה-470 החדש, כפי שפורסם ב-ONE, גידי קליגר, כבר החל לעבוד בישראל לקראת הקמפיין האולימפי של פאריס 2024. היום (שני) הוא הגיע בטיסה מצרפת לארץ לתקופה קצרה של כשבוע ימים על מנת לסגור את תנאיו ולהכיר את השייטים הישראלים שיעבדו תחתיו.
גידי קליגר בן ה-41 חזר לישראל כדי לאמן את הנבחרת המעורבת במפרשיות. הוא הצטרף בעקבות מהלך אותו יזם יו”ר איגוד השייט, שי בובר, שפנה אליו מיד לאחר המשחקים האולימפיים בטוקיו, שם הוא זכה במדליית הארד האולימפית עם הצוות הספרדי לגברים אותו אימן, כאשר גם אשתו קמיל לקוניטה-קליגר זכתה במדליית הארד בתחרות האולימפית לנשים. לאחר הגעתו לישראל, קליגר אמר ל-ONE בהתבטאות ראשונה: “זה מרגיש טוב להיות פה. הרבה זמן לא כל כך הייתי מחובר למה שקורה בארץ, אבל אני שמח לחזור לישראל”.
גידי, סיימת זה עתה את הקמפיין האולימפי לטוקיו עם נבחרת ספרד וזכית במדליה אולימפית. מה גרם לך לחזור לנבחרת ישראל במפרשיות 470?
“כן, עברתי קמפיין אולימפי קשה וארוך, כמובן שזה היה גם ביחד עם אשתי. בגלל שיש לנו ילד משותף בן 4, לוגיסטית זה היה קשה. אשתי כל הזמן התאמנה ואני כל הזמן אימנתי, כך שזה לא היה פשוט. עכשיו היא בבית, אז ישבנו וחשבנו מה עושים וחיכיתי להחלטה שלה האם היא תמשיך, אבל בסוף זה בעצם הייתי אני שהחלטתי ראשון מבינינו. היה עליי קצת לחץ מהמשפחה להיות יותר בארץ, אחרי שלא הייתי פה כשנתיים בגלל מגפת הקורונה, וזה נחמד לחזור. הלחץ מהמשפחה השפיע והיה חלק מהשיקולים שלי בהחלטה לחזור לארץ”.
אחרי ההצלחה שלך בטוקיו כמאמן אולימפי, חשבת שתחזור לאמן את נבחרת ישראל?
“לאמן את נבחרת ישראל זה משהו שתמיד עניין אותי. אני בשלב כזה בקריירה שלי שמעניין אותי לבנות גם את דור העתיד, ובעיניי אין מקום יותר טוב לעבוד עם הדור החדש מאשר בישראל”.
איך תיראה נבחרת ישראל החדשה ב-470?
“יש פוטנציאל טוב. יש פוטנציאל לחמישה צוותים מעורבים שיתחרו זה בזה על הקריטריון, אבל אני מניח שאם בסוף יישארו איתנו גם שלושה-ארבעה צוותים זה יהיה מעולה. גם מהאיגוד יש רוח חיובית בנושא”.
האם יש סיכוי לבנות על מדליה אולימפית בקרוב?
“ממה שראיתי עד עכשיו, לשמחתי יש פוטנציאל גבוה בשייט הישראלי, אבל לא אוכל להבטיח שום דבר. צריך לחשוב לטווח ארוך. יש לנו בסיס טוב יחסית, כי כשאתה מסתכל גם על התנאים שיש בחופי הים בארץ, זה משהו שכל שייט בעולם חולם עליו. זה באמת חלום להתאמן בתנאים שיש בישראל”.
כמה משפיע השינוי שנעשה לקראת המשחקים האולימפיים בפאריס, שדורש עכשיו שבכל צוות יהיו זוגות מעורבים של גבר ואישה?
“זה מאוד משפיע. אחרי שבשנים עברו התחרו רק נשים או רק גברים בדגם, נורא קשה לדעת מה תהיה הרמה עכשיו בצוותים המעורבים, אפילו בעולם. קשה לדעת מה יהיה. מבחינה פיזית לא כל אישה יכולה להיות אשת צוות בתחרות המעורבת כי היא צריכה להיות לפחות במשקל של 70 קילו ובגובה מסוים. מצד שני, לא תמיד יש מספיק נשים הגאיות בענף. בכל אופן, זה נותן הרבה אפשרויות לגיוון, כך שיהיה מעניין”.