מכה קשה להפועל תל אביב. עו"ד אמיר זולטי, בורר ההתאחדות לכדורגל, קיבל את תביעתו של אחמד עאבד נגד הקבוצה, והסכום אותו יצטרכו האדומים לשלם לשחקן מוערך בכ-1.5 עד 2 מיליון ש”ח.
עאבד תבע את הפועל ת"א באמצעות עו"ד אייל אברמוב וכעת, אחרי הליך בוררות ארוך, הבורר עו"ד זולטי פסק לטובת השחקן את כל הזכויות הכלכליות ולא קיבל את טיעוני הקבוצה, כולל הבקשה לשינוי נסיבות עקב הקורונה. מדובר בהישג לעו"ד אברמוב לאור פסק הדין התקדימי ויוצא הדופן.
עאבד חתם בקיץ 2018 לשלוש עונות בהפועל ת”א, אך לאחר תום עונת 2018/19 הודיעה הקבוצה לשחקן שהוא אינו נכלל בתוכניותיה לעונות הבאות. עאבד זומן לשימוע לפני פיטורים במועדון לפני תום חלון ההעברות, בטענה שנסיעותיו הארוכות מנצרת פוגעות בביצועיו, למרות שלא היה סעיף שחייב אותו לגור במרכז ועל אף העובדה שהוא נהג לישון באזור המרכז כדי לא לנהוג הרבה לפני אימונים.
מיד לאחר סגירת חלון, ההעברות הוא קיבל הודעה שהוא כבר לא חלק מקבוצה, הוצא מקבוצת הוואטסאפ, נאסר עליו להגיע לאימונים ולאחר מכן נלקח ממנו גם רכבו השכור שמגיע לו לפי חוזהו. למרות שהוא קיבל מחמאות באימונים מניסו אביטן, מאמן הפועל ת”א דאז, שתרגל אותו בהתקפה וכמגן ימני, רצה להשיבו לסגל ושוחח עמו מספר פעמים כדי שיסדיר את ענייניו מול ההנהלה, הוא לא נכלל לבסוף בתוכניות המקצועיות כאשר הסיבה לא הייתה מקצועית. בקיץ הוא לא יצא למחנה האימונים בפולין עם חבריו ולאחריו היה מנודה באימונים נפרדים במשך כשבוע (בזמן שיש לו סעיף בחוזה שאוסר על המועדון לנדות אותו).
הפועל ת”א לא הצליחה להוכיח במהלך דיוני הבוררות שאכן הייתה דרישה מקדמית מהשחקן לישון במרכז. במהלך הליך הבוררות היו חילופי דברים קשים מאוד על רקע העניין הזה בין עוה”ד אברמוב לבין אנשי הפועל ת”א שהעידו, זאב גרינברג ואיציק ניסנוב.
עאבד תבע לקבל את כל הזכויות הכלכליות בחוזהו ובנוסף את הגמול הכספי אותו הוא סיכם עם הפועל ת”א לקבל בגין הזכויות בכרטיסו שהוא מכר לקבוצה. הבורר עוה”ד זלוטי קיבל את טענותיו והעניק לו גם פיצוי בגין עגמת נפש ופגיעה בהמשך הקריירה.
הבורר זולטי כתב בין השאר בהחלטתו כי: "לאחר בחינת טענות הצדדים לעניין זה, כמו גם הראיות שהובאו על ידיהם, מצאתי לנכון לקבל את גרסת התובע, לפיה התגמול שהובטח לו חולק מטעמים שאינם נוגעים לתובע לשני הסכמים נפרדים, אך מהותית ועניינית המדובר במערך הסכמים אחד שהתוצר המצטבר שלו הינו תשלום מלוא התמורה החוזית עליה הוסכם בין הצדדים. הגעתי למסקנה זו על בסיס עדותו של עו"ד ענבר (ניר ענבר, בעבר היה מנכ"ל הפועל ת"א, א.כ.) שלא נסתרה, ואשר נוכח זיקתו לשני הצדדים לא מצאתי למקום להניח כי היא מוטה. לפיכך, ונוכח העובדה שקבעתי כי ההסכם העיקרי בוטל שלא כדין, אני קובע כי משההסכם העיקרי נותר תקף, הוא הדין גם בהסכם הזכויות וכל זכויותיו של התובע לגבי עונות 2019/20 ו-2020/21 עומדות לו".
הבורר גם לא קיבל את טענות הפועל ת"א באשר ל”אי הקטנת הנזק על ידי עאבד, לפקיעת זכויותיו מכח ההסכם העיקרי והסכם הזכויות בשל ההתקשרות עם קריית שמונה ולשינוי נסיבות עקב הקורונה". בנוסף לכך, הבורר זולטי פסק לטובת עאבד עוד 100 אלף ש”ח שכן: "הפרת ההסכם העיקרי על ידי הנתבעת פגעה בהמשך הקריירה של התובע והסבה לו עגמת נפש. כל הנזקים הללו קשים לכימות ואי לכך אני מעמיד אותם על דרך האומדן, על סך של 100 אלף שקל”.
כמו כן, הוא פסק נגד הפועל ת"א תשלום שכר טרחת עורך דין בסך של 35 אלף ש”ח בתוספת מע"מ והקבוצה תצטרך לשאת בהוצאות שכר הבוררות בסך של 26,400 ש”ח בתוספת מע"מ. בסך הכל, כאשר מחשבים את הסכומים, מהם יש להפחית את הסכומים שהרוויח השחקן באותן שנים בקבוצות בהן שיחק, הפועל ת”א תצטרך לשלם בגין הפרת החוזה של עאבד סך של בין 1.5 ל-2 מיליון ש”ח.