“סופרסטאר נולד”, לא פחות ולא יותר, ככה כינו בטוויטר הרשמי של אליפות ארצות הברית הפתוחה את קרלוס אלקרס אחרי הניצחון היוצא דופן, המפתיע והמרשים על סטפנוס ציציפאס, המדורג 3 בעולם. הקרב מול היווני היה גם ללא ספק אחד המשחקים הטובים שנראו השנה על מגרשי הטניס, היה בו הכל מהכל, אבל ילד בן 18 עם הר של ביטחון שהרים את האצטדיון על הרגליים זה משהו שלא קרה בעולם הטניס כבר שנים.
הטניסאי הצעיר והמבטיח, שנראה אמנם עדיין לגמרי ילד אבל משחק כמו טניסאי עם הרבה ניסיון וגם יכולת כמובן, קיבל את הכינוי “היורש של רפאל נדאל”, הישג בפני עצמו, כשאפילו טוני, דודו של רפא ומאמנו בעבר, אמר זאת. קרלוס, שנולד במורסיה, כנראה גם לא יהיה חצי מהשור ממיורקה, כי מה שרפא עשה בקריירה זה באמת משהו יוצא מאוד מגדר הרגיל וגם לא מגיע בפעם בדור, אבל לאלקרס, שניפץ אתמול שלל ציוני דרך, מחכה עוד עתיד מזהיר בשנים הקרובות. גם לוקה דונצ’יץ’, ג’רארד פיקה, פליסיאנו לופס, יוג’יני בושאר ועוד רבים וגדולים מעולם הספורט לא נשארו להופעה של הספרדי בפלאשינג מדו.
זה ממש לא רק הניצחון על היווני, שהוכיח שחוץ מעל מגרש החימר כן אפשר להפתיע אותו, זו היכולת המאוד גבוהה שהציג במהלך המשחק. השיא הזה – השחקן הצעיר ביותר שמנצח מדורג טופ 3 מאז הוקם הסבב ב-1973 לא הגיע לפתע פתאום. היו סימנים מקדימים, זכיות בטורנירי החימר בפורטוגל ובקרואטיה, כשבתווך הכוכב הצעיר גם זכה לשחק ולהפסיד בטורניר מדריד לאליל שלו נדאל.
גם בארצות הברית, שהראתה לו את אהבתה הגדולה במשחק מול סטפנוס, הוא עשה ציון דרך מבטיח – השחקן הצעיר ביותר מאז 1989 שעולה לשמינית הגמר בגראנד סלאם הנוצץ. וכמובן אי אפשר בלי ציוני דרך שהגדולים ביותר הגיעו אליהם – הכי צעיר מאז נובאק ג’וקוביץ’ ב-2005 שעובר את הסיבוב השלישי בכל הגראנד סלאם באותה השנה. אלקרס הוא גם הספרדי הראשון להגיע לסיבוב ה-4 בארצות הברית לראשונה מאז איך לא? מלך החימר, שגם אמר עליו השנה: “אני באמת מאמין שהוא יהיה שחקן פנטסטי כבר בעתיד הקרוב”.
אז מה סוד הקסם? פיזיות יוצאת דופן שמביאה אותו להגיע כמעט לכל כדור, טכניקה מצוינת מהקו האחורי עם בקהנד חד כמו סכין, יד רכה וטובה ליד הרשת עם דרופ שוט באמת מהטופ וכמובן ביטחון, ביטחון ושוב ביטחון. בנקודות המכריעות אלקרס לא מפחד ללכת על כל הקופה עם כדורים קצרים או על ווינרים וזה בהחלט משתלם לו. וגם יש את עניין האימון המאוד קריטי. חואן קרלוס-פררו האגדי, שהיה בעבר מדורג ראשון בעולם ואף זכה ברולאן גארוס, מעניק לילד הפלא את כל הכלים הדרושים, כולל עבודה מצוינת בצד המנטלי.
קרלוס-פררו, שהיה שחקן די מגוון בעצמו, מאמן אותו במשך שנתיים ולעיתים הספרדי הצעיר אף זוכה להתאמן עם נדאל בכבודו ובעצמו, אך מאמנו בכלל אומר שהוא מזכיר לו מישהו אחר לגמרי - את רוג’ר פדרר השווייצרי האגדי: “כמובן שאי אפשר להשוות אף אחד אליו, אבל זה הכי דומה מבחנתי. שניהם שחקנים מאוד אגרסיביים שיודעים לעשות הרבה על המגרש, ורוג’ר כמובן הוא הטוב מכולם בכל הפרמטרים. גם קרלוס יכול לשחק על כל משטח ובכל סגנון משחק”.
ואחרי החגיגה מה מחכה למי ששלח את המדורג 3 בעולם הביתה? אולי המשחק הכי נוח שהיה יכול לקבל בשמינית הגמר – פיטר גויובצ’יק הגרמני, שעלה מהמוקדמות ונמצא בכושר מצוין. אם אלקרס ימשיך את מסע הקסם הוא יפגוש בהמשך את המנצח בין פליקס אוז’ה אלייאסים לפרנסיס טיאפו ואז בחצי הגמר ככל הנראה יפגוש את דניל מדבדב המאיים, אך עוד חזון למועד ובינתיים הילד בן ה-18 עוד נהנה מהניצחון ההיסטורי, שגרם לא למרר בבכי בסיום המשחק, תמונה שקצת מזכירה את נדאל, עשור וחצי אחורה.