לאחר קיץ בלי הרבה החתמות בולטות, הפועל ירושלים רשמה היום (רביעי) יום מוצלח עם החתמתם של שלושה שחקני NBA לשעבר: אנטוני בנט, ת’ון מייקר ושין קילפטריק. השלושה היו במשך שנים בליגה הטובה בעולם, חלקם אף באותה קבוצה, ועלו מספר פעמים לכותרות. מוזמנים להכיר אותם.
אנטוני בנט: “הבחירה הראשונה הגרועה אי פעם”
בנט הגיע לדראפט 2013 אחרי עונה טובה במכללות וכשציפו שיבחר באחת הבחירות הגבוהות, אך לא הראשונה. קליעה טובה מהשלוש במכללת UNLV הפכה אותו למועמד מבטיח ב-NBA שרצתה כמה שיותר שחקנים שיכולים לקלוע מבחוץ ולרווח את הצבע.
קליבלנד הפתיעה כשבחרה אותו ראשון בדראפט וחיברה אותו לקיירי אירווינג הצעיר. ההתחלה של בנט לא הייתה טובה. הוא החטיא את 15 הזריקות הראשונות שלו בליגה ולאחר מכן הביטחון של השחקן הצעיר היה ברצפה. הקליעה הטובה מהמכללות, בצל ניתוח שעבר בכתף, לא הצליחה לעבור לקריירה המקצוענית. יחד עם ביקורת על מוסר עבודה ירוד ומשקל עודף הוא לא הותיר חותם בעונה הראשונה.
למרות זאת, בנט היה מעורב בטרייד שהביא אליפות NBA. לאחר שלברון ג’יימס חזר לקליבלנד הפורוורד ואנדרו וויגינס עברו למינסוטה תמורת קווין לאב, שהיה חלק מהקבוצה שזכתה באליפות ב-2016. גם במינסוטה הסיפור חזר על עצמו ובנט החליף קבוצות בקצב מסחרר – ממינסוטה הוא עבר לטורונטו ומטורונטו לברוקלין, בה שיחק עם קילפטריק. אחרי 4 שנים ו-4 קבוצות בנט נפלט מהליגה, בשלב בו שחקנים מקבלים את החוזה הגדול הראשון שלהם.
הפורוורד, שמאז הוכתר כבחירה הראשונה הגרועה בכל הזמנים על ידי פרשנים רבים והפך לשחקן הראשון שנבחר במקום הראשון בדראפט ומגיע לישראל, ניסה לשקם את מעמדו דרך פנרבחצ'ה. הוא זכה ביורוליג עם הקבוצה הטורקית כשחקן ספסל ששיחק 6.3 דקות בלבד ב-10 משחקים במפעל האירופי הבכיר.
מאז בנט מנסה לחזור ל-NBA, עדיין ללא הצלחה. בתחנות השונות בקריירה, בליגת ההתפתחות, הוא נראה קצת יותר טוב אבל לא כוכב ברמה שמשכנעת קבוצת NBA או אפילו קבוצה מהרמות הגבוהות ביורוליג להעניק לו את המקום בחמישייה. הוא לא שיחק מאז 2019, לאחר שחתם בקבוצה בפוארטו ריקו במאי האחרון ולא ערך בשורותיה משחק אחד.
בגיל 28, ובסיום שנה בה יאניס אנטטקומפו ורודי גובר שנבחרו איתו בדראפט זכו ב-MVP של הגמר ובשחקן ההגנה בהתאמה, יכול להיות שהליגה הישראלית היא ההזדמנות האחרונה לפני שיחזור לבמה הגדולה באמת, אליה מעולם לא נראה שייך לאחר ליל הדראפט.
מייקר: “היורש של גארנט” וסימני השאלה בקשר לגיל
ת’ון מייקר היה אחד מהמועמדים הבולטים ביותר לבחירה בדראפט עוד לפני שהוא הלך אליו. ב-2015 מייקר נחשב לאחד השחקנים המושכים ביותר עבור כדורסל המכללות, אך בצעד חריג הוא העדיף להתאמן שנה שלמה באופן פרטי. מגיל צעיר מייקר זכה לכותרות שהפכו אותו למועמד לבחירה גבוהה, והוא נבחר בבחירה העשירית על ידי מילווקי באקס.
יחסי הציבור של מייקר הרשימו במיוחד את אחד הפאוור פורוורדים הגדולים בהיסטוריה, קווין גארנט, שאמר עליו: “עבדתי איתו הרבה והוא הזכיר לי את עצמי. הוא אוהב את המשחק. הוא צעיר, אתלט ויכול לעשות הרבה דברים, יש לו נגיעה טובה בכדור, הוא גמיש ועם רגליים טובות מאוד, יכול לקלוע מהשלוש. הוא הולך להיות ה-MVP של הליגה יום אחד. תסמנו את זה. יש לו את התיאבון ואת הכישורים בשביל לעשות זאת”.
אחת השערוריות שנקשרו בשמו של מייקר היא גילו. באופן רשמי מייקר בן 24, אבל היו מספר ספקות לאוהדי ה-NBA סביב גילו. מייקר נולד בדרום סודאן ועבר כילד באוסטרליה ובקנדה, אך מספר קבוצות פסלו אותו בשל גילו והאמינו כי הוא מבוגר בשנתיים עד ארבע שנים מגילו האמיתי. מספר עדויות שונות, כמו ספר מחזור בו הוא מופיע ו”מסגיר” את גילו האמיתי, לא הוכחו מעולם באופן סופי.
כאשר מייקר הגיע למילווקי, בה שיחק ליד יאניס אנטטקומפו וקריס מידלטון, הבאקס ציפו לפיתוח דומה לזה של יאניס שהגיע כשחקן חסר ניסיון ואתלט אדיר והפך, כבר ב-2016, לאחד הטובים בליגה. מייקר הראה ניצוצות בעונת הרוקי עם קליעה טובה מהשלוש לגבוה (37.8% ב-1.9 ניסיונות), אבל לא התקדם והתקשה במיוחד מתחת לסל.
מייקר עלה לכותרות לאחר שחברו לקבוצה וה-MVP של סדרת הגמר האחרונה, יאניס אנטטקומפו, ביקר את הפאסיביות שלו באופן פומבי: “אמרתי לו שאם הוא יהסס אני הולך לתת לו אגרוף כדי שהוא יזרוק את הכדור ברגע בו הוא מקבל אותו”.
מייקר, 2.13 מ’, לא הצליח לקחת מעולם יותר מ-3 ריבאונדים למשחק בכמות דקות מצומצמת. חוסר ההתקדמות משנה לשנה והגעתו של ברוק לופז למילווקי הובילו לכך שמייקר נדחק בתחתית הרוטציה ועבר בטרייד משולש לדטרויט. הוא לא הותיר חותם משמעותי בשורות הפיסטונס, שוחרר ב-2019/20 והצליח להכנס לסגל הסופי של קליבלנד דרך מחנה האימונים.
הסנטר שיחק 8 משחקים בלבד העונה בקליבלנד לפני ששוחרר, בהם קלע 3.8 נקודות עם 2.3 ריבאונדים למשחק. הוא הרשים עם 19 נקודות במשחק האחרון של העונה ב-2019/20, אבל לא הצליח להטביע חותם באופן עקבי. כעת הוא הולך לתחנה הראשונה שלו מחוץ לארצות הברית כמקצוען וינסה להוביל את הפועל ירושלים בליגה הישראלית, ממנה מספר שחקנים עשו את הקפיצה ל-NBA בשנים האחרונות. האתלטיות של מייקר עשויה להרים את האוהדים בארנה מהמושבים והם יקוו לראות אותו יותר אקטיבי ממה שהיה בשנותיו ב-NBA.
שון קילפטריק: 20 נקודות ברבע ומשחק מפלצתי נגד הקליפרס
בשונה ממייקר, שזכה לסקאוטינג מסביב לעולם כבר מאז שהגיע ל-NBA, קילפטריק הגיע לליגה מלמטה. הוא שיחק 4 שנים במכללת סינסינטי, לא נבחר בדראפט ואחרי שנה בליגת הפיתוח של ה-NBA הגיע למינסוטה ודנבר, בשתיהן לא הרשים.
באמצע עונת 2015/16 הוא הגיע לתחנה המשמעותית ביותר שלו בליגה הטובה בעולם, ברוקלין נטס. קילפטריק הגיע לנטס שהיו צריכים כישרון באמצע בנייה מחדש וקיבל דקות מרכזיות כגארד מוביל. הוא קלע 13.8 נקודות למשחק בחצי העונה הראשונה ו-13.1 נקודות ב-2016/17, עונתו הטובה בקריירה, כולל משחק של 38 נקודות ו-14 ריבאונדים נגד הקליפרס.
קילפטריק זכה לתשומת לב מצד האוהדים שעוקבים אחרי הליגה הודות ליכולת הקליעה מחוץ לקשת וסגנון המשחק האגרסיבי. באותו משחק נגד הקליפרס הוא קלע 20 נקודות ברבע האחרון, והיכולת הזאת להשתלט על משחקים העניקה לו מקום לשנים נוספות בליגה האמריקאית.
בעונה העוקבת הוא שוחרר מברוקלין וחתם במילווקי, בה שיתף פעולה עם מייקר, אך לא הצליח לקלוע באחוז גבוה מהשדה. באותה עונה שיחק גם אצל הקליפרס והבולס (4 קבוצות בסך הכל), ובסיומה נפלט מהליגה, כאשר חוסר היציבות והיכולת להשפיע על משחקים כמחליף פגעה בו.
לאחר שעזב את ה-NBA, קילפטריק הגיע לפאנתיינקוס בה קלע 9.2 נקודות למשחק. אחרי פאו הוא עבר במספר תחנות אחרות באירופה, האחרונה שבהן היא גראן קנריה בה קלע 11.9 נקודות למשחק. בכל תחנה בקריירה קילפטריק זכה לתדמית של סקורר, שעולה למגרש כדי לייצר לעצמו מצבי זריקה ולא רכז טהור. הוא התקשה לשמור על יציבות בחלק מהתחנות, אבל בגיל 31 הוא והפועל ירושלים מקווים שמצא בית חדש.