מערכת ONE
|
בעוד פחות משבוע עונת הסרייה א’ החדשה תצא אל הדרך אך רגע לפני שזה קורה, אלופת איטליה בעונה שעברה וגם סגניתה, אינטר ומילאן, עומדות למכירה ועל פי דיווחים של אחד מגופי התקשרות הכלכליים המובילים בארץ המגף – ההצעה הראשונה אשר תגיע על השתיים, תתקבל.
בעוד שחברת “סונינג” הסינית המחזיקה באינטר תענה בחיוב לכל הצעה שתגיע כי פשוט אינה יכולה עוד להחזיק במועדון בהוראת הממשל הסיני, אצל היריבה העירונית, מילאן, קרן “אליוט” האמריקאית הגיעה לסופה של תקופת ההשקעות ופתוחה להצעות של חברות או של מיליארדרים הרוצים להיכנס לתוך ארץ המגף בעזרת הכדורגל.
כזכור, האימפריה הסינית הכלכלית, סונינג, רכשה את אינטר בקיץ 2016. המטרה הייתה ברורה – להחזיר את המועדון לימיו היפים, אך מטרות לחוד ומציאות לחוד. אומנם הקבוצה זכתה באליפות איטליה אבל בעקבות חובות כלכליים כבדים וחרף מכירה של כוכבים כמו אשרף חכימי ורומלו לוקאקו בסכום שמתקרב לכמעט 200 מיליון אירו, החברה הסינית תצטרך להיפרד מהמועדון בהוראת הממשל הסיני. הקושי הכלכלי של אינטר וסונינג נובע למעשה מכך שהממשל בסין אוסר על חברות להשקיע כספים מחוץ למדינה.
בכל הנוגע למילאן, קרן אליוט סיימה את הליך ההבראה של המועדון, הרימה אותו כלכלית ואף מקצועית ומבחינתה זהו העיתוי הנכון לעשות את ה”אקזיט” הפרטי שלה על מילאן ולמכור את המועדון. מדובר בקרן השקעות שהצילה בזמנו את הרוסונרי אחרי שאלו נקלעו לסיטואציה דומה שבה מוצאת את עצמה עכשיו אינטר – נטישה של בעלים סיני. במקרה של מילאן היה מדובר בנוכל מפוקפק. במקרה של הנראזורי, פשוט בשינוי מדיניות של הסינים.
הציפייה אגב של שתי החברות, סונינג ואליוט, היא שהרוכשים יגיעו מכיוון השוק האמריקאי. בשנתיים האחרונות ישנה עלייה ניכרת של כניסת מיליארדרים מארצות הברית אל הכדורגל האיטלקי, כאשר מועדונים כמו רומא, פיורנטינה, פארמה ואפילו ספציה הצנועה נרכשו על ידי אנשי עסקים שהבסיס העסקי שלהם נמצא בארה”ב.