אחרי המינויים האחרונים בהתאחדות לכדורגל, הוצגו היום (שלישי) משה סיני ובוני גינצבורג בתפקידם החדש. סיני, ששימש עד לפני מספר חודשים כנציג הבעלים בהפועל תל אביב, מונה למנהל יחידת הסקאוטינג בהתאחדות, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE.
בנוסף אליו, גם שוער העבר גינצבורג קיבל תפקיד רשמי, כאשר הוא מונה לעוזרו של יילה חוס ההולנדי כמנהל הנבחרות הצעירות של ישראל. השניים, שכיכבו בעבר במדי נבחרת ישראל, במסע”ת השתתפו גם חוס, מנכ”ל ההתאחדות יוסי שרעבי והיו”ר אורן חסון.
בוני גינצבורג אמר: “דיבר אליי האתגר הגדול. יש פה תשוקה אמיתית לשפר את המוצר שאנחנו אוהבים, הכדורגל. האתגר גדול. כשמדברים על חזון וצורך. דמענו כשראינו את ההישגים של הישראלים המשחקים האולימפיים. ברגע שיש מחשבה עמוקה לגייס אנשים שקודם כל יש להם את הרצון והיכולות ללמוד ולהתפתח, ובסופו של דבר לייצר שחקנים לכדורגל שלנו, זה מבורך ואני רואה זכות גדולה להיות חלק מהדבר הזה. עבורי בסיס הפירמידה זה להשקיע למטה אחרת לא נגיע למקומות שאנחנו רוצים. אם הקבוצות לא יבינו שאנחנו זקוקים להן, לא נוכל להצליח”.
עוד אמר: “יש מחלקות מצוינות ואנשים מצוינים, אבל רוצים שהדבר יהיה רחב יותר. אם נשקיע ונהיה סבלניים, לטווח רחוק, ונכוון קדימה, אנחנו נצליח. הצליחו לשכנע אותי שזו המשימה הכי חשוב ואני מודה לאורן ולכל מי שהחליט, מודה לחוס גם כן. נפגשתי עם יילה 3 פעמים שעות ארוכות, דבר ראשון שאמרתי לו זה ‘אם אני לא ראוי לדעתך, אל תיקח אותי גם אם אנשים רוצים שאהיה בתפקיד’. זה חשוב לי שיהיה אמון מלא ואני אעזור לו במקסימום כדי שנצליח במשימה. כיף גדול לפגוש את משה סיני שהוא חבר ואח ויש לו תפקיד משמעותי, אני מקווה שיגיעו עוד אנשים טובים ושנצליח”.
מה היה אומר על עצמו כפרשן: “קיבלתי הרבה מאוד הודעות וברכות, אבל אני לא אדבר על עצמי כי זה מביך אותי. זו זכות גדולה להיות בהתאחדות לכדורגל. לתת להם את המשוב שאנחנו יכולים לתת. יצאתי מאזור הנוחות שהיה לי טוב בו, אבל יש פה אתגר אדיר שאני חושב שאנו מתגייסים לדבר שאנחנו מאמינים בו. יכולים לקחת את הכדורגל ולהתכתב עם האמביציות שלנו, להיות במקום טוב יותר. צריך אנשי מקצוע איכותיים, צריך ידע שיעזור לנו להיות במקום טוב יותר”.
מה הוא הולך להביא איתו: “כל מה שעשיתי היה מהכדורגל, גם בתקשורת הייתי בזה, יש לי הרבה ניסיון בכדורגל עצמו, ניסיון גם כשחקן, מאמן שוערים בנבחרת הצעירה, עשיתי הכשרות, יש לי תעודת פרו, אבל הדבר הכי משמעותי זה להיות במבנה ארגוני בו שואבים ידע ומיישמים אותה. אני הולך במטרה של הציפיות שלנו. אני משוכנע שבעוד שנה נהיה בפעילות עמוקה הרבה יותר. זה אחד הדברים החשובים ביותר”.
משה סיני אמר: “מה שקיבלנו כילדים בייעוץ והכוונה זה לא היה מספיק. יילה שאל אותי מה אני חושב שאמרתי שאנחנו השחקנים היינו מתקשים מאוד מול נבחרות והכל בגלל בסיס לקוי. רוצים לבנות פרופיל מסוים שיהיה מתאים לנבחרות, לאקדמיה ולצעירות. זה לוקח זמן. אני בנבחרות הצעירות לא הייתי כי אף אחד לא ראה ולא ספר אותי. אנחנו צריכים להיות מקצועיים ולבנות פרופיל של שחקן נבחרת. זה לא רק שחקנים ממכבי ת”א או מכבי חיפה, יש את מכבי פ”ת עם שחקנים מוכשרים ומועדונים נוספים. נצטרך להסתובב יחד ולמצוא. יש בעיה של תקציבים”.
עוד אמר: “ירדתי מעניין של להתעסק באימון. הייתי כבר הכל בכדורגל, גם טאטאתי את בלומפילד כשהייתי ילד. אחרי זה הבאתי כדורים לשחקנים, בסופו של יום הגעתי לתפקיד של קפטן נבחרת ישראל. ברגע שיש אנשים שרוצים לבנות משהו רציני לא לשנה ולא לשנתיים, זו המטרה. אני מכיר את בוני ושמעתי אותו, הוא סופר רציני, וכך גם יילה שיש לו חזון. מה שליווה אותי זה לבוא ולתת מעצמי. צריך להשקיע בפיתוח השחקנים. ניקח לדוגמה את ערן זהבי, הוא לא היה בנבחרות אלא עבד לבד. אם זה תזונה או דברים נוספים”.
יילה חוס אמר: "יש בישראל תשוקה גדולה לכדורגל ומאוד אהבתי את זה. לפני שבאתי דיברתי עם ידידים שעבדו ועובדים כאן והם סיפרו לי על השחקן הישראלי. הבנתי שיש כאן הרבה שחקנים יצירתיים, אינטליגנטיים, שרוצים להביא משהו חדש. זה בדיוק כדורגל התקפי וזו המטרה שלנו עבור הכדורגל הישראלי. הבסיס להצלחה מתחיל במאמנים טובים, פילוסופיה נכונה, תשתיות, ארגון מסודר, אני מאמין בכדורגל הישראלי ובמאמן הישראלי, יש בסיס טוב להישען עליו. אנחנו מוכרחים להמשיך ולהשקיע בדור העתיד כדי לקדם את הכדורגל. המטרה היא שבעוד כמה שנים נבחרת ישראל תעפיל לטורניר גדול, מונדיאל או יורו".
העתיד הקרוב של הכדורגל הישראלי: "אני רואה הרבה שחקנים אינטליגנטיים ויצירתיים. מאוד חשוב שנשפר את הרמה בטורנירי הנוער, משם השחקנים יוכלו לצאת מהר יותר למועדונים גדולים באירופה והניסיון האירופי ייתן להם המון וישפר גם את נבחרת ישראל. נתמקד בפיתוח וזיהוי כישרונות, נשתמש לשם כך במחקרים ובטכנולוגיה חדשנית. נעבוד על יכולות אישיות של השחקנים, אני יכול לומר בכנות, כרגע תשתיות הנוער ברוב המועדונים נמוכים משל קבוצת חובבים בהולנד”.
אורן חסון, שפתח את מסיבת העיתונאים, אמר: “אחרי שנה וחצי אני יכול לומר שהמדינה חייבת להיות חלק מההתאחדות הצגתי לפני חצי שנה את התכניות שלנו לפיתוח האקדמיות, התכנית הזו הוצגה כבר מול הממשלה ומשרדי הממשלה ואני בטוח שהם מכירים בתכנית הזו. יחד עם זאת אי אפשר להמתין וברור שכבר בחודשים האחרונים האצנו את התכנית, שהיא ארוכת טווח. אי אפשר להמתין עד שנשיג את המשימה שלנו. אני יודע שבישראל האנשים לא אוהבים את המילה ‘תהליך’, אני מזמין אתכם לבחור איתי מילה אחרת לזה, אבל זה בדיוק מה שאנחנו צריכים, זמן. דברים לא באים ברגל”.
“הסיפורים המיוחדים ביורו הגיעו מנבחרות כמו הונגריה, צ'כיה, או אם נלך 12 שנים אחורה גם בלגיה, שעשו מה אנחנו עושים היום בהתאחדות לכדורגל ואם נמשיך כך עם האנשים הנכונים, אין לי ספק שההצלחה הזו תגיע גם לישראל. ישנם ארבעה דברים מרכזיים שאנחנו רוצים לשנות: תשתיות, הדרכה, משאבים ובעלי התפקידים”.
התשתיות: “הקמנו את האקדמיה במבואות ים ונקים מרכז מצוינות נוסף, אני רוצה להודות למשרד הספורט על הרחבת מגרשי הכדורגל. 200 רשויות נכנסו לתכנית האחרונה בזכות משרד הספורט ונראה לא מעט מגרשים ומתקנים שישופרו, חדרי הלבשה ישופצו, תותקן תאורה ונוכל להרחיב את שעות הפעילות ולהעמיד מתקנים איכותיים”.
“ההדרכה זה תחום שהתחלנו לטפל בו עוד עם ווילי רוטנשטיינר. נצטרך לשפר את רמת המאמנים ולתת להם את הכלים שיוכלו להפיק את המירב. בחודש הקרוב נסיים את קורס הפרו, תוכלו לשאול את משתתפי הקורס והם יעידו שהוא עומד בסטנדרט אירופי מאוד גבוה. אנחנו רוצים להוסיף עוד קורסי מאמני שוערים, סקאוטינג וכל הידע שאנו מצפים להעביר למועדונים הוא עשיר יותר”.
המשאבים: “חלק מרכזי מושקע במחלקה המקצועית והטכנית. אנחנו בונים קומה שניה בשפיים, מגרש נוסף, שילשנו את כמות הילדים באקדמיה לבנים והרחבנו את האקדמיה לבנות. אין לי ספק שלצד העבודה עם משרד הספורט, נצטרך לשפר את התשתיות ששם אנחנו בפער אדיר, בערך עשירית ממדינה ממוצעת במזרח אירופה. שר הספורט מאוד מחויב ויחד איתו נוכל להעביר את הרפורמה המתבצעת”.
בעלי התפקידים: “לאחר שווילי רוטנשטיינר מונה למאמן פעלנו בוועדת האיתור להביא מנהל טכני והבאנו את יילה חוס, שהגיע עם הרבה ניסיון ומוטיבציה ואנחנו מאוד גאים שהוא איתנו. אליו אנחנו מצרפים שני אנשים מאוד משמעותיים, בוני גינצבורג, שיהיה יד ימינו ונבנה להיות מנהל הטכני הבא, יילה לא הגיע כדי לעשות לכאן רילוקשיין, הוא הגיע לפה ל-3-4 שנים וחובה עלינו להשאיר כאן את הידע שהוא יביא, שילווה את ההתאחדות לאורך שנים וזו המשימה של בוני. הבאנו גם את משה סיני שיעסוק בכל הקשור לפיתוח צעירים, החל מסקאוט דרך אנליזה”.
“זו זכות גדולה עבורנו להביא שני אנשים מנוסים, שחיים את הכדורגל ויחד עם אלון חזן ואלון ברומר וכמובן כל העוסקים במלאכה, אני מקווה שלא שכחתי אף אחד. זה עתיד הכדורגל, יחד עם הידע של יילה חוס, אנחנו בונים תשתית חזקה מבחינת הידע. אני מזמין אתכם לבקר בשפיים ולראות מה אנחנו משקיעים, החל מסקאוטינג וכל מה שאנחנו עושים כדי לשפר את הילדים ואני בטוח שכבר בקרוב נראה את התוצאות בנבחרות הגילאים הצעירים”.
“אני מאמין שיום אחד נגיע לאן שכולנו מאמינים, שנהיה רלוונטיים בטורניר גדול. עבודת תשתית מתחילה מלמטה, בדרך הזו אני מאמין. עשינו לא מעט לגבי התשתיות, לצד השלמת הסגל המקצועי ואני שמח ששמות כאלה, עם ניסיון, נמצאים פה. הם מגיעים ממקום של שליחות, המטרה היא לגדל ילדים צעירים וכולנו מאמינים שמפיתוח צעירים נוכל להביא את הפריצה הגדולה עם שחקנים שיוכלו להיות רלוונטיים גם בליגות הבכירות באירופה”.
כדורגל הנשים: "בשנה שעברה הצגנו רפורמה שנמנעו מלהעביר אותה בגלל הקורונה, אבל היא יוצאת לדרך השנה. נעביר חוק לצמצם את כמות הזרות, כדי לקדם את הישראליות. אנחנו בתוך כור היתוך וזה יקח זמן, אבל יש תקציבים. הבאנו את יילה חוס, רונן הרשקו שחזר מפיפ”א, בוני ומשה סיני, אנחנו לא חוסכים וגם נמנה מנהלת טכנית לכדורגל הנשים. אנחנו מזהים פוטנציאל צמיחה מאוד גדול, המנהלת הטכנית תשתף פעולה עם יילה חוס ואין לי ספק שגם שם נראה שיפור מאוד גדול".