לינוי אשרם עשתה היסטוריה אחרי שזכתה היום (שבת) במדליית הזהב האולימפית. באולם אריאקה שבטוקיו, היא עמדה על הפודיום היוקרתי ביותר ודגל ישראל הונף גבוה. זו לא תמונה שזרה לה כמובן, הרי שהיא כבר עשתה זאת קודם לכן בתחרויות גדולות אחרות, אבל הפעם זה הישג השיא שלה בקריירה והרגע לו היא חיכתה במשך שנים. כעת, ONE מציג לכם את המספרים שמאחורי ההצלחה.
ענף ההתעמלות על המפה - והוא חוזר עם שתי מדליות לפחות מהמשחקים האולימפיים בטוקיו, יותר מכל ענף אחר בספורט האולימפי בישראל. זוהי כמובן המדליה האולימפית הראשונה של ישראל בענף ההתעמלות האמנותית אי פעם. בנוסף, לראשונה מאז אולימפיאדת בייג'ין 2008, הופיעו שתי מתעמלות ישראליות במשחקים האולימפיים - ולראשונה בהיסטוריה, שתיהן העפילו יחד לגמר הקרב רב.
ההישג של אשרם הוא מטורף. לראשונה מאז אולימפיאדת אטלנטה 1996, במקום הראשון על הפודיום האולימפי עומדת מתעמלת שלא מייצגת את רוסיה. בחמשת המשחקים האולימפיים האחרונים רוסיה זכתה בזהב בתחרות האישית - וכעת הרצף הזה נעצר על ידי ישראלית.
לינוי אשרם מסיימת את הקמפיין האולימפי שלה עם לא פחות מ-123 מדליות בכל המסגרות, אחרי חמש שנים של הצלחות. וכל מדליה בצבע. זוהי המדליה ה-94 של אשרם בתחרויות הבינלאומיות בקריירת הבוגרות, ביחד עם 11 מדליות מאליפויות עולם, 7 מאליפויות אירופה, 69 מתחרויות הסבב העולמי, 4 ממשחקי אירופה ו-2 ממשחקי העולם.
לינוי אשרם מסיימת על הפודיום העולמי בתחרות הקרב רב בפעם הרביעית בקריירה שלה, אחרי שעשתה זאת שלוש פעמים קודם לכן באליפויות העולם: ב-2017 היא זכתה במדליית הארד בפזארו, ב-2018 היא זכתה במדליית הכסף בסופיה וב-2019 היא זכתה במדליית הארד בבאקו. היא הראשונה והיחידה מישראל שהצליחה לעשות זאת.
אשרם הציבה רף שמתעמלות ישראליות אחרות יתקשו להגיע אליו גם בעוד שנים רבות. מדליה אולימפית היא הישג השיא של ההתעמלות האמנותית הישראלית. המיקום הכי גבוה שמתעמלת ישראלית הגיעה אליו קודם היה כאשר נטע ריבקין סיימה במקום השביעי באולימפיאדת לונדון 2012.
לאורך הקריירה שלה, אשרם רשמה הישגים יוצאי דופן נוספים. בין היתר, רשמה את הישג השיא של מתעמלת ג'וניור במשחקים האולימפיים לנוער, שם סיימה חמישית בקרב רב. היא גם הייתה מתעמלת הג'וניור הראשונה של ישראל שזכתה במדליה באליפות אירופה.
בקריירת הבוגרות שלה, אשרם הייתה למתעמלת הצעירה ביותר מישראל שזכתה במדליה בתחרויות גביע העולם. היא גם הייתה לראשונה מישראל שזוכה בזהב בקרב רב בסבב גביע העולם.
כמו כן, בעבר, לינוי אשרם הייתה המתעמלת הישראלית הראשונה שזוכה במדליית זהב בתחרות גראנד פרי וגם הצעירה ביותר מישראל שעמדה בראש הפודיום בתחרות גראנד פרי לבוגרות. היא עשתה זאת ב2-15 בברנו, ממש בתחילת דרכה.
בחלוף חמש שנים מאז ורגע לפני אולימפיאדת טוקיו, אשרם עשתה לאחרונה סוויפ עם חמש מדליות זהב בגראנד פרי תל אביב, הישג נדיר בענף למתעמלת שאינה מרוסיה. אשרם הייתה הישראלית הראשונה שזכתה בשתי מדליות ומעלה באליפות אירופה. היא גם הייתה הישראלית הראשונה שזכתה בשתי מדליות ומעלה באליפות העולם.
בשנה שעברה, אשרם זכתה באליפות אירופה והייתה הישראלית הראשונה שהגיעה למעמד הזה. זה לא היה רק הישג מקומי, אלא גם הישג מרשים בעולם, כי לראשונה מאז 1998 היא הייתה מתעמלת שאינה מרוסיה שעמדה במקום הראשון על הפודיום בקרב רב באליפות אירופה, אחרי שהנבחרת הרוסית החרימה את התחרות באוקראינה. לינוי, יש לציין, עוד לא נולדה כשהרוסיות "עלו לשלטון" משום שהיא ילידת 1999.
ענף ההתעמלות הישראלי הגיע למשחקים האולימפיים בטוקיו בלי אף זכייה במדליה אולימפית - והוא חזר עם שתי מדליות היסטוריות: מדליית הזהב של ארטיום דולגופיאט בהתעמלות מכשירים ומדליית הזהב של לינוי אשרם בהתעמלות אמנותית. שתי המדליות הללו הושגו באותו המקום בדיוק, באולם אריאקה שבטוקיו, שהפך ל"מקדש של ההתעמלות הישראלית". שני אלופים חדשים נולדו.