פרויקט שדרת הכוכבים של קבוצות הכדורגל של העיר פתח תקווה הגיע לסיומו, והיום (שישי) נחשפו כל 11 השמות של שחקני העבר ממכבי פתח תקווה שיופיעו בשדרה הייחודית והמכובדת באצטדיון שלמה ביטוח לקראת עונת המשחקים הקרובה.
כזכור, ביוזמת החברה לפיתוח פתח תקווה ועיריית פתח תקווה, ובהשתתפות המועדונים עצמם, אתר ONE וחברת שלמה ביטוח - הציבור בחר את ההרכב הגדול בכל הזמנים בשני המועדונים. במסגרת הפרויקט, גולשי ONE הצביעו לשחקן האהוב עליהם - תחילה מבין רשימה של 33 שחקני עבר מכל מועדון, בהמשך הרשימה צומצמה ל-22 השחקנים שזכו למירב הקולות בשלב הראשון, ומהם נבחרו 11 שחקנים מכל מועדון. להצבעת האוהדים היה משקל שווה לזה של ועדת היגוי שהתכנסה לאחר סגירת הצבעת הגולשים והורכבה מנציגי המועדונים, נציגי ONE ומנציגי החברה לפיתוח פתח תקווה.
אייל בגלייבטר
גדל במכבי פתח תקווה ושיחק במועדון בין השנים 1979-1987 ו-1989-1996 בעמדת הקשר, לאחר שהלך בעקבות המורשת המשפחתית של סבו שמואל ואביו דני. תמיד כיכב על המגרש והיה שחקן טכני. בגיל 16 ערך את הופעת הבכורה שלו בקבוצה, במדיה הוא הבקיע שערים ובלט לטובה, כך שמהר מאוד קיבל אפילו זימון לנבחרת ישראל. ב-1987 יצא לשחק בהאסלט הבלגית ולאחר מכן עבר למכלן, אך חזר ארצה לקבוצת נעוריו בחלוף שנתיים. זכה בגביע הטוטו הראשון של הקבוצה ב-1995 והיה בין הכובשים המצטיינים של המועדון.
חיים בוך ז"ל
במשך 20 שנה שיחק כדורגל, החל מ-1946, והוא היה זה שעמד בין הקורות ביום בו מכבי פתח תקווה זכתה בגביע המדינה ב-1952 ואף סיים פעמיים עם התואר סגן אלוף המדינה. כשוער, הרשים במיוחד והיה לאחד מהשוערים הגדולים ביותר בתולדות המועדון. בין היתר, היה מומחה לעצירות פנדלים עם 16 הדיפות מתוך 44 בעיטות מהנקודה הלבנה לשערו.
שמואל בן דרור ז"ל
שיחק במכבי פתח תקווה בין השנים 1938-1953 כבלם וקשר מרכזי, וזכה במדיה בגביע המדינה ב-1952. במהלך הקריירה, שיחק גם במשחקה הרשמי הראשון של נבחרת ישראל מאז קום המדינה נגד נבחרת ארצות הברית, בו שימש כקפטן ואף כבש את את השער הראשון שלה ב-29 בספטמבר 1948, כך שנכנס לדפי ההיסטוריה של הכדורגל הישראלי. לאחר שפרש, היה יו"ר הקבוצה, כיהן כחבר הנהלה בהתאחדות לכדורגל וייסד עם אשתו דבורה את עמותת אדי לקידום השתלות ותרומת איברים בישראל, בעקבות מותו של בנם אהוד (אדי) בן דרור.
עומר גולן
מהסמלים הגדולים של המועדון ומלך השערים של מכבי פתח תקווה בכל הזמנים עם 81 כיבושים. החלוץ והקפטן של המועדון בשנות האלפיים זכה עם הקבוצה בגביע הטוטו ב-2004, אחרי שכבש בגמר נגד מכבי חיפה ותרם בניצחון 0:3. היה חלק מהקבוצה שסיימה במקום השני בליגת העל ב-2005 ולאחר מכן היה גורם מכריע בניצחון 2:5 בחוץ על פרטיזן בלגרד, בו הוא הפציץ שלושער והוביל את הקבוצה לשלב הבתים של גביע אופ"א לראשונה בתולדותיה. ב-2007 זכה לכותרות ענק באנגליה, אחרי שכבש במדי נבחרת ישראל בניצחון 1:2 על רוסיה, שקירב את האנגלים להעפלה ליורו. לאחר מכן, יצא לשחק בלוקרן הבלגית, אבל בארץ שיחק רק במדים הכחולים של מכבי פתח תקווה. לבסוף נכנע לפציעה בברך, פרש בגיל 31 וקיבל תפקיד מקצועי במועדון.
זאב זלצר
זאביק, זה היה הכינוי שדבק בו. שחקן ההתקפה של מכבי פתח תקווה היה אחד מסמליה ולא עזב אותה בשנות השישים והשבעים, מלבד לשנה אחת בה יצא לשחק בלוס אנג'לס. שימש כקפטן מכבי פתח תקווה במשך תשע שנים, היה "בעל הבית" על המגרש וניחן בראיית משחק מדהימה. היו לו בעיטות מופלאות והוא הבקיע לא פחות מ-77 שערים עבור מכבי פתח תקווה, כך שהוא מדורג במקום השני בטבלת הכובשים של המועדון בכל הזמנים. זכה בגביע כ"ה למדינה ב-1973. אחרי שפרש הוא גם אימן את הקבוצה.
גיא יצחק
עלה ממחלקת הנוער בגיל 17 ושיחק מ-1989 עד שנת 2002 במכבי פתח תקווה. למרות שנפצע לא פעם, הצליח להשתקם עם הרבה כוח רצון וחזר לשחק. בתקופתו הקבוצה זכתה בגביע הטוטו, לאחר שכבש במשחק הגמר וניצח 1:2 את מכבי תל אביב ב-1995. לאחר מכן זכה שוב בגביע הטוטו ואף רשם הופעה בגמר גביע המדינה.
מורד מגמדוב
הוא נולד בברית המועצות ואפילו שיחק במדי נבחרת רוסיה בצעירותו, אבל בשנת 1995 הגיע לארץ והפך לאחד מהסמלים של מכבי פתח תקווה בפרט ולאחת מהדמויות האהובות בכדורגל הישראלי בכלל. בלם אלגנטי, קר רוח ומנהיג שקט. הוא הזר היחיד שרשם מעל 400 הופעות בליגה ונשאר במשך שנים ארוכות בקבוצתו, החל מ-1995 ועד שהפסיק לשחק באופן מקצועני ב-2013. סך הכל, ייצג את הקבוצה ב-16 עונות שונות והיה לאחד מהעוגנים הגדולים שלה בתקופה זו. ביחד איתו, הקבוצה זכתה שלוש פעמים בגביע הטוטו עם ניצחונות על קבוצות גדולות וחזקות.
נחמן מנדל ז"ל
האיש שהיה מאחורי מכבי פתח תקווה במשך עשרות שנים. לאורך 42 שנה שימש כיו"ר מחלקת הכדורגל של האגודה ובעברו אף שיחק במדיה בעמדת החלוץ. החמצת פנדל מפורסמת שלו ב-1963 במשחק מול הפועל תל אביב הפכה לשורה בשיר של להקת התרנגולים, ששרה על ההחמצה ב"שיר השכונה". זכה לתואר יקיר העיר פתח תקווה ב-2015 לאחר שגידל ספורטאים רבים מהעיר והוביל את הקבוצה להצלחה.
איסמעיל עמאר
שחקן הגנה שפרץ במכבי פתח תקווה ושירת אותה נאמנה במשך 14 שנה. הוא זכה פעמיים בגביע הטוטו כאשר באחד ממשחקי הגמר נגד מכבי חיפה הוא אפילו הבקיע שער בדרך לניצחון 1:4, הגיע לגמר גביע המדינה והיה חלק מהקבוצה שסיימה במקום השני בליגה הבכירה. בימיו במועדון, מכבי פתח תקווה הייתה קבוצה חזקה בכדורגל הישראלי.
פיני קינסטליך
נולד בפתח תקווה והחל לשחק עוד בילדותו בקבוצות של מכבי. שיחק עם נבחרת הנוער באליפות אסיה ב-1964 ונבחר למצטיין הטורניר, בו זכתה הנבחרת. בגיל צעיר הוקפץ לבוגרים והיה לשחקן התקפה אדיר במשך 11 שנה, החל מ-1960 ועד 1971. הוא הבקיע 70 שערים עבור הקבוצה בכל המסגרות. הייתה לו יכולת פריצה מצוינת, מיקום נהדר, יכולת הבקעה ונגיחות מהטובות בארץ. עם פרישתו, הפך למנהל מקצועי ולמאמן. פיני למד הוראה לחינוך גופני וריכז את קורס מאמני הכדורגל במכון וינגייט, ואף ניהל את אגף ההדרכה ואגף הנוער בהתאחדות לכדורגל.
אליעזר שפיגל ז"ל
נולד בפתח תקווה ב-1922, שיחק כחלוץ מרכזי במכבי במשך שנים ארוכות וזכה לכינוי "לייזר". היה קפטן, מנהיג, מלך השערים של הליגה ב-1954 עם 16 כיבושים, הבקיע שערים רבים גם במשחקי הדרבי של העיר, העלה את הקבוצה הבוגרת לליגה הראשונה ואף היה חלק מהזכייה בגביע המדינה ב-1952. בצעירותו, היה חבר ומפקד באצ"ל כחבר המחתרת באריתראה וכשחזר המשיך לשחק כדורגל, הופיע במדי נבחרת ישראל ולאחר מכן עבר לתחום האימון. הוא גם אביו של שחקן ומאמן העבר גיורא שפיגל.