יום ראשון, 04.01.2026 שעה 19:40
ליגת העל Winner 25-26
4116-4317הפועל ב"ש1
3618-3816בית"ר ירושלים2
3319-3617מכבי ת"א3
2516-3116מכבי חיפה4
2520-2916הפועל ת"א5
2327-2917הפועל פ"ת6
2324-2117בני סכנין7
2338-2917מכבי נתניה8
2134-2217עירוני טבריה9
1826-2216הפועל חיפה10
1833-2216מ.ס אשדוד11
1327-1816עירוני ק"ש12
1128-1517הפועל ירושלים13
744-1517מכבי בני ריינה14

ברצלונה סירבה להגיע לירושלים, המשחק בוטל

משה חוגג בישר כי הקטלונים לא ישחקו נגד בית"ר: "המניע פוליטי". ראש עיריית ירושלים: "קבוצה שמחרימה את בירת ישראל, לא יכולה להגיע לשחק בישראל"

|
פרנקי דה יונג וליאו מסי אחרי השער (רויטרס)
פרנקי דה יונג וליאו מסי אחרי השער (רויטרס)

בעלי בית”ר ירושלים, משה חוגג, בישר היום (חמישי) כי משחק הראווה שתוכנן מול ברצלונה בישראל, מבוטל. הסיבה העיקרית לכך לטענתו היא דרישה חד משמעית כי המשחק לא ישוחק בירושלים, דרישה איתה חוגג התקשה להשלים. 

חוגג כתב: “בצער רב אני נאלץ לבטל את המשחק נגד ברצלונה. לאחר שקיבלתי את החוזה לחתימה ונחשפתי לדרישה החד משמעית שהמשחק לא יתקיים בעיר הבירה, ירושלים, ועוד כמה דרישות שלא מצאו חן בעיני, ישנתי בלב כבד, חשבתי רבות והחלטתי שלפני הכל אני יהודי וישראלי גאה. רכשתי את בית"ר ירושלים מתוך אהבה לעיר הבירה הקדושה, נלחמתי מלחמת חורמה בגזענות ואמשיך להילחם בה, אני מקדם דו קיום ובעד שלום.

“יחד עם זאת, משחק נגד בית"ר ירושלים ראוי שיתקיים בירושלים ואם המניע לאי קיומו בירושלים הוא פוליטי ואכנע לו, לא אוכל להיות שלם עם עצמי. אני אוהד ברצלונה וחלמתי על המשחק הזה עבורי, עבור הילדים הרבים שאוהדים את ברצלונה, עבור ההזדמנות האולי בלתי חוזרת הזו למשחק כזה היסטורי, כואב לי הלב, ניסיתי לשכנע את עצמי שזה בסדר, כבר הזזתי את המשחקים של בית"ר (תודה לאבי לוזון), פיניתי את בלומפילד (תודה לאברמוב) אבל עכשיו כשאני צריך לחתום, אני חייב ללכת עם הלב ונגד הראש. לא אוכל לבגוד בירושלים.

איפה נראה את גריזמן בעונה הבאה?

לסיום הוסיף: “אני לא כועס על ברצלונה, הם לא מועדון פוליטי ואין להם שום עניין לקחת חלק בסכסוך שלנו פה, הקשר שלנו ימשיך להיות טוב. זוהי החלטה קשה מאוד אבל לאחר התייעצות עם ראש העיר, משה ליאון, אני מאמין שהיא הנכונה”.

לאחר מכן הגיעה גם הודעת ראש העיר ירושלים, משה ליאון על ביטול המשחק נגד ברצלונה: "אני תומך ללא סייג בהחלטתו של משה חוגג בעלי בית"ר ירושלים לבטל את המשחק מול ברצלונה. ירושלים היא בירתה של מדינת ישראל וההחלטה להחריגה אינה החלטה מקצועית, ספורטיבית וחינוכית. החרמתה של בירת ישראל היא החרמתה של מדינת ישראל כולה. אני קורא לכלל הגורמים במדינת ישראל לא לשתף פעולה עם המשחק ולא לתת יד למסר של החרמת בירת ישראל על כל המשתמע. זה פשוט; קבוצה שתחרים את בירת ישראל לא תגיע למדינת ישראל ואין להתפשר על כך".

ההודעה הזו של חוגג הגיעה אחרי מחול שדים, שנוצר בעקבות ההכרזה על המשחק וכלל ניסיונות של יו”ר התאחדות הכדורגל הפלסטינית, ג’יבריל רג’וב, למנוע מהספרדים לשחק בעיר הבירה. בנוסף, הופעלו על הקטלונים לחצים כבדים לבטל את המפגש בטענה שבית”ר הוא מועדון גזעני, הנתמך על ידי ארגון לה פמיליה.

שחקני ברצלונה (רויטרס)שחקני ברצלונה (רויטרס)

עוד לפני ההודעה של חוגג, פורסם ב-ONE כי ייתכן שהבלאוגרנה יקיימו לבסוף משחק במתכונת אחרת על אדמת ישראל, בין האפשרויות – כוכבי ליגת העל או משחק מול הפועל תל אביב. 

בברצלונה אמרו כי הם “מתחרטים על כך שלא יצליחו לשחק בישראל”, ואף הסבירו כי הם “נמצאים במשא ומתן עם כמה נותני חסות בגלל המצב הכלכלי של המועדון וזה עלול לפגוע במועדון. הנשיא ז’ואן לאפורטה יגיע לישראל למשחק קלאסיקו האגדות וינסה לחשוב על פיצוי הולם בגין ביטול המשחק״.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */