למכבי פתח תקווה יש חלק גדול בהתפתחות של הכדורגל הישראלי, ואתם ממשיכים לבחור מי יהיו ה-11 הגדולים ביותר של המועדון, שיופיעו בקרוב בשדרת הכוכבים החדשה שתוקם באצטדיון שלמה ביטוח בעיר. ניתן להצביע עד יום רביעי הקרוב, 9 ביוני.
ביוזמת החברה לפיתוח פתח תקווה ועיריית פתח תקווה, וכן בהשתתפות המועדונים עצמם, אתר ONE וחברת שלמה ביטוח - הציבור מוזמן לבחור את ההרכב הגדול בכל הזמנים של שתי הפתח-תקוואיות. 11 שמותיהם של הכוכבים הגדולים ממכבי יוטבעו לצידם של 11 שחקני הפועל הגדולים בכל הזמנים בשדרת הכוכבים החדשה והייחודית שתיחנך בצדו המערבי של אצטדיון שלמה ביטוח לקראת פתיחת עונת המשחקים הקרובה.
במסגרת הפרויקט, גולשי ONE מוזמנים להצביע לשחקן האהוב עליהם מתוך רשימה של 33 שחקני העבר של מכבי פתח תקווה בשלב הראשון. לאחר שלב זה, תצומצם הרשימה ל-22 השחקנים שזכו למירב הקולות ומהם ייבחרו בשלב האחרון 11 השחקנים משני המועדונים שייכנסו להיכל התהילה בשדרת הכוכבים החדשה של אצטדיון שלמה ביטוח. להצבעת האוהדים יהיה משקל שווה לזה של ועדת ההיגוי שתתכנס לאחר סגירת הצבעת הגולשים. ועדה זו תורכב מנציגי המועדונים ומנציגי החברה לפיתוח פתח תקווה.
בחרו את הכוכבים הגדולים של מכבי פתח תקווה:
יעקב (קובי) אז'ובל
האיש עם רעמת התלתלים שיחק כמגן במכבי פתח תקווה במשך תשע עונות בין השנים 1984-1993 והיה שחקן בולט במיוחד, בעיקר בזכות היכולות ההגנתיות המופלאות שלו. היה נייד, אגרסיבי, מגן שקשה לעבור עם הכדור, מה שגרם לשחקני היריבה להישמר מפניו ולא לתקוף דרכו.
גל אלברמן
אי שם בתחילת המילניום, צמחו שחקנים איכותיים וטובים במחלקת הנוער של מכבי פתח תקווה וגל אלברמן היה אחד מהם. הקשר האחורי היה שחקן טכני, שקט וחכם ששיחק במועדון בין השנים 2000 ל-2005, בהן הוא העפיל עם הקבוצה לגמר גביע המדינה ואף זכה איתה בגביע הטוטו. לאחר מכן עבר לשחק בטנריפה הספרדית, אחר כך שיחק גם בבורוסיה מנשנגלדבאך הגרמנית, חזר לארץ ושיחק אצל הקבוצות הבכירות בליגת העל איתן הוא זכה בחמש אליפויות ובשני גביעים.
אייל בגלייבטר
גדל במכבי פתח תקווה ושיחק במועדון בין השנים 1979-1987 ו-1989-1996 בעמדת הקשר, לאחר שהלך בעקבות המורשת המשפחתית של סבו שמואל ואביו דני. תמיד כיכב על המגרש והיה שחקן טכני. בגיל 16 ערך את הופעת הבכורה שלו בקבוצה, במדיה הוא הבקיע שערים ובלט לטובה, כך שמהר מאוד קיבל אפילו זימון לנבחרת ישראל. ב-1987 יצא לשחק בהאסלט הבלגית ולאחר מכן עבר למכלן, אך חזר ארצה לקבוצת נעוריו בחלוף שנתיים. זכה בגביע הטוטו הראשון של הקבוצה ב-1995 והיה בין הכובשים המצטיינים של המועדון.
דני בגלייבטר
מכוכבי הקבוצה בשנות השישים המופלאות שלה. שיחק במועדון מאז שהיה ילד ואחר כך בקבוצת הבוגרים במשך 16 עונות, החל משנת 1957 ועד 1972, במהלכן אף היה הקפטן ואחד מהשחקנים ההגונים ביותר שלה. הוא הבקיע שערים רבים מעמדת הקשר ההתקפי, יצר הזדמנויות רבות עבור חבריו לקבוצה ונתן שואו לקהל. עם פרישתו נשאר במועדון בתפקיד ניהולי כיו"ר וכחבר הנהלה.
חיים בוך ז"ל
במשך 20 שנה שיחק כדורגל, החל מ-1946, והוא היה זה שעמד בין הקורות ביום בו מכבי פתח תקווה זכתה בגביע המדינה ב-1952 ואף סיים פעמיים עם התואר סגן אלוף המדינה. כשוער, הרשים במיוחד והיה לאחד מהשוערים הגדולים ביותר בתולדות המועדון. בין היתר, היה מומחה לעצירות פנדלים עם 16 הדיפות מתוך 44 בעיטות מהנקודה הלבנה לשערו.
גדי בן דרור
במכבי פתח תקווה, כך אומרים, הכל נשאר במשפחה. גדי היה בנו של שמואל בן דרור ז"ל, וביחד איתו שיחק בקבוצה גם אחיו אמנון. גדי גדל במחלקת הנוער של הקבוצה, בלט בה במיוחד וניחן ביכולת מנהיגות יוצאת דופן שהפכה אותו לקפטן נבחרת הנוער. הוא שיחק בקבוצת הבוגרים של מכבי פתח תקווה עוד בגיל 15, קיבל את סרט הקפטן כבר בגיל 20, ובסך הכל היה על הדשא במשך 11 שנה, בין השנים 1976-1986, עד שנפצע ופרש בגיל 25. בתקופתו, מכבי פתח תקווה הייתה קבוצה נהדרת ובמשך עשור היא לא הפסידה בדרבי.
ישראל בן דרור ז"ל
שיחק במגוון תפקידים במכבי פתח תקווה בין השנים 1947-1962. במהלך הקריירה שלו, זכה בגביע המדינה הראשון של הקבוצה ב-1952 וסיים פעמיים עם הקבוצה במקום השני בליגה הבכירה בישראל, הישג השיא במסגרת זו. בנוסף, היה שחקן נבחרת ישראל. היה מורה לחינוך גופני, מאמן כדורגל וכדורסל, ואף הקים קבוצת כדורגל באבן יהודה. היה חלק משושלת אדירה של משפחת בן דרור שהייתה אחת הבולטות בהיסטוריה של המועדון, כאשר גם בנו אילן שיחק במכבי.
שמואל בן דרור ז"ל
שיחק במכבי פתח תקווה בין השנים 1938-1953 כבלם וקשר מרכזי, וזכה במדיה בגביע המדינה ב-1952. במהלך הקריירה, שיחק גם במשחקה הרשמי הראשון של נבחרת ישראל מאז קום המדינה נגד נבחרת ארצות הברית, בו שימש כקפטן ואף כבש את את השער הראשון שלה ב-29 בספטמבר 1948, כך שנכנס לדפי ההיסטוריה של הכדורגל הישראלי. לאחר שפרש, היה יו"ר הקבוצה, כיהן כחבר הנהלה בהתאחדות לכדורגל וייסד עם אשתו דבורה את עמותת אדי לקידום השתלות ותרומת איברים בישראל, בעקבות מותו של בנם אהוד (אדי) בן דרור.
רן בן שמעון
היה בלם משכמו ומעלה. גדל במכבי פתח תקווה ושיחק בה בין השנים 1987-1995. בעונתו האחרונה זכה בגביע הטוטו, כאשר בגמר הוא תרם שער לטובת קבוצתו. לצד היכולת ההגנתית, היה ידוע גם בבעיטותיו החופשיות המדויקות. לא בכדי שילם עבורו רובי שפירא 450 אלף דולר, סכום גבוה במיוחד בזמנו עבור בלם, על מנת להעבירו ממכבי פתח תקווה להפועל חיפה. גם בנבחרת היה בלם בכיר.
עומר גולן
מהסמלים הגדולים של המועדון ומלך השערים של מכבי פתח תקווה בכל הזמנים עם 81 כיבושים. החלוץ והקפטן של המועדון בשנות האלפיים זכה עם הקבוצה בגביע הטוטו ב-2004, אחרי שכבש בגמר נגד מכבי חיפה ותרם בניצחון 0:3. היה חלק מהקבוצה שסיימה במקום השני בליגת העל ב-2005 ולאחר מכן היה גורם מכריע בניצחון 2:5 בחוץ על פרטיזן בלגרד, בו הוא הפציץ שלושער והוביל את הקבוצה לשלב הבתים של גביע אופ"א לראשונה בתולדותיה. ב-2007 זכה לכותרות ענק באנגליה, אחרי שכבש במדי נבחרת ישראל בניצחון 1:2 על רוסיה, שקירב את האנגלים להעפלה ליורו. לאחר מכן, יצא לשחק בלוקרן הבלגית, אבל בארץ שיחק רק במדים הכחולים של מכבי פתח תקווה. לבסוף נכנע לפציעה בברך, פרש בגיל 31 וקיבל תפקיד מקצועי במועדון.
שמעון היבש
יליד 1948 מפתח תקווה, אלוף צה"ל במכשולים כך שהיה לו כושר גופני מעולה, מהירות ויכולת כדרור ומסירה בשתי הרגליים. היה קשר וחלוץ שבישל שערים רבים כאשר שיחק במדי מכבי פתח תקווה בין השנים 1964-1976. בשנת 1973, זכה איתה בגביע כ"ה, טורניר מיוחד לציון 25 שנה למדינת ישראל. הוא נכלל בסגל נבחרת ישראל לגביע אסיה. לאורך השנים, היה זה שדאג לכנס את שחקני העבר של המועדון והפיק ספר מיוחד על שחקני הקבוצה לדורותיהם.
זאב זלצר
זאביק, זה היה הכינוי שדבק בו. שחקן ההתקפה של מכבי פתח תקווה היה אחד מסמליה ולא עזב אותה בשנות השישים והשבעים, מלבד לשנה אחת בה יצא לשחק בלוס אנג'לס. שימש כקפטן מכבי פתח תקווה במשך תשע שנים, היה "בעל הבית" על המגרש וניחן בראיית משחק מדהימה. היו לו בעיטות מופלאות והוא הבקיע לא פחות מ-77 שערים עבור מכבי פתח תקווה, כך שהוא מדורג במקום השני בטבלת הכובשים של המועדון בכל הזמנים. זכה בגביע כ"ה למדינה ב-1973. אחרי שפרש הוא גם אימן את הקבוצה.
יצחק זלצר
איציק הוא אחיו של זאב זלצר, איתו הוא שיתף פעולה בהתקפה של מכבי פתח תקווה עם מרקם קבוצתי נהדר. יצחק היה קשר ששיחק בין השנים 1964 ל-1976 במדים הכחולים, היה לו חוש לשערים עם בעיטה מדויקת וחזקה, מיקום טוב פלוס נגיחה מצוינת. לאחר מכן, חצה את הכביש באופן מפתיע, לתדהמתם של אוהדי מכבי פתח תקווה, שכן הוא היה מזוהה מאוד עם הקבוצה והצטיין בה. גם בצד השני של העיר קיבלו אותו בכבוד, אגב, והוא הותיר חותם כשחקן עם טכניקה מרשימה. זכה בגביע כ"ה.
גיא יצחק
עלה ממחלקת הנוער בגיל 17 ושיחק מ-1989 עד שנת 2002 במכבי פתח תקווה. למרות שנפצע לא פעם, הצליח להשתקם עם הרבה כוח רצון וחזר לשחק. בתקופתו הקבוצה זכתה בגביע הטוטו, לאחר שכבש במשחק הגמר וניצח 1:2 את מכבי תל אביב ב-1995. לאחר מכן זכה שוב בגביע הטוטו ואף רשם הופעה בגמר גביע המדינה.
ניסים כהן
אחד משחקני הכדורגל שמכבי פתח תקווה הייתה מוכנה לשלם הון גדול עבור שירותיו, בזמן שכל הליגה רדפה אחריו. היה פליימייקר עם שליטה בכדור, ראיית משחק, בעיטה מדויקת ומסירות של אמן. שחקן אמיץ שאהב את המשחק ואהב לנצח. במכבי פתח תקווה הוא רשם קדנציה של ארבע שנים ואמנם לא זכה בתארים גדולים, אבל עדיין הלהיב את הקהל והמשיך לעשות זאת בליגות הבכירות עד גיל 45.
אמנון כרמלי ז"ל
קשר ימני שנולד ב-1929 ושיחק בין השנים 1946-1958 במכבי פתח תקווה. זכור בעיקר בזכות שער הניצחון ההיסטורי שכבש וקבע 0:1 על מכבי תל אביב בגמר הגביע ב-1952, במה שהיה תואר היסטורי עבור הקבוצה. שחקן קיצוני ימני מהיר, ממושקף אבל עם ראיית משחק נהדרת. היה מבקיע שערים ושיחק הרבה שנים בקבוצה. איש מכבי אמיתי.
דב להב ז"ל
שיחק בקבוצה הבוגרת של המלאבסים מ-1945 עד 1958 כבלם נוקשה ודומיננטי, וזכה עמה בגביע המדינה ב-1952. הוא אף היה מאמן משותף במכבי פתח תקווה למשך עונה אחת, לאחר מכן היה בהנהלת הקבוצה, היה חבר במרכז מכבי ושימש ככרוז במשחקי הקבוצה.
מוראד מגמאדוב
הוא נולד בברית המועצות ואפילו שיחק במדי נבחרת רוסיה בצעירותו, אבל בשנת 1995 הגיע לארץ והפך לאחד מהסמלים של מכבי פתח תקווה בפרט ולאחת מהדמויות האהובות בכדורגל הישראלי בכלל. בלם אלגנטי, קר רוח ומנהיג שקט. הוא הזר היחיד שרשם מעל 400 הופעות בליגה ונשאר במשך שנים ארוכות בקבוצתו, החל מ-1995 ועד שהפסיק לשחק באופן מקצועני ב-2013. סך הכל, ייצג את הקבוצה ב-16 עונות שונות והיה לאחד מהעוגנים הגדולים שלה בתקופה זו. ביחד איתו, הקבוצה זכתה שלוש פעמים בגביע הטוטו עם ניצחונות על קבוצות גדולות וחזקות.
גולן מלול
שוער ששיחק במשך 10 עונות במכבי פתח תקווה והיה לאחד מהשחקנים היציבים שלה לאורך שנות ה-90. במהלך הקדנציה שלו בקבוצה, זכה פעמיים בגביע הטוטו, בשנים 1995 עם ניצחון על מכבי תל אביב ו-2000 עם ניצחון על מכבי חיפה בגמר. הוא אמנם שיחק בקבוצות נוספות בכדורגל הישראלי, אבל במכבי פתח תקווה מצא בית והיה לשוער מוביל.
נחמן מנדל ז"ל
האיש שהיה מאחורי מכבי פתח תקווה במשך עשרות שנים. לאורך 42 שנה שימש כיו"ר מחלקת הכדורגל של האגודה ובעברו אף שיחק במדיה בעמדת החלוץ. החמצת פנדל מפורסמת שלו ב-1963 במשחק מול הפועל תל אביב הפכה לשורה בשיר של להקת התרנגולים, ששרה על ההחמצה ב"שיר השכונה". זכה לתואר יקיר העיר פתח תקווה ב-2015 לאחר שגידל ספורטאים רבים מהעיר והוביל את הקבוצה להצלחה.
יצחק מקמל
כישרון גדול וקשר אגדי ששיחק ברוב שנותיו במכבי פתח תקווה, בין השנים 1970 ל-1980. הייתה לו זריזות טבעית ושליטה בלתי רגילה בכדור, ראיית משחק מדהימה ויכולת מסירה מרשימה, ביחד עם כושר גופני מצוין. עד היום נחשב לאחד מהשחקנים האהובים ולדמות ראויה להערכה. שחקן שגרם לקהל להתאהב במשחק. זכה בגביע כ"ה עם הקבוצה ההיסטורית והנהדרת ששיחקה בשנת 1973.
אסי משיח
קשר אחורי גרזן ששיחק עם הלב ושירת את הקבוצה במשך שנים רבות. בשנות האלפיים הוא היה בין השחקנים שהחזירו את מכבי פתח תקווה לצמרת הליגה הראשונה ולסגנות בענות 2004/05, לראשונה אחרי 51 שנה, כך שהיא זכתה בכרטיס למוקדמות גביע אופ"א. משיח היה גורם מכריע בהעפלתה לשלב הבתים של המפעל האירופי. בתחילה, הוא הצליח לעזור לקבוצה לחולל מהפך על אא"ק לרנקה עם צמד שערים שקבעו ניצחון 0:4 בגומלין, אחרי הפסד 3:0 במשחק הראשון. לאחר מכן מכבי פתח תקווה עשתה את הבלתי ייאמן ומחקה עוד הפסד של 2:0 מול פרטיזן בלגרד, עם קאמבק אדיר בדרך לניצחון 2:5 בגומלין כאשר משיח כבש את הראשון בפנדל. זה היה אחד מרגעי השיא של הקבוצה והוא היה בין אלה שבלטו במיוחד במסע הקסום הזה.
גדי נדל
שיחק בעמדות ההתקפה במכבי פתח תקווה במשך שבע עונות, בין השנים 1951-1957, כך שזכה להניף את גביע המדינה ב-1952 באותה קבוצה מופלאה. הבקיע שערים רבים ונסע לדרום אפריקה ללמוד מקצוע תעשייתי ולכן פרש בגיל צעיר יחסית. היה חלוץ מרכזי איכותי. לימים, שימש כיו"ר האגודה ובתפקידי הנהלה נוספים.
דוד ספיבק
שיחק במכבי פתח תקווה עוד כשהיה ילד ולאחר מכן רשם 13 עונות בבוגרים, התחיל כקיצוני ימני ואז עבר לעמדת המגן. שירת את הקבוצה נאמנה מ-1968 ועד 1982. היה מהיר, אגרסיבי, בעל ראיית משחק, יכולת כדרור, כושר גופני מצוין ויכולת להבקיע שערים. הוא גם קיבל את סרט הקפטן. לאחר הקריירה שלו שימש כמאמן כושר, עוזר מאמן, מאמן נוער באגודה וגידל דורות של תלמידים בפתח תקווה כמורה לחינוך גופני.
איסמעיל עמאר
שחקן הגנה שפרץ במכבי פתח תקווה ושירת אותה נאמנה במשך 14 שנה. הוא זכה פעמיים בגביע הטוטו כאשר באחד ממשחקי הגמר נגד מכבי חיפה הוא אפילו הבקיע שער בדרך לניצחון 1:4, הגיע לגמר גביע המדינה והיה חלק מהקבוצה שסיימה במקום השני בליגה הבכירה. בימיו במועדון, מכבי פתח תקווה הייתה קבוצה חזקה בכדורגל הישראלי.
עופר פביאן
שיחק בשנות השמונים במכבי פתח תקווה במשך 15 עונות. היה שוער נהדר, גבה קומה ובעל נוכחות מרשימה בין הקורות. היו לו יכולות מצוינות כשוער, התאמן קשה, השתלב בקבוצה והיה עם אינסטינקטים טובים בין הקורות. בהמשך הוא הלך לתחום האימון ועמד על הקווים כשהוביל את הקבוצה.
אורי פלד
יליד העיר פתח תקווה ששיחק בין השנים 1973-1983 בכל התפקידים, כולל שוער, אבל בדרך כלל שיחק כקיצוני שמאלי, בלם וחלוץ. היה אחד מהשחקנים הבולטים שלה בתקופה זו, כבר מגיל צעיר. הוא היה שחקן אתלטי, חזק, מהיר, נוקשה וסקורר מרשים. לא הפסיד משחק דרבי מימיו. שיחק גם בהולנד במילואים של פיינורד, היה במבחנים במילוול האנגלית שרצתה בו אך לא הסתדרה עם הנפקת אשרת עבודה עבורו, ובצרפת היה אמור לחתום באנז'ה אך בעקבות תאונת דרכים בה הייתה מעורבת רעייתו ז"ל המעבר לא יצא לפועל. אחרי שפרש, עבר לארצות הברית, הופיע במכביה כשחקן באולינג ב-2009 וב-2013, כך שצעד באצטדיון רמת גן כחלק מהמשלחת האמריקאית.
שרון צופין
שיחק בעמדת המגן הימני והבלם במכבי פתח תקווה, בה שיחק ברוב הקריירה שלו, משנת 1987 ועד שנות האלפיים. זכה להניף את גביע הטוטו עם הקבוצה, הגיע לגמר גביע המדינה והיה לאחד מהשחקנים המוערכים במועדון.
סולי צמח
קשר מרכזי שרשם הופעות רבות במדי מכבי פתח תקווה ולמעשה שיחק בה במשך תשע שנים, משנת 2000 ועד 2009. הוא זכה איתה פעמיים בגביע הטוטו, הגיע איתה להופעה בגמר גביע המדינה, סיים איתה במקום השני בליגת העל וגם היה שותף להעפלה ההיסטורית לשלב הבתים של גביע אופ"א.
פיני קינסטליך
נולד בפתח תקווה והחל לשחק עוד בילדותו בקבוצות של מכבי. שיחק עם נבחרת הנוער באליפות אסיה ב-1964 ונבחר למצטיין הטורניר, בו זכתה הנבחרת. בגיל צעיר הוקפץ לבוגרים והיה לשחקן התקפה אדיר במשך 11 שנה, החל מ-1960 ועד 1971. הוא הבקיע 70 שערים עבור הקבוצה בכל המסגרות. הייתה לו יכולת פריצה מצוינת, מיקום נהדר, יכולת הבקעה ונגיחות מהטובות בארץ. עם פרישתו, הפך למנהל מקצועי ולמאמן. פיני למד הוראה לחינוך גופני וריכז את קורס מאמני הכדורגל במכון וינגייט, ואף ניהל את אגף ההדרכה ואגף הנוער בהתאחדות לכדורגל.
דורון רבינזון
יליד פתח תקווה. חלוץ נהדר ועם משחק ראש משובח שהגיח בעיקר מהאגף השמאלי. בשנת 1978, כלומר כבר מגיל צעיר, עלה לקבוצה הבוגרת ושיחק בה עד 1987. היה מלך השערים של הליגה הבכירה בארץ ב-1986 ביחד עם אורי מלמיליאן, לאחר שכל אחד מהם הבקיע 14 שערים. לאחר מכן עבר ליריבה העירונית הפועל פתח תקווה ושיחק במדיה למשך עונה אחת וחזר למכבי, והשאיר זיכרונות טובים אצל אוהדי מכבי פתח תקווה עם שערים מרהיבים.
דורון רוזנטל
שחקן הגנה ששיחק במשך 12 עונות במכבי פתח תקווה, החל משנת 1968, בשתי קדנציות שונות. היה מקום שלישי בארץ בהתעמלות מכשירים לבוגרים, כך שהיה בעל יכולות אתלטיות וכונה "הקפיץ". הוא עלה לבוגרים על ידי זאביק זלצר, עם תחילת העידן של המגנים התוקפים ובמכבי פתח תקווה השתמשו בו בתבונה, שכן היה מדובר בשחקן הגנה שתמך בהתקפה כמגן ימני מהיר, ששיחק בעת הצורך גם כבלם. היה לו ניתור מצוין, יכולת תיקול מדהימה, ויכולת להיצמד לשחקן הקו שבא מולו ולא לאפשר לו להתקדם לעבר השער. היה בקבוצה שזכתה בגביע כ"ה בשנת 1973. נפצע ב-1977 אחרי ששבר את הקרסול במשחק אימון וכמעט שנתיים לא שיחק עד שנותח. יצא לשנה בבני יהודה, וכאשר חזר שיחק במרכז השדה. לאחר מכן עזב למקסיקו ושיחק גם שם.
אליעזר שפיגל ז"ל
נולד בפתח תקווה ב-1922, שיחק כחלוץ מרכזי במכבי במשך שנים ארוכות וזכה לכינוי "לייזר". היה קפטן, מנהיג, מלך השערים של הליגה ב-1954 עם 16 כיבושים, הבקיע שערים רבים גם במשחקי הדרבי של העיר, העלה את הקבוצה הבוגרת לליגה הראשונה ואף היה חלק מהזכייה בגביע המדינה ב-1952. בצעירותו, היה חבר ומפקד באצ"ל כחבר המחתרת באריתראה וכשחזר המשיך לשחק כדורגל, הופיע במדי נבחרת ישראל ולאחר מכן עבר לתחום האימון. הוא גם אביו של שחקן ומאמן העבר גיורא שפיגל.