מערכת ONE
|
בצל המאבק הפוליטי מול 12 המועדונים שהודיעו על הקמת הסופר ליג האירופית, אופ”א פרסמה היום (שלישי) את “ליגת האלופות החדשה”, הרפורמה שאמנם מתוכננת להתחיל בעונת 2024/25, אך ישנם גם מספר שינויים שיבואו לידי ביטוי החל מהעונה הבאה. אז האם עוד נוכל לראות את ניימאר ולבנדובסקי בבלומפילד או סמי עופר? ההסבר המלא לפניכם.
ראשית, ליגת האלופות תגדל מ-32 ל-36 קבוצות, כאשר אופ”א הודיעה כי לא עוד שלב הבתים. במקום מה שהכרנו עד היום, שמונה הקבוצות שמדורגות במקומות הגבוהים ביותר באירופה על סמך הישגיהן במפעלים האירופיים לא ישחקו בשלב המוקדם ותעפלנה באופן אוטומטי לשלב שמינית הגמר. אגב, על פי הדיווחים אופ”א כבר עובדת עם קרן השקעות אנגלית כדי לגייס תקציב התחלתי של 4.5 מיליון אירו שיכולים להגיע עד 7 מיליארד אירו.
אז מה קורה לפני כן? כאן כבר נכנסים לשיטת פלייאוף שקצת דומה ליורוליג בכדורסל. הקבוצות שיעפילו ומדורגת במקומות 9-25 (לא כולל הקבוצות שכבר מדורגות ונמצאות בשמינית הגמר) ישחקו בשיטת ליגה של סיבוב אחד, כאשר בסיומה נקבל פלייאוף, כשמי שתסיים ראשונה (משמע תשיעית) תשחק מול הקבוצה שסיימה במקום ה-24 ותזכה ליתרון כשתארח את המפגש השני בבית. הקבוצות שתסיימנה מתחת למקום ה-25 תסיימנה את דרכן במפעל ולא ינשרו לליגה האירופית. שמונה הקבוצות שיעפילו משלב הפלייאוף תשחקנה מול הקבוצות המדורגות בשלב שמינית הגמר.
השינוי הנוסף, אותו נראה כבר החל מעונת 2021/22 אומר שקבוצה תוכל להעפיל לליגת האלופות גם אם לא סיימה בליגה שלה במקום שמוביל למפעל. משמע, מדובר בעיקר מקבוצות מחמש הליגות הבכירות, כאשר שתי הקבוצות עם הניקוד הגבוה ביותר שלא סיימו במקום שמוביל לליגת האלופות, בכל זאת ימצאו את מקומן במפעל, זאת במידה והם יצליחו לסיים במקום שמוביל לליגה האירופית או לקונפרנס ליג. משמע – אם פאריס סן ז’רמן לדוגמה תסיים במקום השביעי בצרפת – היא לא תהיה בליגת האלופות, למרות המיקום הגבוה שלו. אם תסיים במקום הרביעי – כן.
אז האם מדובר בחדשות טובות למי שרוצה לראות את הכדורגלנים הבכירים ביבשת מלהטטים בבלומפילד או סמי עופר? התשובה היא חד משמעית כן. העובדה שאופ”א הגדילה את המפעל ל-36 קבוצות תעניק יתרון לאלופה הישראלית. המשמעות היא שבמידה וקבוצה ישראלית תמצא את עצמה בליגת האלופות, היא תשחק משחק גדול הרבה יותר של משחקים בהשוואה ל-6 משחקים בשלב הבתים אליהם היינו רגילים עד היום.