מערכת ONE
|
הודעת קבוצות הענק של אירופה על הקמת הסופר ליג, ליגה שתתבסס על מקום מובטח מראש, הובילה למחאות רבות ברחבי העולם, ביניהן בלטו מחאות של אוהדי הכדורגל. בליברפול האוהדים תלו שלטים מחוץ לאנפילד, בעוד אצל קבוצות אחרות, כמו צ’לסי ומנצ’סטר סיטי, היו הפגנות מחוץ לאצטדיון.
האוהדים, כפי שגילינו פעם נוספת בשנה האחרונה בהם לא היו במגרשים, תמיד היו ותמיד יהיו חלק מרכזי בכדורגל. לכן המחאות שלהם, בארץ ובחו”ל, היו חלק בלתי נפרד מהמשחק גם לפני הקמת הליגה על ידי הקבוצות הגדולות בעולם.
ישראל: כרטיס לכל כיס
אחת הסיבות המרכזיות למחאה בכל העולם היא מחירי הכרטיסים הגבוהים, כשלא מעט אוהדי כדורגל מרגישים שהמשחק הפך ליקר מדי עבורם. במהלך עונת 2014/15, ארגון “היציע” הישראלי איגד את כלל אוהדי הכדורגל בישראל למחאה משותפת תחת הדרישה כי יהיה מחיר אחיד של 50 שקלים למשחקים.
המחאה איחדה את כל אוהדי הכדורגל והצליחה להגיע להצלחה, כאשר מספר קבוצות חתמו על הסכמי הדדיות במסגרתם קבוצה מכרה לאוהדי חוץ במשחק אחד כרטיסים במחיר של 50 שקלים, בתנאי שבמשחק הנגדי המחיר יישאר זהה. מחירי הכרטיסים אמנם עלו בחזרה מאז, אבל הפעולה המשותפת של ארגוני האוהדים בארץ הצליחה להוריד אותם באופן זמני.
אנגליה: מטוסים מעל המגרש
“האח הגדול” לא לבד. גם במגרשי הכדורגל בעולם, ובפרט באנגליה, אוהדי קבוצות העלו לשמיים מטוסים עם שלט מחאה שתפס את עדשת הטלוויזיה וזכה להתייחסות מצד עשרות אלפי האוהדים במגרש. אחד הזכורים שבהם הוא הבאנר של אוהדי מנצ’סטר יונייטד ממרץ 2014, הקורא לפיטוריו של דיוויד מויס. מויס כבר לא מאמן את יונייטד, אבל הקבוצה עדיין בלי אליפות אנגליה בעידן שאחרי אלכס פרגוסון.
ספרד: ראש חזיר בקלאסיקו
אחת המחאות האלימות והבוטות ביותר בשנים האחרונות הייתה בקלאסיקו הספרדי בין ברצלונה לריאל מדריד. לואיס פיגו, אחד השחקנים הטובים בעולם, עבר בהעברה ישירה בין הקבוצות בשנת 2000.
בביקורו השני של פיגו בברצלונה כשחקן מדריד, מספר אוהדים זרקו בקבוקים לדשא בנוסף לשריקות הבוז הרגילות. המחאה הגיעה לשיא כאשר ראש חזיר נזרק לעברו של פיגו כאשר השחקן הפורטוגלי עמד להרים קרן. המשחק הפסיק ל-13 דקות והמשיך לאחר מכן, כשפיגו בעצמו אמר ש”הוא פחד שמישהו יאבד את הראש באותו לילה”. השחקן נשאר בריאל מדריד עד 2005, וזכה איתה ב-2 אליפויות ספרד.