מערכת ONE
|
הסכומים המטורפים שהקבוצות שנרשמו לסופר ליג יקבלו זה משהו שכדאי לעצור ולדבר עליו. מדובר על כמות כסף בלתי הגיונית, בטח ביחס למה שמועדוני הצמרת קיבלו עד כה מליגת האלופות, ומי שעומדת מאחורי חלק גדול מהכספים היא ארצות הברית, שהכינה את הקרקע למפעל במשך שנים ארוכות.
ארה”ב מניעה את מה שעומד מאחורי הליגה. התאגיד הבנקאי האמריקאי ג’יי פי מורגן יחלק 3.5 מיליארד אירו לקבוצות, זה כבר ידוע ומובטח, אך המועדונים יקבלו בנוסף עוד סכום משוער של 4.5 מיליארד דולר רק על זכויות השידור, שלא לדבר על עוד כמעט 400 מיליון לזוכה, בהשוואה ל-130 שקיבלה באיירן מינכן בעונה שעברה ול-111 של ליברפול לפני שנתיים.
הקבוצות מדברות על הכנסה משוערת של 10 מיליארד אירו מהסופר ליג, כשמעבר לזכויות השידור ומענקים יש גם את ענייני הפרסום שיכניסו כספים. הגוף שחשף את נושא זכויות השידור היה גם כן אמריקאי, כשבניו יורק טיימס דיברו על הסכומים ובמגזין טיים הכלכלי, מהנחשבים ביותר בארה”ב בנושא כלכלה, פורסמו המגעים לגבי זכויות השידור של הסופר ליג.
כאמור, מסתמן כי ארצות הברית היא הכוח המניע מאחורי הליגה הזאת, וזו לא מדינה ש”ליגה סגורה” מאיימת עליה – רק תסתכלו על ה-NBA, אולי המוצר הכי טוב ומושך במדינה מבחינת ספורט, מדובר בליגה סגורה כמובן. בארה”ב היה חזון ארוך שנים לגבי אירוח גמר ליגת האלופות, ולא סתם מועדונים מגיעים לשם בקדם עונה מדי קיץ – הכתובת הייתה על הקיר.
ב’ספורטס אילוסטרייטד’ פורסמה כתבה על ההשפעה של הסופר ליג על ארה”ב, ושם נכתב שרק לפני כמה ימים האוהדים האמריקאים שמשוגעים על כדורגל חגגו את הזכייה של סרג’יניו דסט האמריקאי וברצלונה בגביע המלך. יש טירוף רב סביב הכדורגל בארה”ב, וזאת רק ההתחלה.
ווסטון מקיני ביובנטוס, כריסטיאן פוליסיק בצ’לסי, זאק סטפן במנצ’סטר סיטי ועוד – כל השחקנים האמריקאים הבין-לאומיים הללו יכולים להניף תואר העונה, ולראות אותם מתמודדים זה מול זה על בסיס שבועי מייצר עניין רב. במשך שנים לא היו אמריקאים ברמה של ליגת האלופות, ועכשיו כשזה השתנה, המדינה רוצה לנצל זאת עד תום.
בתוך כך, חלק מהגופים מארה”ב שעל הנייר מעורבים בסופר ליג הוציאו הכחשה על כך שישדרו את הליגה, הרבה בגלל העובדה שהם עדיין מעורבים עם אופ”א בימים אלו. למשל, בפייסבוק ואמאזון טענו כי לא ישדרו את הסופר ליג.