רז אמיר
|
עמותת אחים לסמל של אוהדי מכבי תל אביב רואה בימי הזכרון הזדמנות להוציא הלכה למעשה את המשפט מכבי לכל החיים. במסגרת יום הזיכרון, הם הפעילו בכל הכח את פרויקט הזכרון "אחים ואחיות לסמל לא שוכחים".
העמותה מיפתה את כל רשימת האוהדים אשר מוכרת לה כנופלים על מפה גאוגרפית של בתי עלמין מבאר שבע בדרום ועד צפת בצפון. לאחר תהליך המיפוי, יצאו אוהדים להניח על המצבות נר נשמה לכבוד האוהדים.
בפרויקט זה הונצחו גם עשרה שחקני מכבי תל אביב אשר נפלו במלחמת יום העצמאות. שמות האוהדים והשחקנים הוקראו בטקס אגודת מכבי תל אביב בכדורגל תחת הכותרת יזכור בכחול ובצהוב.
ביום ראשון האחרון, לפני המשחק נגד מכבי פתח תקווה, אחים לסמל קראו לאוהדים להגיע לפאב ה”פרלה” בפרלורנטין ל'זיכרון על הבר' לזכרו של שחר סטרוג ז"ל, לוחם דובדבן שנפל במהלך שירותו ואוהד שרוף של הקבוצה. באירוע, בו השתתפו חבריו של שחר, משפחתו ואוהדי הקבוצה, חולקו חולצות הנושאות את פניו וצמידי הנצחה לזכרו.
ביום הזיכרון לשואה ולגבורה מחבקים מתנדבי העמותה את שורדי השואה אשר העמותה מלווה לאורך השנה כולה, וביום השואה בשנה זאת הביאו בפני הקהל הגדול שני דוברים שסיפרו את סיפוריהם ושיתפו את קורות חייהם.
צבי מל, הציג את סיפורו האישי אשר מסופר בספרו סיפורי השתיקה. סיפורו עוסק בסיפור ההינצלות הבלתי יתואר אך גם בתקומה בארץ ישראל והתאהבות בקבוצת מכבי תל אביב. בערב יום השואה במסגרת מיזם זיכרון בסלון, העמותה לקחה חלק והוציאה 500 ספרים במהדורה מיוחדת לאוהדים, בליווי הקדשה של הקפטן שרן ייני וסיפור הקשר בין מכבי תל אביב וזיכרון השואה.
בנוסף לצבי, אחים לסמל שיתפו את סיפורו של אוגוסט אטל, בן ה-96, האוהד המבוגר ביותר שזוכה לליווי העמותה וניצול שואה ממחנות העצורים בתוניס. אוגוסט עלה ללייב מרגש בעמוד הפייסבוק של אחים לסמל וסיפר על המפגש עם הנאצים, סיפור הישרדותו ושחרורו מממחנה העצורים.
מהעמותה נמסר: "אנחנו קוראים לארגונים ואוהדים מכל הקבוצות, קחו חלק בהנצחות, אל תשאירו את המשפחות לבד בימים האלה. אנחנו שרים ביציע מכבי עד המוות. בפרויקט ההנצחה שלנו אנו מוכיחים שזה אפילו מכבי עד המוות וגם אחריו. הלוואי ונמשיך לעסוק רק בהנצחת הנופלים ולא נראה את רשימת ההנצחה שלנו מתארכת בעתיד”.