גיא בן זיו
|
בית”ר ירושלים הצליחה למכור 1,100 כרטיסים מתוך 5,000 למשחק מול הפועל כפר סבא. בעונת קורונה, אחרי כמעט שנה בה האוהדים לא הורשו להגיע לאצטדיונים, אוהדי בית״ר הצביעו ברגליים, ובחרו להמשיך את מגבלות הקורונה.
במועדון מודים כי רשת הביטחון שמעניקה המדינה לקבוצה מצילה את בית״ר ירושלים מהפסדים כספיים עצומים שכן בעונה שכזו בה בית״ר מאבדת עניין בליגה בחודש אפריל, ללא רשת הביטחון המועדון יכול היה להגיע לגירעון הגבוה ביותר מאז רכש משה חוגג את במועדון.
בעונה טובה, ללא קורונה וכשהיא רצה בצמרת, בית”ר מצליחה לייצר יותר מ-35 מיליון ש”ח, הכנסות המבוססות בין היתר על מכירת כרטיסים ומנויים. אבל כשהקבוצה לא מצליחה העניין בקרב האוהדים יורד. הדוגמה המובהקת לכך – מול כפר סבא נמכרו רק 20% מסך הכרטיסים המוצעים לאוהדים.
מה המשמעות של אוהדים שמעדיפים לשבת בבית במקום להגיע לטדי? 2 אפשרויות: הראשונה היא שחוגג יוריד את התקציב בעונה הבאה בהתאם, השנייה היא שיכניס את היד לכיס וינסה לבנות קבוצה שתרוץ בצמרת ותצליח לייצר מוטיבציה גבוהה אצל האוהדים להגיע למשחקים.
אז לאן נעלמו אוהדי בית”ר ירושלים? מסתבר שדווקא מי שמגיעים למגרשים הם אוהדי לה פמיליה שספגו לא מעט ביקורת לאחרונה מחוגג. כדי להמחיש זאת הם נטשו את היציעים לפני שריקת הפתיחה וחזרו רק בדקה החמישית, כדי להראות לבעלים, להנהלה ולכולם איך היציעים נראים בלעדיהם ואיך הם נראים כשהם נמצאים.
שאר האוהדים לא מגיעים לטדי מחוסר עניין. יש הקוראים להם אוהדי פייסבוק או אוהדי כורסא, אבל אולי אי אפשר לבוא אליהם בטענות. בית״ר סיימה העונה מוקדם את משחקי גביע המדינה ולא הצליחה להיכנס לפלייאוף העליון. האוהדים פחות מתחברים למשחקים חסרי נשמעות מול חדרה, נתניה או כפר סבא, לצד זה גם אין יותר מדי עניין בכדורגל עצמו שמציגה הקבוצה, אין שחקנים שניתן להזדהות איתם והפערים המתסכלים ממכבי תל אביב ומכבי חיפה מורידים לאוהדים את החשק.
נוסף לכל זה חשוב לציין שבית”ר לא הצליחה לייצר מאבק אמיתי על האליפות או להתקרב למשחקי ההכרעה בגביע המדינה בשלוש השנים האחרונות. ״אנחנו מקווים שלא מדובר בתופעה של אוהדי הצלחות. איך זה שאחרי שנה של קורונה בלי כדורגל ועם מזג אוויר נהדר משחק מול כפר סבא בטדי יביא 1,000 אוהדים? זה מבייש את המועדון״, אמרו בבית וגן.
בעניין אחר, שחקני הקבוצה התייחדו הבוקר עם זכר ניצולי השואה, ביחד עם וילי גולנברג, ניצול שואה שהגיע למתחם עם אשתו ומשפחתם כדי לספר את סיפורו.