הדרך לגביע העולם ב-2022 בקטאר יוצאת לדרך היום (רביעי) עם פתיחת מוקדמות המונדיאל שייערך בעוד כשנה וחצי. 55 נבחרות מתחרות על 13 מקומות בלבד בטורניר הגדול ביותר בעולם.
אז איך זה הולך לעבוד? 10 הנבחרות שיסיימו במקום הראשון בכל בית יעלו אוטומטית. 10 הסגניות שלהן ימשיכו לפלייאוף ממנו יחולקו עוד שלושה כרטיסים בלבד. שתי נבחרות יקבלו כרטיס לשלב הפלייאוף מליגת האומות, בו הן יתחרו עם 10 הסגניות. אותם שני כרטיסים לפלייאוף יחולקו לשתי מנצחות הבתים הטובות ביותר בליגת האומות, שלא עלו למונדיאל או לפלייאוף דרך טורניר המוקדמות הקלאסי.
12 הקבוצות שישתתפו בפלייאוף יחולקו לשלוש. כל ארבע נבחרות יתחרו בינן לבין עצמן בשני שלבי נוקאאוט (חצי גמר וגמר) על אחד משלושת הכרטיסים שמעניק הפלייאוף. מבולבלים? יהיה עוד הרבה זמן לחישובים.
רונאלדו רוצה את התואר שחסר לו, אמבפה הולך על בק-טו-בק
הכוכבים הגדולים בעולם ינסו להבטיח את המקום של נבחרתם מוקדם ככל האפשר. כריסטיאנו רונאלדו, שבזמן המונדיאל יתקרב לגיל 38, שואף לצרף לרשימת התארים הבלתי נגמרת שלו גם את גביע העולם. ספרד המתחדשת איכזבה ב-2018 ועדיין בונה על הכוח ההגנתי של סרחיו ראמוס. איטליה היא תמיד סימן שאלה גדול וכיום היא לא נבחרת שנשענת על כוכב בודד. אולי זה סוד הקסם שלה.
אלופת העולם צרפת חולמת על זכייה ביורו בקיץ, כמו שקרה לה ב-2000 כשהשלימה “דאבל” עם המונדיאל. קיליאן אמבפה הוא חוד החנית של הטריקולור וזה יהיה המונדיאל השני שלו, אם לא יהיו פאדיחות כמובן. בלגיה הגיעה לחצי הגמר במונדיאל הקודם והרבה מאמינים שהפעם יוכלו ללכת עד הסוף עם קווין דה בראונה, רומלו לוקאקו ושאר הכוכבים (ואף מילה על אדן הזאר).
הולנד מחכה להחלמתו של מעוז ההגנה וירג’יל ואן דייק ואחרי דעיכה קלה תנסה לעלות ואולי לזכות בפעם הראשונה במונדיאל. אנגליה תמיד תהיה פייבוריטית בעיני עצמה ותצטרך להוכיח לעולם שכדאי לספור אותה בזכות הארי קיין (מלך שערי המונדיאל הקודם) ואולי גם ג’יידון סאנצ’ו. גרמניה תיפרד מיואכים לב בעוד כארבעה חודשים ויהיה מעניין לראות איך תיראה ללא המאמן שהדריך אותה במשך 15 שנים. בין שלל הכוכבים האלו נבחרת ישראל תנסה להדהים ולעלות לטורניר ראשון מאז 1970. מאמינים שזה אפשרי?
רשימת הבתים המלאה
בית 1: פורטוגל, סרביה, אירלנד, לוקסמורג, אזרבייג’אן.
בית 2: ספרד, שבדיה, יוון, גיאורגיה, קוסובו.
בית 3: איטליה, שווייץ, צפון אירלנד, בולגריה, ליטא.
בית 4: צרפת, אוקראינה, פינלנד, בוסניה, קזחסטן.
בית 5: בלגיה, וויילס, צ’כיה, בלארוס, אסטוניה.
בית 6: דנמרק, אוסטריה, סקוטלנד, ישראל, איי פארו, מולדובה.
בית 7: הולנד, טורקיה, נורווגיה, מונטנגרו, לטביה, גיברלטר.
בית 8: קרואטיה, סלובקיה, רוסיה, סלובניה, קפריסין, מלטה.
בית 9: אנגליה, פולין, הונגריה, אלבניה, אנדורה, סן מרינו.
בית 10: גרמניה, רומניה, איסלנד, צפון מקדוניה, ארמניה, ליכטנשטיין.