מערכת ONE
|
לאחר שז’ואן לאפורטה נבחר רשמית השבוע לנשיאות ברצלונה, מצפה לו תפקיד מרכזי ביותר בכל התחומים במועדון. הוא ידע זאת לפני שנכנס לכל זה. המצב הכלכלי והמוסדי היה (וממשיך להיות) דרמטי ויש להפעיל את כל הכוחות האפשריים מעתה ואילך. לא רק לחשוב על הרכבת קבוצה תחרותית המסוגלת להתחרות על כל התארים בעונה הבאה – אלא גם לנקות חוב עצום ולאט לאט להחזיר את היציבות האבודה.
תוך התמקדות ברצון להרכיב את הקבוצה הטובה ביותר לעונת 2021/22 (עדיין לא ברור אם קומאן ימשיך על הקווים או לא), המטרה הגדולה של לאפורטה והמזכירות הטכנית (שבה מטאו אלמני וג'ורדי קרויף יעבדו יד ביד), היא לחזור לטופ העולמי ולהמשיך לשלב שחקנים צעירים בסגל כמו שקורה השנה עם פדרי, אנסו פאטי, מוריבה, סרג'יניו דסט, אוסמן דמבלה ופרנקי דה יונג שיהיו חייבים להוביל בטווח הקצר-בינוני ואין ספק שהקבוצה עשתה קפיצת מדרגה השנה במובן הזה.
כשמתייחסים להבאת כדורגלן מוביל בזירה הבין-לאומית, בעצם מדברים על ארלינג בראוט הולאנד. בשום זמן במהלך מערכת הבחירות לאפורטה לא רצה לגעת נטו בהיבט זה, אך הוא לא היסס לאשר כי "נהיה מוכנים להביא את המיטב". מתברר שלנשיא החדש יש מערכת יחסים טובה (כמעט של ידידות יש לומר) עם סוכנו של הנורבגי, מינו ראיולה, שמייצג רשימת כוכבים ארוכה שכוללת את פול פוגבה, מתיאס דה ליכט, ג’יאנלואיג’י דונארומה, מרקו וראטי וזלאטן איברהימוביץ'.
אך כדי לפנות מקום להולאנד, יש לעמוד בתנאים רבים. הראשון והחשוב ביותר, לשחרר סדרת שחקנים שלא נתנו את ההופעות הצפויות מהם העונה. מבחינת לאפורטה מדובר בג'וניור פירפו, פיליפה קוטיניו, אנטואן גריזמן, מרטין בריית’ווייט, נטו, סמואל אומטיטי ומיראלם פיאניץ' שלא הצליחו להטביע חותם משמועתי בקבוצה ומועמדים למכירה. אם נדבר על תג מחיר שניתן לשער שיהיה לשחקנים הללו, המספר לא אמור להיות פחות מ-100 מיליון – הסכום אותו דורטמונד דורשת על הולאנד.
יש גם נקודה אפילו מעט 'מעוררת רחמים', כי רק עבור קוטיניו וגריזמן הושקעו יותר מ-250 מיליון אירו, אך בעקבות הקורונה והמצב הכלכלי העולמי הקשה, בארסה צריכה לבצע מכירות במחירים שנמוכים דרסטית מאלו ששילמה על אותם שחקנים בזמנו.