אסי ממן
|
לא מזמן משרד התרבות והספורט החליט לתקצב את הקבוצות מענפי הכדור עם תמריץ לחיזוק מעמד השחקן הישראלי עם תמיכה בגובה של 15 מיליון שקל שתחולק לקבוצות. הקבוצות בכל ענף דיווחו, מילאו טפסים ושלחו למינהל הספורט - אלא שכעת, לאחר שנשלחו לקבוצות הסכומים אותם הן יקבלו - רבים בספורט הישראלי נותרו בהלם, התרעמו על החלוקה והחליטו לערער.
מתוך 15 מיליון השקלים, ענף כדורסל הנשים קיבל באופן מפתיע 3.1 מיליון שקל במסגרת סעיף התמיכה הזה, כאשר רק קבוצת א.ס רמת השרון לבדה קיבלה 611 אלף שקל. לשם ההשוואה, קבוצת הגברים הפועל גלבוע/גליל, שידועה כאחת שמגדלת כדורסלנים ישראלים, זכתה רק ל-104 אלף שקל.
בכדורגל הישראלי, בית”ר ירושלים צפויה לקבל כ-256 אלף שקל על פיתוח השחקן הישראלי, הפועל באר שבע 142 אלף שקל, מכבי חיפה תקבל 337 אלף שקל, מכבי תל אביב, שידועה במחלקת הנוער האיכותית שלה תזכה רק ל-384 אלף שקל - ומעל כולן נמצאת הפועל חדרה, שתהנה מסכום בגובה של 497 אלף שקל, שזה הסכום הגבוה ביותר בליגת העל.
ואם חשבתם שבליגה העליונה לגברים מקבלים הרבה, אז קבוצת הנשים של רמת השרון, שמשחקת בליגה הבכירה גם כן, ולפי הרישומים צפויה לקבל לא פחות מ-789 אלף שקל. מדובר בסכום גבוה למדי, כאשר מנגד, כל ענף הכדורעף הישראלי קיבל בסך הכל רק כ-2 מיליון שקל.
גורמים בספורט הישראלי מגדירים זאת כ”שערורייה על חשבון הקבוצות שמקדמות באמת את השחקן הישראלי”. קבוצות רבות החליטו לערער על חלוקת הכספים וטענו כי “זה לא הגיוני איך המשרד לא חוקר ובודק”. יש לציין, כי במשרד התרבות והספורט סירבו לפרסם את המספרים המלאים עד לבחינת הערעורים. ובכן, מה הם מנסים להסתיר?
ממשרד התרבות והספורט נמסר: “הנתונים המוצגים בכתבה אינם נכונים ומוליכים את הציבור שולל. מודל השחקן הישראלי אינו מודל סופי, משרד הספורט החליט לחלק בתקופה קשה זו למעלה מ-50 אחוז מקדמה וזאת מלפנים שורת הדין על מנת שהקבוצות לא תפגענה. המשרד פועל בשוויון תוך קריטריונים מנחים. אנו נמצאים בשלב הערעורים למודל, לכשיסתיים נפרסם את התקציבים שחולקו כמקובל. תקנת השחקן הישראלי מטרתה לקדם ולחזק שחקנים כחול לבן, וזה הקו המנחה לו אנו מחוייבים בחלוקת התקציב”.