ארבע וחצי שנים אחרי שמכבי תל אביב רכשה אותו מהיריבה העירונית שלה בסכום שהגיע כמעט למיליון יורו, שגיב יחזקאל סגר מעבר נוסף לקבוצה גדולה אחרת בליגת העל. החלוץ, שהיה חלק מההצלחה במ.ס אשדוד העונה, הוא הרכש החדש של הפועל באר שבע, שתנסה לממש את מלוא הפוטנציאל שלו אחרי שנים של דשדוש שהסתיימו בעונה שעברה. הפעם, הוא מגיע כשחקן הרבה יותר מגוון ובשל למהלך הזה.
יחזקאל, שבחודש הבא יהיה בן 26, אומנם לא הצליח להרשים במכבי ובהפועל תל אביב כפי שציפו ממנו, אבל בשנה וחצי האחרונות הוא פורח באשדוד ובא יותר לידי ביטוי. כעת, בעקבות המעבר שלו לקבוצה של אלונה ברקת, נחשף הסיפור על השינוי שעבר מחוץ לאזור חיוג 03. זה שגרם לו לחזור לשחק בקבוצה ששואפת לתארים.
כל מי שהכיר את שגיב יחזקאל באשדוד טען כי כלפי חוץ הוא משדר כוח ועוצמה, אך בתוך תוכו מדובר בטיפוס רגיש ומורכב. במשך שנים הוא חי תחת לחץ, בגלל תג המחיר הגדול שהדביקו לו בצעירותו והאכזבה שהייתה ממנו כאשר לא עמד בציפיות.
גם ההתחלה שלו באשדוד לא הייתה קלה, כי בעונה הראשונה שלו בדרום הוא הצטרף לקבוצה שנאבקה נגד הירידה - וגם אז הוא לא היה תמיד בהרכב. כשאיבד כדורים, אמרו עליו שהוא אגואיסט. כשלא הבקיע, אמרו עליו שהוא לא משקיע. וכשהחמיאו לו אחרי פעולה טובה, זה כבר היה נראה לו מוזר.
מי שהצליח להתחבר אליו ברמה האישית הוא המאמן הקודם של מ.ס אשדוד, רוני אוואט, שקיים איתו שיחות רבות ונתן בו אמון. גם רן בן שמעון התחבר ליחזקאל, כשהאתגר הגדול ביותר שלו היה לנתק אותו מרעשים סביבתיים, כמו החלטה של שופט שהייתה נגדו, שחקן שלא מסר לו בזמן או החמצה מול השער - אירועים שהיו גורמים לו לעתים לאבד שליטה ולהוריד את העיניים מהמטרה.
"לשגיב היה קשה ברמה המנטלית כי במובן מסוים הייתה תחושה שכולם כבר ויתרו עליו, אבל רוני אוואט ורן בן שמעון נתנו לו חיזוקים כשהוא נפל ובאמת האמינו בו, כל אחד בדרכו שלו", סיפרו בקבוצה. "כשבונים יחסי אמון בין מאמן לשחקן, אז גם המחויבות עולה. אין ספק שזה השפיע גם ברמה המקצועית כי זה שינה את הדינמיקה בקבוצה, גרם לו להיפתח לשינויים ולשמוע רעיונות חדשים".
"באומץ לב, בהרבה זיעה ובהשקעה גדולה, שגיב הצליח לשנות את הדבר הקשה ביותר שאדם צריך לשנות - את ההרגלים שלו", ציין מאמן מ.ס אשדוד, רן בן שמעון. "שגיב היה שחקן עם יכולות מדהימות, אבל הדברים פחות התחברו לו בקריירה וזיהינו שצריך לעשות איתו תהליך גדול כדי שיממש את הפוטנציאל שלו. לשמחתי, מצאתי מולי אדם שצמא ללמוד ולהתקדם, ואין לי ספק שהסביבה שיצרנו לו תרמה להצלחה שלו. כשהסביבה שלילית ורועשת, זה מפריע והשחקן עלול להיות פחות חיוני למערכת. כשהסביבה חיובית ומכילה, אנחנו מוציאים ממנו דברים הרבה יותר טובים והוא יירתם למען הקבוצה. אחרי חצי העונה הראשונה שלנו ביחד, בעונה הנוכחית יצרנו במועדון סביבה שהיא גם תומכת וגם דורשת, ולשמחתי הוא היה מספיק אמיץ כדי ללכת לתהליך החדש הזה".
במקביל לשיחות הרבות שהיו לו עם מאמניו, הוא גם עבר שינוי מקצועי. בעבר, יחזקאל היה רגיל לשחק באגף שמאל, לקבל כדור, לעבור את השומר שלו ולאיים על השער עם רגל ימין, כך שהוא השקיע פחות מחשבה בפעולות שלו והתבסס יותר על היכולת האישית. זה עבד לו נהדר בצעירותו, אך כשעלה לבוגרים הוא גילה שהקבוצות היריבות למדו איך למנוע ממנו לבצע את הדריבל המוכר שלו. בנוסף, הוא נדרש לבצע גם פעולות הגנה בעמדה הזו, אפילו אם היה צריך לרוץ 70 מטר אחורה כדי לרדוף אחרי המגן היריב, וכשעלה להתקפה הוא כבר היה עייף ואיבד מהחדות שלו. וכאשר שגיב לא הצליח לבוא לידי ביטוי, הוא הפך למתוסכל.
השינוי בתפקוד שלו התחיל אצל אוואט, שהזיז אותו לעמדת החלוץ המרכזי במקום שישחק באגף, כפי שעשה בעבר גם לניב זריהן באשדוד. מדובר בתהליך דומה שעבר אפילו ניקיטה רוקאביצה במכבי חיפה, שינוי עמדה שהפך אותו לחלוץ אימתני ולמלך השערים. בכך למעשה, במקום לחשוב על ההוראות הטקטיות הרבות שיש לשחקן קו, אוואט ביקש מיחזקאל להתמקד רק בעבודה ההתקפית, תוך שהבהיר לו באסיפות עם השחקנים: "אתה חופשי לשחק איפה שתרצה, בשמאל, בימין או באמצע, זה לא משנה לי. אל תרדוף אחרי המגן, תישאר למעלה ותשמור אנרגיה לפעולות האחרונות שאתה צריך לעשות מול השער".
גם רן בן שמעון העדיף לשחק איתו כחלוץ והצוות המקצועי שלו דרש מיחזקאל לא לבצע שום פעולה שהיא לא באזור רחבת היריב. זה עזר לו להתמקד במה שחשוב, לשמור כוחות כדי להשקיע מאמץ בפעולות שיפתיעו את היריבה עם המהירות המסחררת שלו, וכמובן גם הוביל אותו לייצר יותר מספרים. כך הוא הצליח לשדרג את המשחק שלו ולחזור להיות חלוץ מאיים.
בזכות השינוי המנטלי והשינוי המקצועי שעבר, יחזקאל היה הרבה יותר יעיל. בעונה שעברה הוא סידר לקבוצתו שבעה שערים וארבעה בישולים בליגת העל, במה שהייתה עונת השיא בקריירה שלו. העונה, ליחזקאל יש כבר חמישה שערים ובישול בודד במשחקי הליגה, כשבין היתר הוא ניצח את מכבי תל אביב 2:3 עם שער דרמטי בכדור חד לחיבורים. עם הזמן הווינריות דבקה בו, כשבנוסף, בגביע הטוטו יחזקאל כבש עוד רביעייה מטורפת במשחק מושלם נגד בני יהודה, עם שני שערים ברגל ימין, אחד בשמאל ושער נוסף בנגיחה.
אלא שהתרומה שלו על המגרש לא תמיד מתבטאת רק במספרים, כי גם אם הוא לא כבש או בישל בעצמו, יחזקאל היה אחראי ליצירת מצבים רבים לאשדוד במהלך העונה הנוכחית, בזכות הפעולות שביצע על המגרש. בניצחון 0:3 על הפועל באר שבע הוא סחט פנדל כבר בדקה השלישית כשיצא ללחוץ את השוער אוהד לויטה, שהכשיל אותו ברחבה אחרי שאיבד לו את הכדור במפתיע. נגד מכבי חיפה הוא רשם פריצה נהדרת לרחבה עם דריבל על הבלם בוגדן פלאניץ' ובעט לשער כדור חזק שנהדף לרגליים של יעקב בריהון, שכבש מול השער החשוף את שער הניצחון. גם מול הפועל תל אביב הוא ביצע סיבוב נהדר על רז שלמה ובישל שער שוויון בדרך לניצחון 1:2.
כעת זה כבר ברור לחלוטין. יחזקאל תרם באופן משמעותי להתקפה של מ.ס אשדוד ולתת לשחקן כמוהו הוראה לשחק על הקו זה לפספס את היכולות שלו, אבל הדרך להצלחה בעמדה החדשה שלו לא תמיד הייתה קלה כי הוא גם נדרש לחלוף על פני מחסומים רבים שהגבילו אותו ומנעו ממנו להתקדם.
באחת מהשיחות הראשונות שלו עם רן בן שמעון, כך מספרים באשדוד, החלוץ לא רצה להגיע למסיבת עיתונאים שהתקיימה לפני משחק ליגה מול מכבי חיפה. לדברי גורמים במועדון, יחזקאל אמר למאמנו כי הוא חושש להצהיר הצהרות בתקשורת ולא לעמוד בהן אחר כך, ולכן הוא העדיף להימנע מזה. אלא שבן שמעון, בדרכו הייחודית, בכל זאת הצליח לשכנע אותו להגיע ולשבת לצידו מול העיתונאים כדי להשיג "יציבות רגשית" ולהיפטר מהחשש הזה. יחזקאל ישב, ענה לשאלות, הצהיר הצהרות - וגם הבקיע למחרת באותו המשחק.
האירוע הזה, שהיה סביב המשחק של מכבי חיפה, קרה לפני שנה. מאז ועד היום, יחזקאל הפך להיות שחקן אחר. "אין ספק שהוא התבגר", העיד סוכנו אבי נמני, שסגר את מעברו להפועל באר שבע. "אני שמח שהוא הצליח להתגבר על מה שקרה עם המעבר הראשון שלו בקריירה ולשים את זה מאחוריו. כל מכשול שמתמודדים איתו ועוברים אותו, הופך אותך לטוב יותר, מחושל יותר ועם הרבה יותר כלים שעוזרים להתמודד עם העתיד לבוא. אלונה ברקת, אליניב ברדה, מאור מליקסון וגם יוסי אבוקסיס, שכבר לא שם, רצו להביא אותו לבאר שבע. כולם שמחים ומרוצים מהמעבר. הוא מגיע לשם עם יכולת קבלת החלטות טובה הרבה יותר, גם לגבי מה שקורה במגרש וגם לגבי מה שקורה מחוץ למגרש".
אחרי תקופה ארוכה של שיחות אישיות רבות, אסיפות וידיאו, אימונים וניסיונות שונים לגרום לו לשנות את ההרגלים שלו, יחזקאל עוזב את אשדוד בתור שחקן אחר מזה שהגיע אליה. אומנם הוא כבר לא אחד שמסתכל לאחור, אבל במבט חזרה לתקופה שלו באשדוד, ייתכן כי התהליך שעבר שם הציל לו את הקריירה.
"אין הרבה חלוצים עם יכולת כדרור, מהירות, כוח מתפרץ, תנועה לעומק וסיומת כמו שיש לשגיב יחזקאל", אמר מאמנו לשעבר רוני אוואט. "בעיניי, הוא החלוץ האולטימטיבי לליגת העל וכזה שגם יכול להגיע לאירופה. הוא מזכיר לי את הדרך שעבר ניקיטה רוקאביצה, אבל מעבר ליכולת האישית של שגיב, אין הרבה שחקנים שנכנסו לי ללב. כשנודע לי שהוא חותם בהפועל באר שבע וחוזר לשחק בקבוצה גדולה, התרגשתי בשבילו. אני אוהב אותו, כולם באשדוד אוהבים אותו, ונקווה שמכאן והלאה הוא ימשיך להצליח".