בסוף חודש פברואר של 2018 הוא מצטרף לקבוצת טלגראס שמאגדת תחתיה סוחרי סמים רבים שמציעים את מרכולתם ל"לקוחות" במהירות ובקלות. הוא עובר הליך אימות מהיר מול מנהלי הקבוצה, מזדהה בפניהם, נותן את מספר הטלפון שלו ואפילו בוחר לעצמו כינוי. "קטלייה קטלייה", כך הוא יקרא לעצמו מעתה, אבל חלק מאותם האנשים שיצרו איתו קשר כדי לקנות את הסמים שהוא מציע ודאי יזהו אותו מיד כשייפגשו.
כל גרם הוא מכר להם ב-100 שקל ומהטלפון שלו התגלה שהוא ביצע עשרות עסקאות כאלה מול אנשים שונים. פלוני בשם יעקב הזמין שלושה גרם, אחר בשם פיטוסי קנה חמישה גרם, היו שם גם צעירות נורמטיביות שרכשו עשרה גרם לצד "ברנשים" מפוקפקים שקנו ממנו בסכומים קטנים. זה לקח 40 יום בדיוק עד שליאור אסולין נתפס כשהוא מבצע עסקה נוספת. שוטרים עצרו אותו, הניחו על ידיו אזיקים וביצעו חיפוש בקטנוע שלו, בו נמצאו עוד עשר שקיות קטנות עם סמים, משקל אלקטרוני וכסף מזומן.
אחרי כמעט שלוש שנים של דיונים משפטיים בתיק, השבוע בית משפט השלום בתל אביב גזר על אחד משחקני הכדורגל הבולטים ביותר בעשורים האחרונים בישראל עונש של 19 חודשי מאסר והכריז עליו כסוחר סמים. זה היה פסק דין שהותיר את כל הסובבים אותו בהלם.
"זו תקופה קשה מאוד", סיפר אחיו הגדול משה. "אבא שלי התקשר אליי בבוקר לספר לי שהוא ראה בתקשורת כותרת שליאור ייכנס למאסר של 19 חודשים והופתענו. זה יצא לתקשורת לדעתי עוד לפני שהשופט הכריז על זה בבית משפט. בתחושה שלי, זה עונש למען יראו וייראו. תמיד זה היה ככה. בכל פעם שהוא היה מסתבך במשהו קטן או שהייתה לו מעידה קטנה, בגלל שהוא היה שחקן כדורגל זה הופך למשהו גדול. הוא כבר לא כדורגלן, אז את מי בכלל הוא מעניין היום?".
ליאור אסולין בן ה-40 היה כדורגלן מוכשר וחלוץ עם חוש לשערים. הוא גדל במכבי הרצליה והפציץ רשתות, עבר למכבי פתח תקווה שם המשיך להרשים עם 11 שערים בליגת העל, עבר לבני סכנין כדי לשחק תחת המאמן אייל לחמן והוביל את הקבוצה לזכייה היסטורית בגביע המדינה, אחרי שכבש צמד ובישל שער נוסף בניצחון 1:4 על הפועל חיפה בגמר. אחר כך אסולין כיכב גם בבית"ר ירושלים ושיחק בהפועל תל אביב.
"הוא שיחק אצלי במשך שנים מגיל צעיר ואני זוכר אותו כילד טוב", אמר יו"ר מכבי הרצליה, אריאל שיימן. "הוא היה כוכב כדורגל עם כל המניירות. הוא עבר מקבוצה לקבוצה אבל הגיע לקבוצות הגדולות ביותר בארץ. כששמעתי על העונש שקיבל, לא האמנתי. עצוב לי בתור זה שגידל אותו שהוא הגיע למקום כזה, אבל לפעמים כשהמצב הכלכלי קשה ויש לך ילדים, זו בעיה. אני בטוח שמישהו הפיל אותו לזה, הוא לא היה עושה את דבר כזה על דעת עצמו לבד".
המאמן אייל לחמן, שהגיע לבית המשפט בשנה האחרונה ומסר עדות לטובתו של אסולין, קיווה שבית המשפט יתחשב בשחקן. "יש לי רגש אליו כי הוא שיחק אצלי בארבע קדנציות שונות", ציין לחמן. "הייתי בבית המשפט ואמרתי את מה שאני חושב עליו. אולי הוא עשה טעויות בחייו, אבל מי שמכיר אותו מקרוב יודע שליאור הוא בחור עם לב זהב ששווה להירתם ולעזור לו. יש כאלה שלא שווים את זה, אבל הוא כן שווה את זה".
גם ככדורגלן, שמו של ליאור אסולין נקשר לפרשות ולכותרות שליליות. ב-2007 הוא היה מעורב ב"פרשת הקזינו", אליו הלך ביחד עם עוד שני שחקנים אחרי ההפסד לאנדרלכט בגביע אופ"א ובעקבותיה ספג קנס בגובה של 100 אלף שקל, כאשר לפי גורמים שונים מדובר היה לכאורה בקנס שיא בתולדות המועדון. הוא התנצל, אחר כך נעלם לכמה ימים מאימוני הפועל תל אביב בגלל משבר אישי ולא ענה אפילו למאמן גיא לוזון בטלפון, עד שלבסוף חזר לוולפסון.
שנה לאחר מכן, אחרי שהתגרש מאשתו מורן, זו הגישה נגדו תלונה על איומים ותקיפה, מה שהוביל אותו לחקירה ולמעצר בית בעודו שחקן של מכבי פתח תקווה. מורן טענה ברדיו כי "ליאור מהמר על האוכל של הילדים שלו", אך משפחתו של החלוץ טענה מנגד כי ליאור לא הרים עליה יד. ב-2013 מורן גם טענה כי ליאור לא משלם לה מזונות ושוטרים הגיעו באופן חריג לעצור אותו באצטדיון, במחצית במשחק של הפועל ראשון לציון נגד הפועל נוף הגליל. בדיון בבית המשפט, עורכת הדין שייצגה את גרושתו טענה: "ליאור, על מנת להתחמק מתשלום, מטפס על גגות בתים כדי לברוח משוטרים שבאים לעצור אותו".
הבעיות במגרשים לא הסתיימו רק במעצרים בזמן משחק בגלל תלונות. ב-2012 אסולין אף היה מעורב בתגרה גדולה כששיחק במדי הפועל רמת גן. זה קרה במשחק נגד בני לוד באצטדיון וינטר, שם הוא צולם מכה שחקנים יריבים, באירוע עם מעורבים רבים. זו הייתה אחת מהפרשות המבישות בכדורגל הישראלי והחלוץ זומן לבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל, שם התלונן כי הותקף אך הודה במעשיו והורחק לשישה משחקים.
כל זאת לא הפריע לקבוצות נוספות לרדוף אחריו ולהחתים אותו, כולל הפועל פתח תקווה, איתה הוא העפיל לליגת העל. אלא שבאמצע העונה, החלוץ החליט לטוס עם גרושתו לפיליפינים לצילום תוכנית ריאליטי כדי לנסות לזכות בפרס כספי גדול שיבטיח את עתיד ילדיהם, אך מהר מאוד הוא נאלץ לחזור חזרה אחרי שקיבל מכתב מהמועדון שמאיים עליו בתביעה בגובה של מיליון שקל בגלל שעזב בלי אישור. אסולין נסע עד לסוף העולם רק בשביל לחזור חזרה.
"הוא טס לפיליפינים כי היה צריך כסף", העיד ניסן יחזקאל, מאמן הפועל פתח תקווה באותם ימים. "כעסו עליו כי הוא היה אחד מעמודי התווך של הקבוצה, כבש שערים ועזר לנו לעלות ליגה. למרות כל מה שעשה, אי אפשר היה לכעוס עליו באמת כי הוא היה אחד מהבחורים הכי טובים שפגשתי בחיי. אהבתי אותו מאוד והלב שלי נקרע על מה שקרה לו. כל הזמן אמרתי, הלוואי וזה יתברר כטעות".
מקורבים לחלוץ טוענים כי בעיות אישיות הן אלה שהובילו אותו למשבר הגדול בחייו. בשנים האחרונות שלושת ילדיו עברו מאשתו למשמורת שלו והוא מנגד התקשה להביא כסף הביתה. "בית המשפט מצא שהוא כשיר לקבל משמרות על הילדים ושהכול בסדר", העיד אחד מחבריו, "אבל אחרי שהיה בטופ של הטופ, ליאור התקשה להסתדר ולפרנס אותם. הייתה תקופה שלא היה לו כסף והיה לא פשוט. ייתכן שבגלל זה לכאורה הוא עשה את מה שעשה. גם אחרי שנעצר, הוא היה במשך חודשים במעצר בית, וזה לא היה פשוט. אומנם אומרים שאין עשן בלי אש, אבל במקרה שלו, כבנאדם, הוא רחוק מהתמונה שמצטיירת וכל מי שמכיר אותו יגיד את זה".
ניסן יחזקאל סיפר כי "הילדים של ליאור היו חשובים לו והוא כל הזמן דאג להם. לפעמים הוא היה מביא אותם לאימון והייתי רואה שם אבא למופת. זה יכול לקרות לכל אחד שנמצא במצוקה וזה קרה לכדורגלנים אחרים שהסתבכו במקרים דומים. יש כאלה שהפרישה לא עשתה להם טוב. במקרה של ליאור אני יודע שמדובר באבא שמאוד דואג לילדים שלו, אבל אני לא יודע איך הוא הגיע לכיוון הזה. אני חושב שאם ליאור היה פונה לאנשים ואולי היה מבקש את עזרתם, הרבה היו עוזרים לו. אם הוא רק היה אומר לי משהו, הייתי קופץ ישר להושיט יד. אני בהלם מהסיפור הזה אבל הוא איש טוב שמעד ואני חושב שצריך לעזור לו להשתקם".
גם לחמן לא מבין מה הוביל אותו להסתבכות האחרונה בפרשת הסחר בסמים. "אני באמת לא מבין את זה, אבל אני רק יודע שהוא גידל את הילדים שלו בעצמו והקדיש את החיים שלו בשביל שיהיה להם טוב", אמר מי שאימן את החלוץ. "בכל מקום שהוא הגיע אליו, אנשים היו מעריצים אותו, אם זה בהרצליה, בסכנין או בראשון לציון. כולם אהבו אותו. אני מקווה שהוא ישלם את החוב שלו לחברה ויחזור לדרך הטובה, כי אני יודע שהוא התחיל לאמן כדורגל והלך לו טוב".
על התפקיד החדש שלו לחמן שמע גם בבית המשפט, שם הופיע גם ריאן אנואר, מנהל מחלקת הספורט בכפר ברא ומנהל קבוצת הכדורגל בה אימן אסולין. הוא סיפר בפני השופט כי לאסולין יש תשוקה בלתי מוסברת לכדורגל ורצון גדול להצליח. במובן מסוים, זה היה מקום המפלט שלו מאז החל המשפט שלו. "אם יש מישהו שמגיע לו את ההזדמנות השנייה זה ליאור אסולין. מהרגע שהוא נכנס אליי הביתה גיליתי בנאדם עם לב גדול. שחקנים היו מוכנים למות בשבילו במגרש", העיד בבית המשפט.
אסולין הגיע להפועל כפר ברא בעונה שעברה, אחרי שבעלי הקבוצה, מנהל של רשת בתי מרקחת, רצה להקים פרויקט של בית ספר לכדורגל. אסולין חזר להתפרנס ולהתעסק בכדורגל כמאמן, ואנואר סיפר איך גם כשהיו ביניהם מחלוקות על שחקנים שהוא רצה להביא לקבוצה מליגה ב', זה נפתר מהר: "כשהייתי אומר לו שמבחינה מקצועית וניהולית זה עובר את התקציב, הוא כל הזמן עונה תוריד מהמשכורת שלי אבל אני רוצה את השחקן הזה".
יחד עם זאת, אי אפשר להקל ראש בסחר בסמים וכמובן גם בשימוש בסמים. אין ספק כי המקרה הזה צריך להיות נורת אזהרה חמורה לכל מי שמעלה בדעתו להתעסק בזה. לא פעם כדורגלנים מסתבכים במקרים מהסוג הזה אחרי קריירה מצליחה וזהו עוד מקרה שכזה.
"כשאתה למעלה, אז הכל בסדר - אבל כשאתה נופל משם, אז הנפילה היא מאוד קשה", העיד אחיו משה אסולין. "כשאתה משחק כדורגל ומציעים לך כסף גדול, אז אתה חי ברמת חיים גבוהה ואפילו יכול להרשות לעצמך לבזבז כסף. אחרי הקריירה, זה לא פשוט. יש ילדים ומשפחה, וצריך לפרנס אותם. אני מכיר את ליאור, אני אחיו הגדול ואני רואה איך הוא משתקם ועובד עכשיו בעבודות רגילות כדי להתפרנס בכבוד וכמו שצריך. לאחרונה הוא עבד בשיפוצים, קם בחמש בבוקר וניסה לשקם את עצמו, אבל העונש שקיבל יכול להוריד אותו עוד יותר למטה. בלי קשר לזה שהוא אחי, אני חושב שכל אדם צריך לקבל הזדמנות שנייה. אני מאמין שנערער על העונש ושיהיה בסדר. זה לא קל, אבל אנחנו חזקים ונתגבר גם על זה".