משבר הקורונה הוא ללא ספק אחד המשברים החמורים, אם לא המשבר החמור ביותר שפקד את העולם ואת מדינת ישראל בפרט. קשה למצוא תחומים שלא נפגעו בעקבותיו, הן פגיעות גדולות יותר והן פגיעות קטנות יותר, אך בסופו של דבר אם מסתכלים על התמונה הכוללת, הקורונה הביאה עמה קושי רב. אחד הענפים שנפגעו כמעט אנושות מהשלכות הקורונה, הסגרים ואי הוודאות, הוא ענף הכושר.
בעלי מכוני כושר, סטודיואים לאימונים, מאמנים פרטים וכיוצא מכך, נאלצו להמציא עצמם מחדש, לבחון את השטח, להנגיש את הפעילויות שלהם לסיטואציות וההנחיות השונות בעקבות המצב וכן גם היו שנאלצו לסגור לחלוטין את המקומות שלהם אחרי שראו הפסדים גדולים ולא יכלו להחזיר עוד בנכס. שחקנה החדש של הפועל ירושלים, מאור ג'רסי, הוא גם הבעלים של הסטודיו GETWILD בגבעת ברנר, חווה בעצמו את השינויים כשנאלץ לשנות את אופי המקום שלו כמעט לחלוטין על מנת להתאימו להנחיות וזאת לצד ספיגת ההפסדים בהכנסות שירדו ב-50 אחוזים לדבריו מאז פרוץ המגפה.
״מאז שהתחילה הקורונה, עשינו שינוי של 180 מעלות בסטודיו", סיפר ג'רסי רגע לפני הכניסה לסגר השלישי, "עשינו מעבר מאימונים שהם רק בתוך הסטודיו והתחלנו לעבור בארבעה מישורים, הראשון זה המשך פעילות כמה שיכולנו בתוך הסטודיו כמובן בהתאם למתכונת שהתאפשרה לנו עם קבוצות יותר קטנות, מישור שני אימוני Outdoor באוויר הפתוח”.
“המישור השלישי זה אימוני זום והאחרון היה ספריית VOD, ששם יש קבצים של אימונים מהסטודיו והזום שמוקלטים בזמן אמת והמשתמש יכול לצפות בזמנו. אנחנו כבר כמעט שנה בתוך מגפת הקורונה אז היינו צריכים להמשיך לתת למתאמנים שלנו ערך מוסף שימשיכו להתאמן, שימשיכו לשמור על אורח חיים בריא במסגרת ההגבלות הקיימות”.
על אף הירידה בהכנסות עקב המשבר, המגן לא מתכוון לסגור את המקום בו השקיע בחמש השנים האחרונות, “הסטודיו בחיים לא יהיה עול בשבילי, זה מפעל חיי ואני אחכה כמה שצריך בשביל לפתוח אותו. האחוזים ירדו משמעותית, מהרגע שהתחילה הקורונה אנחנו נמצאים במגמה שלילית, יש הרבה ביטולים, הרבה הקפאות. מנויים קיימים לא יחדשו את המנוי כי מפחדים לבוא להתאמן ואני יכול להבין אותם”.
“מצד שני, גם אנשים חדשים לא באים להתאמן כי יש הרבה אי וודאות באוויר ואנשים לא רוצים להתחייב למקום שלא יודעים אם הוא ייסגר או לא. אנחנו עושים את ההתאמות הנדרשות, מנסים לצמצם כמה שאפשר ולתת שירותים נוספים בשביל למקסם את הסיטואציה ולשרוד. אני יכול להגיד שברוך השם יש פה צוות חזק ואנחנו מצליחים לעשות את זה בסטודיו, הרבה קולגות שלי סגרו את המקומות שלהם וממש כואב לי הלב לראות את זה, זה באמת מצער”.
“יש בעיה גדולה בתפיסה של ענף הכושר במדינה, מסתכלים על הענף כפנאי ובידור ולכן בכל הסגרים אנחנו נסגרים ראשונים ונפתחים אחרונים. ענף הכושר הוא לא פנאי ובידור, זה ההפך הגמור מזה, אנחנו ענף חיוני, אנחנו תומכי בריאות. אנשים שמתאמנים יותר הם בריאים יותר, הן ברמה הגופנית והן ברמה הנפשית, פחות חרדתיים”.
“אם ישנו את התפיסה בממשלה, יתייחסו אלינו אחרת, אני חושב שאנחנו יכולים להועיל גם במגפת הקורונה, אנחנו יכולים לשנות את החיים להרבה אנשים. מגפת הקורונה זו מגפה מאוד קשה שכבודה במקומה מונח אבל ״מגפת ההשמנה״ לדעתי באופן אישי, היא לא פחות קשה ואולי לא רואים את ההשלכות שלה ברגעים אלה אבל עוד כמה חודשים אנחנו נראה ונרגיש את זה בצורה משמעותית. צריכים להסתכל קדימה ולראות איך אפשר לפתור את זה כי זה מאוד חשוב”.
אם הייתה לך אפשרות למי היית רוצה לפנות ממקבלי ההחלטות?
“הייתי רוצה לפנות לשר הבריאות, שבתור שר הבריאות אמור להבין ולדעת בדיוק מה היתרונות של פעילות גופנית, איך זה משליך על האורח חיים של האנשים. יצאו תקנות הזויות במהלך הקורונה כמו זה שמותר לי לאמן בחוץ עד 20 משתתפים אבל אסור לי לקחת על זה כסף, מותר לי לאמן במבנה סגור עד עשרה משתתפים אבל לא בסטודיו, כלומר אני יכול לאמן עשרה אנשים בבית שלי במקום קטן ומצומצם אבל את אותם עשרה אנשים אסור לי לאמן בסטודיו שהוא פי שלוש יותר גדול”.
“כל מיני תקנות כאלה, שמצד אחד, אתה אזרח במדינה ושומר חוק אז לא רוצה לעבור עליו אבל מצד שני אתה מחפש את ההיגיון ואין אפילו את ההיגיון הכי קטן. אז אני כן אשמח לפנות לשר הבריאות שאם כבר יוצאות תקנות אז שיהיו הגיוניות ושתשתנה הגישה לפעילות גופנית שיסתכלו עליה בצורה חיונית ושונה ממה שהסתכלו עד כה”.