המחזור השמיני בליגת ווינר סל נמשך הערב (שני) כאשר הפועל אילת רשמה ניצחון חוץ מצוין על מכבי חיפה עם 81:85. הקבוצה של דניאל סאואנה עדיין ללא ניצחון ביתי מתחילת העונה, כאשר האורחת חזרה למסלול אחרי שהתפרקה מול הפועל ירושלים, ועשתה זאת בתום משחק הפכפך ולא פשוט.
אילת הובילה לאורך רוב שלבי המשחק, אולם כאשר רשמה הפרש מבטיח ברבע הראשון הירוקים צמצמו לבסוף לנקודה, והדבר חזר על עצמו גם ברבע השני כשהמארחת חזרה מפיגור 10 נקודות לנקודה בירידה להפסקה, הרבה בזכות יכולת טובה של מייקל בריסקר ואבי בן שימול.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
81:85 לאילת מול מכבי חיפה במיפגש מרתקבאמצע הרבע השלישי הדרומיים הרימו את הקצב וריצה קטלנית שלהם העלתה את ההפרש ל-15. נראה היה שהקבוצה של סאואנה תתקשה לחזור, אבל ריצת 0:11 בסיום הרבע השלישי צימקה ל-4 בלבד לקראת העלייה לרבע האחרון, ושם קיבלנו את המנה העיקרית של הערב.
במהלך 10 הדקות המכריעות מכבי חיפה הצליחה לצמק עוד ואפילו להשוות ולהוביל בזכות מופע שלשות, אבל הדרומיים ענו עם יכולת טובה משלהם מחוץ לקשת, נהנו מיכולת טובה של קייסי פראתר (26 נקודות) וג’ו רגלנד (21 נקודות) בקלאץ’ ולקחו את הניצחון.
דניאל סאואנה (איציק בלניצקי)קלעו למכבי חיפה: מייקל בריסקר ואבי בן שימול 21 נקודות כל אחד, דונטה סמית’ 16, רומן סורקין וריגוברטו מנדוסה 7 כל אחד, דבון ג’פרסון 5 ואלכס צ’וברביץ’ 4.
קלעו להפועל אילת: קייסי פראתר 26 נקודות, ג’ו רגלנד 21, ג’וש ניבו 14, יונתן שולדבראנד 12, רועי הובר 7, בן קרטר וצוף בן משה 2 כל אחד ומירון רוינה 1.
רבע ראשון: 19:20 להפועל אילת
מכבי חיפה: ריגוברטו מנדוסה, רומן סורקין, אבי בן שימול, דונטה סמי’ ודבון ג’פרסון.
הפועל אילת: ג’ו רגלנד, קייסי פראתר, בן קרטר, מארקל בראון וג’וש ניבו.
הדרומיים פתחו טוב יותר וג’וש ניבו וג’ו רוגלנד עם שלשה העלו אותה ל-0:5, אבי בן שימול החזיר בשלשה מנגד. מנגוסה קלע 5 נקודות רצופות והעלה את הירוקים ליתרון, גם סורקין הוסיף עבור המארחת שהוליכה בשלוש, אבל רוגלנד איזן ל-10:10 עם שלשה. רגלנד ופראתר עם סל ושלשה העלו את אילת ליתרון, אולם סורקין צימק בתווך. בן שימול קלע עוד סל חשוב וצימק גם מהעונשין, יונתן שולדבראנד הוסיף לאילתים אבל המילה האחרונה הייתה שייכת לדונטה סמית’ שצימקה לנקודה.
רבע שני: 37:38 להפועל אילת
הקבוצות לא נכנסו טוב לרבע השני ורק אחרי כמעט שתי דקות נקלע הסל הראשון של בריסקר, אבל מאותו הרגע מכבי חיפה לא שיחקה. אילת הצליחה להפוך ולאחר מכן רצה 0:6 בזכות שלוש קליעות מדויקות של ג’ו רוגלנד מהעונשין ועוד שלשה של פראתר שסידרה יתרון 7. סורקין קטע את הריצה הדרומית מהעונשין, אבל בן משה, רגלנד וניבו סידרו לאילת יתרון של 9. יחד עם זאת, הירוקים לא ויתרו, בריסקר להט ודייק מהעונשין וגם סורקים קלע וההפרש צומק לנקודה שוב, דקה לסיום הרבע.
רבע שלישי: 61:65 להפועל אילת
קצב גבוה מאוד קיבלנו עם פתיחתה של המחצית השנייה, פראתר ושולדבראנד קלעו לאילת אך בן שימול שוב היה שם כדי לצמק לנקודה. שולדבראנד ובריסקר קלעו שלשה לכל צד, רגלנד ופראתר הוסיפו לאילת ובריסקר היה שם כדי לצמק לשתיים. מיד אחר כך שולדבראנד ורגלנד קלעו אבל דונטה סמית’ צימק ל-4 בהטבעה נפלאה. ניבו קלע 3 סלים רצופים והובר הוסיף 3 רצופים משלו כדי להגדיל את ההפרש ל-15 באמצע הרבע השלישי. עד לסיום, הירוקים השכילו לקזז את ההפרש עם ריצת 0:11 מפתיעה.
רבע רביעי: 81:85 להפועל אילת
הירוקים המשיכו במגמה, מנדוסה צימק ל-2 בלבד, פראתר עוד קלע לאילת אבל בן שימול וסורקין שוב צימקו ל-2. בהמשך, ג’וש ניבו העלה את אילת ל-67:71, אולם דונטה סמית’ צימק בשלשה ענקית לנקודה. מכבי חיפה לא הספיקה להתרגש מהקאמבק וכבר חטפה שלשה מהצד השני, עליה היה אחראי פראתר.
הירוקים לא ויתרו ואבי בן שימול הצליח להשוות, כאשר דבון ג’פרסון אף קבע מהפך. שולדבראנד תפר שלשה והחזיר את היתרון לאילת בנקודה, אך סורקין איזן מהעונשין. בריסקר החזיר את היתרון לירוקים עם שלשה נפלאה פחות משלוש דקות לסוף, פראתר קלע שלשת קלאץ’ משלו וצימק לנקודה, כשרגלנד הוסיף עוד שלשה דקה ה-6 שניות לסוף כדי להחזיר את היתרון. פראתר קלע פעמיים מהעונשין 16 שניות לסוף, ומהפרש 4 לירוקים כבר היה בלתי אפשרי לחזור.