וושינגטון וויזארדס היא קבוצתו החדשה של דני אבדיה. זה לא היה אחד התרחישים הכי צפויים כאשר כל התחזיות סימנו כי הישראלי ייבחר בשלב מוקדם יותר, אבל יכול להיות שעבור אבדיה, שנבחר על ידי הוויזארדס במקום ה-9, מדובר בסיבה למסיבה.
נכון, וושינגטון היא לא יעד יוקרתי כמו שיקגו או גולדן סטייט, אבל לוויזארדס יש קו אחורי נהדר, אחד הטובים בליגה, שיכול לסייע לאבדיה להביא לכדי ביטוי בצורה הטובה ביותר את יכולותיו. ג’ון וול ובראדלי ביל, כששניהם בריאים, זה צמד שיש בודדים כמותו ב-NBA, והשניים יכולים לסייע לישראלי עם ניסיונם הרב.
לקבוצה מהבירה אין יותר מדי עומק, ויכול להיות שאבדיה יוכל להרוויח מהסיטואציה הזאת ולזכות בשל כך לדקות משחק מרובות. הוא יוכל להרוויח גם מהעובדה שישנם לא מעט ישראלים בוושינגטון, ואין ספק שלא יחסרו דיפלומטים שיגיעו לראות את הישראלי הצעיר בפעולה.
כעת, אחרי שתי עונות רצופות בהן לא הצליחו להעפיל לפלייאוף, הוויזארדס של סקוט ברוקס, שאימן בעברו את אוקלהומה וכשחקן לקח חלק באליפות של יוסטון רוקטס ב-1994, מנסים למנף את חזרתו של ג’ון וול הוותיק מפציעה ולשוב לקדמת הבמה, כאשר בוושינגטון עדיין מתרפקים על הקבוצה שזכתה באליפות ב-1978 והגיעה ארבע פעמים לגמר ה-NBA, עדיין תחת השם ‘וושינגטון בולטס’, ששונה ב-1997.
שמות גדולים בעבר, וגם שמות בכירים בהווה
אם כבר שוקעים בנוסטלגיה ומדברים על העבר של וושינגטון, ניתן למצוא לאורך השנים שמות גדולים כמו ווס אנסלד, מוזס מלון, מאנוט בול, ארל מונרו, אלווין הייז, דייב בינג, וולט בלאמי, ביילי האוול, גאס ג’ונסון, ראלף סמפסון, ברנרד קינג, מיץ’ ריצ’מונד, ספנסר הייווד וכמו כן, גם אחד, מייקל ג’ורדן, שחזר מפרישה בפעם השנייה ושיחק בשורות הוויזארדס בין 2001 ל-2003, עד לפרישתו השלישית והפעם, הסופית.
ואחרי ההצצה להיסטוריה של הפרנצ’ייז מהבירה, זה הזמן להתמקד בהווה, כאשר ב-DC מכוונים לפלייאוף, בטח נוכח העובדה שהקונפרנס המזרחי נחשב לקל בהרבה לעומת המערב וכמו כן, העובדה שבעונה שעברה, ללא ג’ון וול שהחלים מניתוח וקרע בגיד אכילס שהשבית אותו לאורך כל העונה, הוויזארדס הצליחו בכל זאת לסיים במקום ה-10 והיו קרובים לפלייאוף, אך אכזבו במשחקי הבועה ולא הצליחו להיות בין 8 הקבוצות הטובות במזרח.
עם זאת, בעוד מדברים על וול ועל שיתוף הפעולה הפוטנציאלי של אבדיה עם הכוכב בן ה-30 שנבחר במקום הראשון בדראפט 2010, צריך לקחת זאת בעירבון מוגבל, כאשר קיימים דיווחים הטוענים כי וול יעבור בטרייד, בעוד הדיווח הטרי ביותר גורס כי וול יעבור ליוסטון בתמורה לראסל ווסטברוק, ששיחק תחת סקוט ברוקס באוקלהומה ונחשב לאחד הכוכבים הגדולים ביותר בליגה. במצב שכזה, אם אכן יהיה טרייד ישיר על שניהם, שילוב של ווסטברוק עם ביל יכול למצב את וושינגטון כאחת המועמדות הבכירות להגיע לפלייאוף מהמזרח.
אגב, בעוד נראה שוול כן עשוי לעבור ולשמש את הוויזארדס על מנת לפתות קבוצות אחרות לטרייד, מי שיישאר בוודאות הוא בראדלי ביל בן ה-27, שנבחר במקום השלישי בדראפט 2012, כאשר הג’נרל מנג’ר טומי שפרד, שלל את האפשרות שביל יעזוב והצהיר: “הוא לא הולך לשום מקום”.
למען האמת, אחרי היכולת האדירה שהציג בעונה האחרונה, ללא ג’ון וול לצידו, הסיבה לקרדיט לו זוכה ביל ברורה לחלוטין, כאשר ה’סייד קיק’ של וול לאורך השנים יצא לראשונה מצילו בעקבות פציעתו שפינתה את הבמה וביל ידע לנצל את ההזדמנות לזרוח בעונת שיא בה סיפק 30.5 נקודות, 6.1 אסיסטים, 4.2 ריבאונדים, 1.2 חטיפות ו-0.4 חסימות בממוצע למשחק.
התחרות של אבדיה: האצ’ימורה במרכז, אך שניהם יכולים לשחק ביחד
כעת, אחרי שעסקנו בשני הכוכבים הגדולים של וושינגטון, זה הזמן לעסוק בתחרות של אבדיה על דקות המשחק, כאשר בשלב זה התחרות הגדולה ביותר מסתמנת מול מי שנבחר במקום התשיעי בדראפט השנה שעברה, רוי האצ’ימורה היפני בן ה-22, שמשחק בעמדות 3-4, אותן עמדות אליהן אבדיה יצטרך לכוון העונה. יש לציין כי הוורסטיליות של שניהם יכולה להוביל למצב שהם יוכלו לשחק יחדיו ולא לדרוך אחד על השני.
בנוסף ליפני, שרשם עונת רוקי סולידית שכללה ממוצעים של 13.5 נקודות, 6.1 ריבאונדים, 1.8 אסיסטים, 0.8 חטיפות ו-0.2 חסימות ב-30.2 דקות למשחק (נשמח לראות גם את אבדיה זוכה לכמות דקות כזו), התחרות הנוספת בעמדות המדוברת תבוא, לפחות במצב הנוכחי של הסגל, מצידם של מוריץ ואגנר, אדמירל שופילד וטרוי בראון.
כמו כן, פרט להאצ’ימורה שצפוי להוות את התחרות הגדולה ביותר על דקות משחק מבחינת אבדיה, הצלע הנוספת למשולש הזה צפויה להיות דייויס ברטאנס הלטבי, שסיים את חוזהו ונכנס לשוק החופשי, אך על פי הדיווחים צפוי לחתום על חוזה חדש שישאיר אותו בבירה, דבר שעם אכן יקרה, עשוי להשפיע מאוד על כמות הדקות להן יזכה אבדיה. עם זאת, קיימים דיווחים הטוענים כי ברטאנס מושך עניין גם מצד בוסטון ופילדלפיה, כך שצפויות עוד התפתחויות בהמשך.
ברטאנס מספק את הסחורה בעמדה מספר 4 ובעוד אבדיה צריך עדיין להמשיך ולשפר את הזריקה שלו, הלטבי מציג יד נהדרת מחוץ לקשת, מה שמספק לו אפסייד משמעותי, בייחוד בפן ההתקפי, לאחר שרשם בעונה שעברה עונת שיא עם 15.4 נקודות, 4.5 ריבאונדים, 1.7 אסיסטים, 0.7 חטיפות ו-0.6 חטיפות בממוצע ב-29.3 דקות למשחק, עונת שיא בכל אחד מהפרמטרים שהוזכרו.
החמישיות האפשריות: אז איפה אבדיה משתלב?
באשר לחמישיות האפשריות בהן יוכל דני אבדיה להשתלב, ניתן להרכיב למשל חמישייה שכוללת את ג’ון וול כרכז, בראדלי ביל כשוטינג גארד, רוי האצ’ימורה כסמול פורוורד, דני אבדיה כפאוור פורוורד ותומאס בראיינט בעמדת הסנטר, כאשר האצ’ימורה ואבדיה יכולים להתחלף בעמדה, אם כי יתרון הגובה של הישראלי הצעיר לעומת היפני מגדיל את האפשרות שסקוט ברוקס ינסה להשתמש בסייז שאבדיה יכול לספק.
לחילופין, אם ברטאנס אכן יישאר, אבדיה יוכל לשחק כסמול פורוורד, בעוד הלטבי יאייש את עמדה מספר 4, כאשר אותו דבר נכון גם במצב עניינים בו מוריץ ואגנר הגרמני, אשר יכול לשמש גם כסנטר, ישחק כפאוור פורוורד. כמו כן, כאשר עדיין לא ברור אם הסנטר איאן מאהינמי, שיצא לשוק החופשי, יישאר, ואגנר עשוי לשמש יותר כסנטר, מה שיכול להקל על אבדיה מבחינת צבירת דקות משחק ונסיון ב-NBA.