עוד קמפיין אחד הגיע לסיומו, נבחרת ישראל כרגיל לא העפילה לטורניר גדול גם ביורו 2020 (שייערך בקיץ 2021), וכעת הפנים מופנות למשימה הבאה - מוקדמות מונדיאל 2022 שייפתח בקטאר בעוד כשנתיים.
מוקדמות המונדיאל באירופה ייצאו לדרך בעוד ארבעה חודשים, ב-24 במרץ, והגרלת הבתים תיערך עוד כשבועיים וחצי בציריך שבשווייץ עם 55 נבחרות שיחולקו לעשרה בתים - חמישה בני שש נבחרות ועוד חמישה בני חמש נבחרות. בהגרלה, אם כן, יהיו שישה דרגים, וישראל, בהתאם לדירוג שלה בפיפ”א מבין הנבחרות האירופיות, תהיה בדרג הרביעי.
כמובן שהעפלה למונדיאל תהיה קשה הרבה יותר מההעפלה ליורו - בעוד ליורו העפילו 24 נבחרות אירופאיות, למונדיאל יעפילו רק 13. אלו יהיו 10 מנצחות הבתים (הנבחרות מהדרג הראשון, שכולל את כל “הגדולות” של אירופה, הן הפייבוריטיות בהקשר הזה) ועוד 3 נבחרות שיעפילו משלב הפלייאוף. שלב זה יכלול את 10 הנבחרות שיסיימו במקום השני בבתים במוקדמות המונדיאל, וכן את שתי מנצחות הבתים הטובות ביותר מליגת האומות שהרגע הסתיימה, שלא יצליחו להעפיל למונדיאל או לפלייאוף.
בהנחה (הסבירה למדי) שנבחרת ישראל לא תסיים במקום הראשון בבית שלה, היא תצטרך להתפלל להגרלה נוחה שתותיר לה סיכוי להעפיל לפלייאוף מהמקום השני. זה לא יהיה פשוט, שכן בדרג 2 ישנן נבחרות חזקות משמעותית מהכחולים-לבנים, לפחות על הנייר, וכך גם בדרג 3. ובכל זאת, כמו לפני כל קמפיין, אנחנו נקווה להגרלה ידידותית ולהתעלות של הנבחרת. אם ישראל תצליח להעפיל לפלייאוף היא תצטרך לעבור שני שלבי פלייאוף כדי להגיע לקטאר, שכן כאמור, 12 העולות לפלייאוף יצטמצמו ל-3 עולות למונדיאל. זה יקרה בשני שלבים, צמצום ל-6 בחצי גמר וצמצום ל-3 בשלושה גמרים.
כדי להבהיר כמה קשה זה הולך להיות, אבל גם כדי להראות שבכל זאת יש סיכוי, להלן הדרגים להגרלת המונדיאל שתיערך ב-7 בדצמבר:
דרג 1: בלגיה, צרפת, אנגליה, פורטוגל, ספרד, איטליה, דנמרק, קרואטיה, גרמניה והולנד.
דרג 2: שווייץ, פולין, שבדיה, וויילס, אוסטריה, אוקראינה, טורקיה, סרביה, סלובקיה ורומניה.
דרג 3: רוסיה, אירלנד, נורבגיה, הונגריה, צ'כיה, סקוטלנד, איסלנד, צפון אירלנד, פינלנד ויוון.
דרג 4: בוסניה, סלובניה, צפון מקדוניה, מונטנגרו, אלבניה, בולגריה, בלארוס, ישראל, גאורגיה ולוקסמבורג.
דרג 5: קפריסין, ארמניה, איי פארו, אזרבייג'ן, אסטוניה, קוסובו, קזחסטן, ליטא, לטביה ואנדורה.
דרג 6: מולדובה, מלטה, ליכטנשטיין, גיברלטר וסן מרינו.
דוגמא לבית שלישראל לא יהיה סיכוי לעלות ממנו: צרפת, פולין, רוסיה, ישראל וארמניה.
דוגמא לבית שישאיר, אולי, סיכוי כלשהו: דנמרק, סלובקיה, סקוטלנד, ישראל ואנדורה.
קמפיין ליגת האומות הבא: ישראל שוב בדרג ב’
ובינתיים נקבעו גם הדרגים לקמפיין ליגת האומות הבא, מודל 2022/23, שיחל בעוד קצת יותר משנה וחצי, ביוני 2022. נבחרת ישראל, כידוע, נשארה בדרג ב’, והיא אחת מ-8 נבחרות שנשארו בדרג הזה, כש-8 אחרות התחלפו (4 עלו לדרג א’ ו-4 ירדו לדרג ג’).
אוסטריה, צ’כיה, וויילס והונגריה הן הארבע שעלו לדרג א’, ואילו צפון אירלנד, סלובקיה, טורקיה ובולגריה הן שירדו לדרג ג’. ומי יחליפו אותן? בוסניה, איסלנד, שבדיה ושווייץ שירדו מדרג א’ ומונטנגרו, ארמניה, סלובניה ואלבניה שעלו מדרג ג’. להלן כל הדרגים לקמפיין הבא של ליגת האומות:
דרג א’: בלגיה, צרפת, אנגליה, פורטוגל, ספרד, איטליה, דנמרק, קרואטיה, גרמניה והולנד, פולין, אוקראינה, אוסטריה, צ’כיה, וויילס והונגריה.
דרג ב’: בוסניה, איסלנד, שבדיה, שווייץ, נורבגיה, רומניה, סקוטלנד, ישראל, רוסיה, סרביה, פינלנד, אירלנד, מונטנגרו, ארמניה, סלובניה ואלבניה.
דרג ג: צפון אירלנד, סלובקיה, טורקיה, בולגריה, יוון, לוקסמבורג, אזרבייג’ן, צפון מקדוניה, גאורגיה, קוסובו, בלארוס, ליטא, איי פארו, גיברלטר ועוד שתיים (שישרדו בקרבות הירידה) מבין קפריסין, אסטוניה, מולדובה וקזחסטן.
דרג ד: מלטה, לטביה, אנדורה, ליכטנשטיין, וסן מרינו ועוד שתיים (שיירדו מדרג ג’) מבין קפריסין, אסטוניה, מולדובה וקזחסטן.