אחרי ההפסד לניס במחזור הקודם, הפועל באר שבע שוב נשארת רק עם המחמאות. החבורה של יוסי אבוקסיס כבר היממה את באייר לברקוזן כשהייתה ביתרון של 1:2, אבל הפסידה בסופו של דבר 4:2 במסגרת המחזור השלישי של בית 3 בליגה האירופית. באר שבע רשמה את הפסדה השני במפעל והיא מדורגת כעת במקום השלישי בבית כשבמאזנה 3 נקודות.
"אם אנחנו מרגישים פראיירים ממשחק נגד אחת הקבוצות הכי טובות בבונדסליגה זה אומר את הכל", אמרו בבאר שבע, "אף אחד לא שיער שנבקיע ב-20 דקות שני שערים ונעשה מהפך על באייר לברקוזן, אחת הקבוצות החזקות בגרמניה. ספגנו שערים שטותיים, שערים של ריכוז ואולי גם עייפות. זה מעצבן לצאת רק עם מחמאות. רגע לפני שספגנו יכלנו להבקיע את השלישי וזה מאוד מאכזב. אנחנו מקווים שלפחות הקהל שלנו ראה חבורה אחת שנלחמת ונותנת את הכל. כמו נגד ניס, במעמדים האלה משלמים על כל החלטה לא נכונה וכל טעות".
סינטיהו סלליך עם הכדור (רדאד ג'בארה)אם להוציא את האכזבה של האדומים ובצדק, מי שגנב את ההצגה הוא כמובן כובש הצמד אלטון אקולטסה, שהגדיל את מאזן השערים שלו בקמפיין האירופי לחמישה (ארבעה מתוכם בשלב הבתים). בהפועל באר שבע התמוגגו מהצמד האדיר של הקיצוני ובקצב הזה מבינים במועדון שההצעות ממועדונים באירופה בדרך, אפילו בחלון ההעברות הקרוב. בבירת הנגב רוצים ללמוד ממקרה טוני וואקמה שנמכר בפחות ממיליון יורו לטרבזונספור וינסו הפעם לעשות אקזיט על אלטון אקולטסה, שהגיע בינואר שעבר דרך מעקב של סקאוט המועדון דודו עזריה.
ההולנדי ממוצא גנאי מחזיק כאמור בחוזה עד עונת 2022 ולפי הערכות בבאר שבע, הסכום שיידרש עליו הוא לפחות 5 מיליון יורו. "אקולטסה מוכיח שיש לו את כל הנתונים לשחק בליגות הבכירות באירופה, הוא עשה אתמול צחוק מאחת ההגנות הטובות בליגה הגרמנית. כנראה שהוא לא יישאר פה עוד הרבה זמן", אמרו במועדון. אגב, אקולטסה נפגע באחד המהלכים במחצית הראשונה, אבל עבר טיפולים במחצית ועלה לשחק במחצית השנייה.
אלטון אקולטסה חוגג (רדאד ג'בארה)מאמן הקבוצה יוסי אבוקסיס ועוזרו אליניב ברדה החמיאו לשחקנים בסיום המשחק על משחק ההקרבה והלחימה לכל אורך המשחק. בקבוצה היו מרוצים ממריאנו בריירו שרשם משחק טוב במרכז השדה עם לא מעט חילוצי כדור. גם הבלם הפורטוגלי מיגל ויטור שחזר למרכז ההגנה אחרי שקיבל מנוחה נגד סכנין זכה לשבחים, כמו כן ממרואן קבהא שממשיך בקו השיפור שלו מאז נכנס להרכב כבלם/קשר במערך של שלושה בלמים.
בבאר שבע ניסו לעודד את אור דדיה שכבש את השער העצמי 5 דקות לפני הירידה למחצית. "היה לאור משחק טוב מאוד עד הגול", אמרו בבאר שבע, "זה חלק מהמשחק והוא ילמד מזה. רק ככה מתקדמים, חבל שזה קרה רגע לפני ההפסקה. אם היינו יורדים ביתרון למחצית, הכל יכול היה להשתנות".
מרואן קבהא ואוהד לויטה מאוכזבים (רדאד ג'בארה)בתוך כך, החבורה של יוסי אבוקסיס תערוך אימון שחרור בבית האדום ומחר (שבת) תקיים את האימון המסכם כהכנה אחרונה לקראת המשחק החשוב נגד הפועל כפר סבא. במועדון מגדירים את המשחק נגד הירוקים מהשרון כמשחק קריטי, לאור איבוד הנקודות המאכזב מול בני סכנין. "הליגה הכי חשובה בסופו של דבר, נצטרך לדעת ליזום הרבה יותר ממה שעשינו נגד סכנין, הפועל כפר סבא קבוצה עם חוד התקפי מצוין", אמרו בקבוצה.
מריאנו בריירו, ז’וסוואה ואור דדיה אלו השחקנים היחידים שלא קיבלו מנוחה עד כה ובצוות הרפואי יבדקו האם הם יכולים לקחת חלק גם במשחק הקרוב. ברמת העיקרון, הקבוצה תצא לפגרה של שבועיים, כך שרוב הסיכויים שאבוקסיס ימשיך עם רוב ההרכב שפתח אמש, למעט אלטון אקולטסה שסוחב מתיחה טורדנית במפשעה והוא בספק ליום ראשון.
יוסי אבוקסיס ופיטר בוס (רדאד ג'בארה)בעניין אחר, החלוץ הצעיר רואי אביטן הושאל ברגע האחרון של חלון ההעברות להפועל איכסל מהלאומית. במועדון הדפו את השמועות לגבי התזמון של המעבר, שכן במחזור האחרון נוצרה מתיחות עם אביו של רואי, ניסו אביטן, שבא בטענות בתקשורת על כך שז'ווסואה קילל אותו בסיום המשחק נגד בני סכנין. "אין קשר בין המעבר של אביטן הצעיר למה שקרה בין ז'וסוואה וניסו. המטרה היא שרואי ישתפשף ויצבור דקות משחק משמעותיות ויחזור טוב יותר", אמר גורם המקורב למועדון.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
אגדולו יצליח להפריח את באר שבע והנגב?