מערכת ONE
|
כמדי מחזור הוועדה המקצועית הציגה את מסקנות החלטות השיפוט, והפעם (שלישי) במרכז העניינים היה המחזור ה-4 בליגת העל עם המפגש הטעון בין בית”ר ירושלים להפועל תל אביב, כשגם הייתה התייחסות למשחק בין מכבי ת”א להפועל ב”ש שהוקדם ופתח את חזרת הליגה מפגרת הקורונה הכפויה.
מכבי פ"ת מול הפועל חיפה – בדקה ה-5 איבחן נכונה שופט המסך, נאאל עודה, שלא בוצעה הכשלה ברחבה על ירדן כהן. השופט שלום בן אברהם, לאחר בחינת האירוע במסך, ביטל בהתאם לכך את פסיקתו לעונשין. בדקה ה-38 אישר בן אברהם בצדק שער חוקי לזכות פ"ת, למרות המלצת שופט המסך לבחון עבירת תוקף במהלך ההתקפי.
מכבי נתניה נגד הפועל כפר סבא – בדקה ה-76 איבחן נכונה שופט המסך, שניר לוי, עבירת משחק חמורה של עומר פדידה. מדובר בפגיעה גבוהה באמצעות הפקקים, תוך סיכון ממשי לשלום היריב. השופט, אביעד שילוח, לאחר בחינת האירוע במסך, הניף בצדק כרטיס אדום ישיר.
הפועל ת"א מול בית"ר ירושלים – בדקה ה-43 על שופט המסך, אלי חכמון, היה להימנע מלהמליץ לשופט רועי ריינשרייבר לבחון עבירת יד ברחבה של אורי מגבו. לא התקיימו קריטריונים המצדיקים פסיקה לבעיטת עונשין.
במכבי ת”א מול הפועל ב”ש – בדקה ה-84 יצר ז׳וסוואה מגע מינורי על קצה נעלו של שחקן יריב, אשר העצים באופן מובהק את תגובתו ונפילתו. אין מדובר ברף גבוה המחייב כרטיס צהוב שני. בדקה ה-88, במהלך ניסיון להשגת הכדור, עצר ז’וסוואה את טל בן חיים באמצעות הזרוע לכיוון חזהו. השופט ארז פפיר מחויב היה לפסוק על עבירה, אך אין מדובר ברף גבוה המחייב כרטיס צהוב שני.
כמו כן נכתב – לצד זאת, הוועדה המקצועית סבורה כי במהלך הדקות הנ"ל נדרש היה ניהול תקיף ואסרטיבי יותר מצדו של השופט ונקיטת פעולות מניעה. השופטים יונחו בהתאם. עוד לציין, מכיוון שמדובר באירועים בעלי סוגיה של ספק צהוב שני (ולא אדום ישיר), הרי שבכל מקרה שופט המסך לא נדרש להתערבות.