עונת 2020/21 בליגת ווינר סל כבר יצאה לדרכה. הקבוצות הישראליות אשר בחרו לסיים את העונה שעברה למרות ועל אף מגפת הקורונה, שימחו את לבבותיהם של אוהדי הכדורסל בארץ, אך גם זאת היה בידיעה כי יהיו לכך השלכות על העונה הנוכחית וכאלו שיכולות להיות הרות גורל. קיץ אינטנסיבי במיוחד לצד מנוחה מועטה והכנה קצרה, שהתקצרה אף יותר בעקבות פגרת הסגר השני, סוף סוף הגיעו לסיומם וליגת ווינר סל נפתחת לה בניחוח בלקני. לכבוד המאורע, ONE מכין אתכם עם כל מה שצריך לדעת לקראת העונה הקרובה. והפעם – מכבי תל אביב.
מפעלים: יורוליג וליגת העל.
הצטרפו מאז ליגת קורונה: כריס ג'ונס, אנטה ז'יז'יץ', עוז בלייזר, דרגאן בנדר, מקס היידגר ועידן אלבר.
נשארו: סקוטי ווילבקין, טיילר דורסי, אותלו האנטר, אלייז'ה בראיינט, יובל זוסמן, ג'ון דיברתולומאו, עומרי כספי, דורי סהר, אנג'לו קלויארו ויונתן אטיאס.
החוזקות: סייז, ורסטיליות ועומק
על הנייר לאלופת שלוש השנים האחרונות יש יותר אופציות מאשר בעונה שעברה, בטח כאשר מסתכלים על הפן ההתקפי. לצהובים נוספה האופציה של משחק עם הגב לסל מה שיכול לעזור לכווץ הגנות ולהוציא את הכדור החוצה לזריקות פנויות. חלק מהעוגנים ההגנתיים נשארו, לעמדה 4 התווסף אורך משמעותי, הקליעה מבחוץ נשארה כמו גם היכולת להגיע לטבעת.
לאחר הניצחון על אלבה ברלין, אלופת המדינה מצאה את עצמה רודפת לא אחת מול יריבותיה שהצליחו לקחת את היתרון, ובחמישה מקרים גם הפסידה, אך מלבד המשחק מול פנרבחצ’ה, חניכיו של יאניס ספרופולוס נשארו צמודים ליריבותיהם, דבר שאפיין את הקבוצה של השנה שעברה, אז דיברו במועדון לא אחת על ההרגלים המנצחים אותם ביקשו להקנות, בדומה לאולימפיאקוס של יאניס.
בעונה כה ארוכה, שכוללת משחקים במספר מסגרות, צריך לצאת מנקודת ההנחה שעומק בספסל הוא הכרחי, הן מבחינת האינטנסיביות והן מבחינת האורך, כי הרי בסופו של דבר ברגע שאין עומק ואופציות מהספסל, כל העסק יכול לקרוס כמו מגדל קלפים. לאלופת המדינה יש עומק, כמו גם את השחקנים הצעירים שצפויים לעשות צעד נוסף קדימה.
החולשות: עליות ומורדות באתלטיות
בזירה המקומית הצהובים ערכו עד כה בדיוק שני משחקים רשמיים, ולפי שעה ניכר כי כשם שקורה לכל הקבוצות הישראליות, גם מכבי תל אביב חווה חבלי לידה, חלקם קשים יותר, אחרים קשים פחות, אך בשורה תחתונה אפשר להבחין בירידה באגף האתלטיות. הצהובים עדין מחפשים את היציבות ומחכים לכניסתם לעניינים של מספר שחקנים נוספים. עד כה הקו הקדמי של מכבי תל אביב מצליח לשים את המספרים על הלוח, אך עדיין לא הצליחו להפעיל אותו באופן אופטימלי. מבחינת הקו האחורי גם כן ישנן עליות ומורדות. חשוב לומר שבליגת העל הבעיה העיקרית אולי היא הירידה היחסית באתלטיות היות ומבחינת נקודת הפתיחה של מכבי תל אביב, היא זהה כמעט לחלוטין לשאר קבוצות הליגה.
האקס פקטור: יאניס ספרופולוס
מרגע הגעתו לצהובים, יאניס הצליח לייצב את הספינה והצעיד אותה קדימה כשהשיא היה חזרה לפלייאוף היורוליג, שבסופו של דבר לא שוחק בגלל מגפת הקורונה. הסיבה שהיווני נבחר לאקס פקטור של הקבוצה היא כי נראה שהאתגר הפעם גדול יותר מאשר בעונה שעברה. המאמן כבר חשף כי הוא שוחח עם ההנהלה בקשר לפתיחה הקשה שצפויה להיות מפאת כל הנסיבות אשר קשורות לקורונה, אך ישנה עדיין את סוגיית ה"מה אם".
כרגע, על הנייר, יש למכבי תל אביב לא מעט אופציות, בשני צידי המגרש, וזאת למרות הזיכרונות אותם הותירו השחקנים שלא חזרו בסופו של דבר. הבעיה הכי גדולה של מכבי אולי היא החוליות המקשרות – עומרי כספי הוא החוליה שמפעילה הכי טוב את הגבוהים והוא הצטרף רק לאחרונה לקבוצה לקראת חזרתו מפציעה, יובל זוסמן הוא העוגן ההגנתי, שעדיין לא כשיר לחזור, מה שמפחית את היכולת ללחוץ על הכדור לעת עתה, בדיוק כשם שקורה עם ג'ון דיברתולומאו. כל עוד כל החוליות המחברות לא חוזרות, יאניס הוא זה שצריך למצוא את הפתרונות ואת הדרכים ליצור את החיבור, ושוב את החיבור המחודש עם חזרתם של הפצועים, מה שישים את אור הזרקורים על אקס פקטור אחר - סקוטי ווילבקין.