אסי ממן
|
עובדי מכון וינגייט קיבלו היום (חמישי) הודעה על הארכת תקופת החל”ת שלהם, לכאורה ללא הסכמתם ואישורם. בעקבות זאת, ההסתדרות, שמייצגת את העובדים, הבהירה כי הדבר נעשה באופן חד צדדי ולכן עובדי המקום רואים בימים הקרובים כימי עבודה לכל דבר.
במסגרת הסגר השני שהוטל על המדינה עקב היקף התחלואה בווירוס הקורונה, מכון וינגייט שבת מפעילות והפסיד הכנסות, כך שהנהלת המכון החליטה להוציא את העובדים לחל”ת עד ל-22 באוקטובר כדי לחסוך עלויות ולצמצם את הגירעון בהסכמת העובדים. לקראת סיום התקופה, התקיימה ישיבה נוספת בין ראשי המכון לוועד העובדים ונציגי ההסתדרות בתחילת השבוע, בה נודע לעובדים כי בכוונת ההנהלה להאריך את החל”ת. בתגובה, העובדים ביקשו לקבל מידע על המצב הפיננסי של המכון על מנת שיתנו את הסכמתם להארכת החל”ת, תוך שהעובדים הבהירו כי הם מבינים את המצב ורוצים לסייע למקום עבודתם ולקבל את ההחלטות במשותף.
בתום הישיבה, שהייתה רבת משתתפים, סוכם כי ההנהלה תעביר דיווח לעובדים על מצבו הפיננסי של המכון, מצב הגירעון הקיים וגם על החיסכון שמסתמן בעצם הוצאת העובדים לחל”ת לתקופה נוספת. העובדים דרשו שקיפות כדי להסכים למהלך. הדיווח הזה הוגש לידיהם רק היום ולטענתם “כעבור כשעה גם יצאה הודעה לעובדים על הארכת החל”ת לתקופה נוספת”.
בהודעה לעובדים נכתב כי “בהמשך לסגר ולמגבלות הפעילות במכון, בכוונת המכון להשאיר את העובדים בחל”ת. סיכום הפרטים יעשה בדיון עם הוועד וההסתדרות. עובד שתאושר חזרתו לעבודה יקבל אישור בכתב ממשאבי אנוש עם תאריך חזרתו לעבודה. ללא קבלת אישור בכתב הנכם נמצאים עדיין בחל”ת ואין צורך לדווח מחדש לביטוח לאומי או ללשכת התעסוקה”.
בהסתדרות לא אהבו את ההחלטה הזו והבהירו: “הנהלת המכון טעתה בהחלטתה היום. היציאה לחל”ת מותנית בהסכמת העובד על פי חוק, אך הפעם הארכת החל”ת נעשתה ללא הסכם ובאופן חד צדדי, ולכן אנו בהסתדרות רואים בימים הבאים כימי עבודה לכל דבר ועניין. ביום ראשון נשב שוב עם ההנהלה ונדון בכך, בתקווה שנגיע להבנות מסוימות. אי אפשר לנקוט בפעולה חד צדדית, מדובר בעובדים שווינגייט הוא הבית השני שלהם. אם מדינת ישראל לקחה את מכון וינגייט תחת חסותה, אז היא צריכה להבין שזה לא רק להשקיע סכומי עתק באולמות חדשים אלא להשקיע גם בעובדי המקום ולדאוג להם”.
בוועד העובדים של מכון וינגייט סירבו להגיב.
ממכון וינגייט למצויינות בספורט נמסר: “כמו רוב המשק הישראלי, גם מכון וינגייט מצוי בתקופה מורכבת וקשה על רקע משבר הקורונה ומגבלות הפעילות עפ”י חוק. כתוצאה מכך, המכון נאלץ לנקוט בפעולות רבות כדי לשמור על איזון כלכלי, תוך הבטחת רצף אימונים מלא ושירותי מעטפת מקצועיים לסגלים הלאומיים. יובהר ויודגש כי הנהלת המכון רואה בעובדיה נכס חשוב, מקצועי ואיכותי. אנו פועלים ברגישות מלאה בכדי להבטיח את המשך הפעילות עם החזרה לשגרה”.