בשני הקיצים האחרונים שמו של קוסטאס סלוקאס כיכב בכותרות, הגארד, שבשירותיו חשקה כל קבוצה ביבשת הישנה, היה נמצא על המדף או לפחות כך נראה. בקיץ 2019, על אף אופציה לעונת 2019/20, החלו לצוץ שמועות על כך שסלוקאס נמצא בדרך החוצה מפנרבחצ'ה, מה שהביא לכך שעיניהם של כל אוהדי כדורסל באירופה (ובעיקר של אוהדי פנר), ג’נרל מנג’ר, מאמן ומנהל קבוצה אפשריים היו נשואות אל הגארד וחיכו להחלטתו כמעט כשם שבארצות הברית חיכו ל’הכרזה’ של לברון ג'יימס עת שבחר במיאמי.
סלוקאס אז בחר להישאר בפנר, אך נגיע גם לחלק הזה, כי כמו כל סיפור של גאולה עצמית (במידת מה) צריך להתחיל בהתחלה, וסיפורו של היווני בן ה-30 ברגעים מסוימים היה לא פחות מסרט טורקי. עם החתמתו של ז'ליקו אוברדוביץ' היה זה ברור לאן פנר מכוונת וכי מדובר בפרויקט ארוך טווח וכזה שישים את הקבוצה הטורקית במקום שיהלום את הכסף אותו משקיעים בקבוצה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
צפו בכספי צולף לקראת החזרה לאימוניםכיצד הסתיים הסיפור של פנרבחצ'ה מבחינת הזכייה ביורוליג, כמו גם סיום הרומן עם ז’ליקו אוברדוביץ' כבר כולם יודעים, אך ברקע היו התרחשויות שקשורות בעיקר לצד הכלכלי שהביאו לתנודות רציניות מאחורי הקלעים. בקיץ 2017, "דואוש גרופ", שהייתה נותנת החסות הראשית של דרושפאקה, עברה לפנר, אך לא לפני שדאגה לעמוד בהתחייבותה הכלכלית כלפי ‘דאצ'קה’. העסקה מול פנר של "זוק" אמור היה להיות לשלוש שנים, רק ששנה לאחר מכן נחשפו הדוחות הכלכליים של הקונגלומרט הטורקי, שחשפו כי לאור המשבר הכלכלי שפקד את טורקיה, כמו גם היחלשותו של המטבע המקומי, החברה נקלעה לקשיים, מה שהביא לפרידה כבר לאחר שנה.
קוסטס סלוקאס במדי פנרבחצ'ה (איציק בלניצקי)המשמעות של הפרידה הייתה בעלת פוטנציאל הרסני לפרויקט של הענקית הטורקית, אך בד בבד, הבחירות לנשיאות של הפרנצ'ייז התקרבו ועזיז יילדרים, נשיא המועדון דאז, כבר הצהיר על כך שעלי קוץ', שהיה מועמד לנשיאות, ימצא פתרון לסוגיה הכלכלית שהייתה לא פחות מבור לאור 30 מיליון יורו שדואוש גרופ הייתה אמורה להעביר לפנר בין 2018 ל-2020. אם לא די בכך, כאשר קוץ' נבחר במקומו של יילדרים, נחשף עד כמה היה עגום מצבה של פנרבחצ'ה על שלל ענפי הספורט, עיקר החוב היה בקבוצת כדורגל, אך החוב של קבוצת כדורסל היה גדול גם כן (במונחי כדורסל).
ז'ליקו אוברדוביץ' (איציק בלניצקי)באותם הימים היה נדמה שכל אירופה הריחה את הדם, כאשר פגישות קדחתניות עם סוכנו של סלוקאס, פאנוס קפאזוגלו, לא הביאו להכרעה מהירה מספיק ובינתיים צסק"א מוסקבה פינטזה, ברצלונה קיוותה וגם מכבי תל אביב, בדיוק כמו הקבוצות היווניות, חשקה בשירותיו של היווני, אך באירופה היו בטוחים כי כל עוד אוברדוביץ' בפנרבחצ'ה סלוקאס לא יעזוב, וכך היה כאמור בסופו של דבר. סלוקאס נשאר, כמוהו גם לואיג'י דאטומה, ואוהדי פנר לא ידעו נפשם מרוב אושר, ונראה היה כי אובדן האליפות לאנאדולו אפס, כמו גם הכישלון בפיינל פור בתום אותה עונה, אולי לא נשכח, אבל בהחלט ניתנה תקווה לעתיד טוב יותר, מה גם שננדו דה קולו הצטרף לקבוצה.
ז'ליקו אוברדוביץ' אחרי הזכייה ביורוליג (רויטרס)פנר מודל 2019/20 פתחה את העונה לא טוב, המשיכה אותה לא טוב ורגע לפני שהעונה נעצרה בגלל הקורונה היא לפחות הצליחה להיכנס מעט לקצב. התחושות כמובן היו כי מדובר היה במעט מדי ובטח שמאוחר מדי, אבל לא היו אלו התוצאות או הכסף שהביאו לפרידה מפנרבחצ'ה, מאחר ואביו של השחקן חלה והלך לעולמו עוד לפני שהעונה החלה ובמידה רבה סלוקאס העדיף לחזור הביתה. בתור אחד הגארדים הכי מבוקשים ביבשת כל קבוצה הייתה משלמת לו, גם פנר אותה הוא לבסוף עזב.
בתום עונת 2019120, "זוק" עזב את פנר, וכשהאדם היחיד שעבורו נשאר הגארד, נראה היה כי החומה האחרונה נפלה והתחושות היו כי עזיבתו של סלוקאס קרובה מתמיד. הכוכב שזכה שלוש פעמים ביורוליג (2012 ו-2013 עם אולימפיאקוס ו-2017 עם פנר) החל לחשוב ברצינות בפעם הראשונה על עזיבה, רק שהפעם קיווה לחזור הביתה לחיק המשפחה. בינתיים, אולימפיאקוס, שהתגברה על הסוגיות הכלכליות שלה, המתינה לשעת הכושר שכמובן הגיעה, וסגרה אותו לשלוש שנים.
שחקני פנרבחצ'ה חוגגים את הזכייה ביורוליג (רויטרס)הקבוצה הטורקית, שלמרות כל הקשיים הכלכליים והשמועות על איחור בתשלום המשכורות, עדיין הצליחה להעמיד תקציב מכובד שמוערך בכ-20 מיליון אירו, אך בכל זאת פנר קיוותה לקצץ בהוצאות, וז’ליקו במידה והיה נשאר יכול היה לשכנע את אחד הגארדים הכי מבוקשים ביבשת הישנה להישאר, ובאותה המידה שקוסטאס סלוקאס עזב, היה יכול להיות זה ננדו דה קולו, אך לבסוף היה זה כאמור הגארד היווני שעזב יחד עם "ג'יג'י" דאטומה, שהצטרף למילאנו.
לואיג'י דאטומה. גם הוא עזב (רויטרס)חשוב לומר כי המספרים אותם העמיד הגארד בשתי העונות הקודמות די זהים, הייתה זו דווקא יכולתה של פנר שהופכת את סיפורו של סלוקאס לסיפור של גאולה עצמית, שכן הציפייה ממנו היא שיחזיר את המועדון בו התחיל את הקריירה בחזרה לקדמת הבמה ולכן החתמתו אינה מקרית.
קוסטאס סלוקאס חוגג במדי פנרבחצ'ה (רויטרס)יתרה מכך, הליבה המקומית לא הופכת צעירה יותר ובעוד שקוסטאס פאפאניקולאו צפוי להיות הקפטן הבא של הקבוצה, האדומים-לבנים חיפשו בעיקר יורש לואסיליס ספאנוליס - "קיל ביל", שחתום על לא מעט רגעי קסם באדום של אולימפיאקוס, כמו גם על כאלו בירוק של פנאתינייקוס, מתקרב יותר ויותר לשירת הברבור שלו, וכשהעונה יכולה להיזכר בתור הריקוד האחרון של ספאנוליס, סלוקאס, שכבר זכה פעמיים ביורוליג במדיה האדומים של אולימפיאקוס, הוא הבן האובד שחזר הביתה.
ואסיליס ספאנוליס מול ג'ון דיברתולומאו (רויטרס)אולימפיאקוס, ביחד עם הכוכב החדש-ישן סלוקאס, פתחה את העונה ביורוליג בצורה מאכזבת עם 68:67 ביתי וכואב לז’לגיריס קובנה במחזור הראשון, אך התאוששה לאחר מכן עם 71:78 בדרבי מול פנאתינייקוס ועם 75:86 על מילאנו במחזור הקודם, אז סלוקאס הצליח להיכנס כמו שצריך לעניינים עם דאבל-דאבל נהדר של 17 נקודות ו-11 אסיסטים, בנוסף ל-2 ריבאונדים.
קוסטאס סלוקאס (רויטרס)כעת, החבורה היוונית, בהנהגתו של סלוקאס בן ה-30, מחכה ב-21:00 בהיכל השלום והאחווה שבפיראוס למכבי תל אביב של האקס יאניס ספרופולוס, שהספיק לאמן את סלוקאס בעונתו האחרונה של הכוכב לפני המעבר לפנר ואף הגיע ביחד איתו לגמר היורוליג (בו אולימפיאקוס נכנעה לריאל מדריד) והשניים גם זכו באותה עונה באליפות.
יאניס ספרופולוס (איציק בלניצקי)