יום רביעי, 19.02.2025 שעה 18:41
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

שפיונטק: לא נואמת טוב, מזמן לא זכיתי בטורניר

הפולניה בת ה-19 עשתה היסטוריה עם זכייה ברולאן גארוס והתרגשה בסיום: "תודה לכל מי שאפשר לטורניר הזה להתרחש". לבנדובסקי פרגן: "הצלחה מדהימה"

|
איגה שפיונטק חוגגת (רויטרס)
איגה שפיונטק חוגגת (רויטרס)

איגה שפיונטק, הסנסציה הפולנית בת ה-19, אשר מדורגת במקום ה-54 בעולם, ביצעה היסטוריה כאשר זכתה הערב (שבת), בתואר גראנד סלאם ראשון לפולין וגברה 4:6 ו-1:6 על סופיה קנין האמריקאית בדרך לזכייה ברולאן גארוס.

הפולנייה הפכה לזוכה שהגיעה מהמקום הנמוך ביותר בדירוג העולמי. היא גם הטניסאית הראשונה מפולין שזוכה בטורניר גראנד סלאם. הפולניה הצעירה השלימה טורניר מושלם לאחר שלא איבדה לאורך כל הטורניר אף מערכה. מי שחגג יחד איתה הוא כנראה הספורטאי הפולני המפורסם ביותר בעולם, רוברט לבנדובסקי, שצייץ בחשבון הטוויטר שלו: “הצלחה מדהימה, איזה סיפור נהדר!”

שפיונטק הנרגשת אמרה בסיום: “אני לא ממש טובה בנאומים, זכיתי בטורניר האחרון שלי לפני שנתיים. אני רוצה להודות לכל מי שאפשר את הטורניר הזה, כי בזמנים האלה היה מאוד קשה לארגן אותו. אני מאוד שמחה שאנחנו יכולות לעשות את העבודה שלו ולהנות, ולבדר את האנשים”.

“זה מטורף עבורי שאני הנפתי את התואר הזה. אני רוצה להודות לכל הקהל שלי בפולין, אני יודעת שיש שם טירוף מוחלט. אני רוצה להודות לצוות המקצועי שלי, הם עשו עבודה נהדרת. 

עד כמה הזכייה של הפולניה מרשימה? שפיונטק הפסידה רק 28 משחקונים לאורך כל הטורניר. זה הכי מעט מאז שטפי גראף ב-1988. לשם השוואה - השיא של סרינה וויליאמס, לאורך כל הקריירה שלה וכל 22 הזכיות שלה בסלאמים, הוא 29. היא גם הכי צעירה לזכות ברולאן גארוס מאז מוניקה סלש ב-92', והכי צעירה לזכות בלי לאבד מערכה מאז הנין.

ONE - מספר 1 בספורט
אסור לפספס
נגןהוא רק בן 6: הבן של מסי כובש שער כמו אבא
מסי גאה: הילד שיחזר את הגול המפורסם שלו
נגןאנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
אנגליה: השחקן הלך מכות עם האוהדים ביציע
נגןמקסיקו: ראמוס מגשים חלום לאוהד צעיר
מקסיקו: ראמוס כבר מגשים חלום לאוהד צעיר
נגןג'ובאני רוסו מסיים עצבני אחרי הפסד בפאדל
ג'ובאני רוסו מסיים עצבני אחרי הפסד בפאדל
/* LAST / NEXT ROUNDs */