שר התרבות והספורט, חילי טרופר, מעוניין להכין תוכנית מתקנים חדשה לספורט הישראלי לעשר השנים הבאות, כך נודע ל-ONE. לשם כך, השר כינס ועדת היגוי שיתחיל לפעול כדי להכין אותה החל מהחודש הנוכחי - אלא שבאיגודי הספורט לא אהבו את העובדה כי אין בוועדה נציגים מטעמם, בעוד שהרשויות המקומיות זכו לנציגות רחבה מנגד.
בכל כמה שנים תוכנית המתקנים הלאומית משתנה, כך שבשנים האחרונות השרה מירי רגב עדכנה את התוכנית של 2022 ושינתה אותה בהשקעה של מיליארדי שקלים עם יעד חדש ל-2027. אלא שעם החקיקה של חוק ההסדרים, שהפסיק את פעילות הטוטו במסגרת הרפורמה בספורט, התוכנית לא הייתה בתוקף בחודשים האחרונים ולכן היא גם דורשת עדכון.
לפי התכנון של השר טרופר, תוכנית המתקנים 2030 תצטרך להיות יסודית ומקיפה יותר, כחלק מתוכנית אסטרטגית רחבה שמשרד התרבות והספורט בונה לספורט הישראלי בחודשים האחרונים. בעקבות זאת, השר טרופר ביקש להקים ועדת היגוי שתתחיל לפעול בהליך מזורז לבניית התוכנית עוד במהלך החודש הנוכחי.
כדי להניע את התהליך, במשרדו קבעו כי בוועדת ההיגוי יישבו 21 נציגים: שבעה עובדים ממשרד הספורט; שלושה מתחום הבינוי; אדריכל; וחמישה נציגים נוספים מהרשויות המקומיות, ביניהם רותם ידלין המשמשת כראשת מועצה אזורית גזר ובתו של אלוף עמוס ידלין, טל אוחנה מירוחם, מאיר שטיינרייך שמנהל את מחלקת הספורט בבני ברק ורוני קוך הכדורסלנית שמנהלת את מתנ"ס מועצה אזורית גליל עליון.
בנוסף אליהם, נקבעו לכהן כחברים בוועדת ההיגוי של התוכנית עוד חמישה נציגים מהספורט: מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג, נשיא התאחדות אילת אריק קפלן, השחיין הפראלימפי רון בולוטין, יו"ר איגוד מנהלי מחלקות הספורט שאול דוד, וראש אגף הקצאות ומבנים במפעל הפיס קובי בנבנישתי. לפיכך, בפועל רק שלושה נציגים באמת באים מהספורט ומייצגים אותו בוועדת ההיגוי, אך ללא כל נציגות מאיגודי הספורט השונים, מההתאחדות לכדורגל שמשוועת למגרשים או מאיגוד הכדורסל.
בכירים באיגודי הספורט הביעו ביקורת על כך שלספורט הישראלי יש מיעוט בקרב הנציגים של ועדת ההיגוי ואמרו: "אנחנו צריכים מתקנים חדשים ושיתאימו לצרכים שלנו כדי שנוכל לפתח את הספורט ברמה המקצועית. זה לא הגיוני שיושבים לתכנן תוכנית כזאת בלי ששומעים את דעתם של גורמי המקצוע ובודקים מה אנחנו צריכים בשטח".
במשרד הספורט הדפו את הטענות והבהירו כי מדובר רק בוועדת היגוי להתנעת התהליך, כך שהכל ייעשה בהתייעצות גם עם איגודי הספורט בהמשך והתוכנית תתחשב בדרישותיהם. סביר להניח שבמשרד הספורט מבינים שאי אפשר באמת לבנות תוכנית אסטרטגית בלי לשמוע את האיגודים, שהם הגורם המקצועי, והרשויות המקומיות, שהן בעלות המתקנים והקרקע.