יום ראשון, 21.12.2025 שעה 06:29

טרגי: המתאבק נביד אפקארי הוצא להורג באיראן

האיראנים הוציאו לפועל את עונשו של הספורטאי שמחה נגד השלטון במולדתו, והוא הובל למותו למרות המחאה בעולם. מוקי: "נביד, נמשיך להילחם את מלחמתך"

|
נביד אפקרי (טוויטר)
נביד אפקרי (טוויטר)

בשבועות האחרונים העולם כולו הביע מחאה כלפי השלטונות באיראן לאחר שאלה החליטו לפסוק עונש מוות לספורטאי נביד אפקארי. מלבד ספורטאים שונים, אפילו נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לקח חלק במאמץ העולמי לשנות את גזר הדין. הבוקר (שבת) השלטונות באיראן הוציא אותו להורג בשיראז, כפי שאישר התובע הכללי של מחוז פארס  באיראן.

אפקארי, מתאבק במקצועו, השתתף לפני כשנתיים במחאות שפרצו במולדתו. הוא נעצר יחד עם שני אחיו, ככל הנראה עבר עינויים והואשם ברצח של איש ביטחון ובפגיעה בשלטון האיראני ובמנהיגו. על אפקארי נגזרו 72 מלקות ועונש מוות, שכאמור בוצע הבוקר.

אפקארי הובל למותו בשיראז, למרות הביקורת הרבה שנמתחה על העונש וגל המחאה שהתפשט בעולם, בו לקח חלק גם שגיא מוקי. הג’ודאי הישראלי ראה כיצד יריבו האיראני סעיד מולאי נאלץ לנטוש את מולדתו לאחר שהאיראנים סירבו שיעלה להתחרות מולו באליפות העולם בטוקיו, ובקרוב יתנהל גם ההליך המשפטי שלו כאשר איראן דורשת כי הוא יחזור מגרמניה בה מצא מקלט ויפסיק לייצג את מונגוליה.

לאחר ההוצאה להורג, מוקי אמר: “קיבלתי בתדהמה וצער עמוק את הידיעה על הספורטאי נביד אפקרי שהוצא להורג הבוקר על אדמת איראן. כל כך עצוב. הגיע הזמן של העולם לפקוח את העיניים ולעזור לעם האיראני מול המשטר הרדיקלי שמשליט טרור שם. נביד נלחם את המלחמה של העם האיראני. הפגין, הביע את דעתו ושילם על זה מחיר כבד. אני ועוד ספורטאים רבים בעולם מקווים שהמלחמה שלו לא הייתה לשווא. נביד, נמשיך להלחם את מלחמתך למען הדמוקרטיה, הספורט והרוח האולימפית”.

שגיא מוקי (נעם מורנו)שגיא מוקי (נעם מורנו)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */