פרויקט נבחרת כל הזמנים של הכדורגל הישראלי ב-ONE הגיע לסיומו. לכבוד יום העצמאות ה-70 אנשי ציבור, שחקנים ומאמני עבר, אנשי כדורגל, היסטוריונים וגם הגולשים כמובן בחרו את השוער, שחקני ההגנה, הקישור, ההתקפה וכן את המאמן.
קולות הגולשים היוו 40 אחוזים, בחירת אנשי הציבור עוד 40 אחוזים ו-20 אחוזים נוספים נקבעו בוועדה מיוחדת מטעם אנשי ONE. בסופו של דבר הורכבו שלוש נבחרות: הראשונה מ-40 השנים הראשונות (1948-1988), השנייה מ-30 השנים האחרונות (1988-2018) והשלישית של אלו שלא נכנסו, אך תרמו רבות וראויים לנבחרת משלהם.
ה-11 של ה-70: 1988-2018
שוער
דודו אוואט
שנות פעילות: 1997-2014
הופעות בנבחרת: 78
קבוצות בולטות: הפועל חיפה, מכבי חיפה, ראסינג סנטאנדר, דפורטיבו לה קורוניה, מיורקה
אין עוד שוער ישראלי שרשם למעלה מ-300 הופעות וכ-10 עונות בליגה הבכירה בספרד. אומנם במהלך הקריירה בחו"ל קיבל לעתים מעט פחות תשומת לב בארץ, על אף שגם בישראל זכה בשתי אליפויות עם שתי החיפאיות, אולם בספרד נחשב בתקופתו לאחד השוערים הבכירים בליגה ככזה שגם קטף לא מעט תארים אישיים ואף היה שני בדירוג השוערים בספרד בעונת 2006/07. גם בנבחרת הטביע את חותמו כשהיה לשוער בעל מספר ההופעות הרב ביותר בהיסטוריה במדים הלאומיים ולצד כמה משחקים שיעדיף לשכוח היו לו גם כמה הופעות הירואיות בחמישה קמפיינים שונים. הוא עמד בשערה של מכבי חיפה בליגת האלופות.
הגנה
טל בן חיים
שנות פעילות: 1998-היום
הופעות בנבחרת: 96
קבוצות בולטות: מכבי ת"א, בולטון, צ'לסי ופורטסמות'
הבלם הוותיק הוכיח כי עבודה קשה והתמדה הם מפתחות להצלחה לא פחות מנתונים מולדים, כאשר ידע לפלס את דרכו בנחישות רבה אל צמרת הכדורגל העולמי. לאחר שנים מוצלחות - וגם אליפות וגביע - במכבי תל אביב, יצא לבולטון בה תקע יתד בפרמייר ליג תוך שהוא מציג יכולת גבוהה. עם סיום חוזהו, החתימה אותו לא אחרת מאשר צ'לסי על חוזה שיא לשחקן ישראלי. הוא שיחק בקביעות תחת ז'וזה מוריניו אולם דקותיו התמעטו כשאברהם גרנט מונה במקום הפורטוגלי. הוא שיחק גם במנצ'סטר סיטי, סנדרלנד, פורטסמות', ווסטהאם, ק.פ.ר, סטנדרנד ליאז' וצ'רלטון אתלטיק לפני שסיים את הפרק האירופי וחזר למכבי תל אביב. מדובר באחת מהקריירות המרשימות של שחקן ישראלי באירופה, בכל עמדה, ולא בכדי הוא גם שימש כקפטן משנה בנבחרת ישראל והיה לשיאן ההופעות עד שנעקף על ידי יוסי בניון.
אריק בנאדו
שנות פעילות: 1991-2011
הופעות בנבחרת: 94
קבוצות בולטות: מכבי חיפה ובית"ר ירושלים
הבלם החיפאי הוא אחד משוברי השיאים הידועים של הכדורגל הישראלי. הוא שיאן ההופעות של ליגת העל עם 573 הופעות, היה גם שיאן ההופעות של הנבחרת הלאומית וזכה בלא פחות מ-17 תארים קבוצתיים, יותר מכל שחקן אחר בהיסטוריה: תשע אליפויות, ארבעה גביעים וארבעה גביעי טוטו. סגנון הליכתו עם הראש המורם אל-על זכור היטב לכל אוהד כדורגל, כמו גם חוכמת המשחק והשקט שהקרין על כל חוליית ההגנה ששיחקה איתו. את מרבית הקריירה העביר במכבי חיפה, פרט לכמה שנים בבית"ר ירושלים בתקופתה העשירה והמעוטרת שלה, ושימש כקפטן במשך שנים רבות. זכה גם לכינוי "תחנה אחרונה".
אלון חזן
שנות פעילות: 1984-2004
הופעות בנבחרת ישראל: 72
קבוצות בולטות: הפועל אשדוד, עירוני אשדוד, הפועל פ"ת, מכבי חיפה, הפועל ת"א, ווטפורד ומ.ס אשדוד
שיחק ברוב הקריירה כקשר, אך הצליח גם כמגן. גדל באשדוד ובגיל צעיר עבר לשחק במדי הפועל פתח תקווה, שם הוא פרץ לתודעה. היה שחקן אגף ימין חכם מאוד ובעל אישיות הוגנת ומדהימה. הוא הוביל את הפועל פתח תקווה לזכייה בגביע ב-1992, אחרי שניצחה 1:3 במשחק הגמר את מכבי תל אביב בהופעה מצוינת שלו. בקיץ של אותה שנה הוא עבר למכבי חיפה, שם הוא זכה בגביע ב-1993, באליפות מדהימה בלי אף הפסד ב-1994 ובגביע נוסף ב-1995. לאחר הצלחות גדולות בירוק, עבר להפועל תל אביב ומשם לווטפורד האנגלית, ששיחקה בליגה השנייה, והוא עזר לה לעלות בחזרה לפרמייר ליג. ב-1999 חזר לארץ והפך לסמל של הקבוצה המאוחדת באשדוד, כאשר הוא עצמו סגר 20 שנה בכדורגל המקצועני ופרש. זכור במיוחד טיל לחיבורים שכבש בנבחרת לרשתה של ספרד.
קישור
חיים רביבו
שנות פעילות: 1990-2004
הופעות בנבחרת ישראל: 67
קבוצות בולטות: בני יהודה, הפועל ת"א, מכבי חיפה, סלטה ויגו, פנרבחצ'ה וגלאטסראיי
אחד מהקשרים ההתקפיים המלהיבים ביותר. הוא גדל והתחנך באשדוד, אך פרץ בבני יהודה וכעבור שלוש עונות בבוגרים חתם בהפועל תל אביב, איתה הוא הגיע עד לגמר הגביע. מכבי חיפה מיהרה להחתים אותו לשורותיה, שם הוא פגש את מאמנו מבני יהודה, גיורא שפיגל. במשך שנתיים הוא סיים כמלך השערים בחיפה וזכה בגביע המדינה. ב-1996 עבר לשחק בספרד, במדי סלטה ויגו, איתה הוא העפיל עד לרבע גמר גביע אופ"א. אחרי ארבע שנים בספרד, הטריף את טורקיה כאשר חתם בפנרבחצ'ה, זכה איתה באליפות אחרי ארבע שנים בלי תואר והיה לישראלי הראשון ששיחק וכבש בליגת האלופות. גלאטסראיי לטשה עיניים לכיוונו ורביבו עשה את אחד המעברים המתוקשרים ביותר באיסטנבול. גם בנבחרת הוא כבש 15 שערים, בין היתר נגד אוסטריה בניצחון הגדול 0:5 במוקדמות אליפות אירופה. ב-2003 חזר לישראל וחתם במ.ס אשדוד שבנתה קבוצת כוכבים, אבל בעיקר הוא ייזכר בזכות הקריירה האירופית הנהדרת שלו.
אייל ברקוביץ'
שנות פעילות: 1990-2006
הופעות בנבחרת ישראל: 78
קבוצות בולטות: מכבי חיפה, סאות'המפטון, ווסטהאם, סלטיק, מנצ'סטר סיטי, פורטסמות' ומכבי ת"א
קשר חכם, קוסם, פליימייקר שהוביל את מכבי חיפה לאליפויות מדהימות ולאחר מכן כיכב גם באנגליה ובסקוטלנד. היה שותף לשתי אליפויות של מכבי חיפה בשנות ה-90, אחת מהן בלי אף הפסד, ולאחר מכן עבר לשחק באנגליה. ווסטהאם רכשה את כרטיסו והוא הפך לשחקן בולט בפרמייר ליג. כעבור כמה שנים הוא מצא את עצמו בסלטיק ששילמה עליו לא פחות מ-7 מיליון פאונד אלא שהוא הספיק להסתכסך עם האוהדים ועזב. בהמשך מצא את מקומו במנצ'סטר סיטי והיה לאחד מהשחקנים הטובים ביותר שלה, אחרי שעזר לה לעלות ליגה וביסס את מעמדו באי הבריטי. גם בנבחרת ישראל הוא היה לשחקן בולט מאוד, שם הוא כבש ב-2:3 על נבחרת צרפת ב-1993 ואף כבש צמד ובישל שער אחד נוסף ב-0:5 על אוסטריה ב-1999. לקראת סיום הקריירה, רצה לחזור למכבי חיפה, אך בקשתו לא נענתה והוא עבר לשחק ב"פרוייקט הגלאקטיקוס" של מכבי תל אביב, שנכשל. בסיום אותה העונה, ברקוביץ' הודיע על פרישה בגיל 34.
יוסי בניון
שנות פעילות: 1997-היום
הופעות בנבחרת ישראל: 102
קבוצות בולטות: הפועל ב"ש, מכבי חיפה, ראסינג סנטנדר, ווסטהאם, ליברפול, צ'לסי, ארסנל, מכבי ת"א, בית"ר ירושלים ומכבי פ"ת
מהכדורגלנים הגדולים ביותר ששיחקו אי פעם בארץ, וירטואוז שהצליח גם ביבשת אירופה. גדל בדימונה, שיחק בהפועל באר שבע אחרי שחזר בגיל צעיר מהאקדמיה של אייאקס ולא הצליח למנוע את ירידת הליגה של הקבוצה מהנגב, בעונה שאותה הוא סיים בדמעות. הכישרון הגדול שלו משך את עיניהם של אנשי מכבי חיפה שמיד לאחר מכן צירפו אותו לקבוצה, ובניון פרח. הוא כיכב נגד פאריס סן ז'רמן ועזר לירוקים לעלות לרבע גמר גביע המחזיקות. ב-2001 הוביל את הקבוצה לאליפות אחרי שבע שנים. עונה אחר כך זכה באליפות נוספת ועזב לספרד, שם הפך לאחד מכוכביה של ראסינג סנטאנדר. שמו של בניון נקשר לקבוצות רבות והוא עבר לאנגליה. ליברפול זיהתה את היכולות שלו ורכשה אותו מווסטהאם. בניון שיחק בליגת האלופות במדיה, כבש שלושער והוסיף צמד בישולים ב-0:8 על בשיקטאש, מה שנחשב לאחד מהמשחקים הגדולים בקריירה שלו. לאחר מכן אף הגיע לחצי הגמר של המפעל. ב-2009 הוא כבש שער ניצחון נגד ריאל מדריד בשמינית הגמר. בהמשך זכה בליגה האירופית עם צ’לסי. אחרי המסע האירופי, הוא שב למכבי חיפה וזכה איתה בגביע. לאחר מכן עבר לבית"ר ירושלים וכיום הוא עדיין פעיל במדי מכבי פתח תקווה. התשוקה שלו למשחק, גם בגילו ה”מופלג”, עדיין לא תמה - ולבניון עוד יש מה למכור. עד היום הוא משחק בליגת העל וגם בגיל 37 הוא אחד מהבולטים בארץ. הוא בעל כמות ההופעות הגדולה ביותר בנבחרת ישראל.
אבי נמני
שנות פעילות: 1989-2008
הופעות בנבחרת ישראל: 80
קבוצות בולטות: מכבי ת"א, אתלטיקו מדריד ובית"ר ירושלים
השחקן ששיגע את אוהדי מכבי תל אביב. הקשר עם הספרה 8 על גבו זכה עם הקבוצה בארבע אליפויות, בארבעה גביעים ושני תארים של גביע הטוטו. הוא מקום שלישי בטבלת הכובשים הגדולים ביותר בליגת העל, בזכות 194 שערים שכבש. ב-1996 הוא זכה עם הצהובים בדאבל והוא עד היום זכור בתור מי שהבקיע את השערים הקריטיים בדרך לתארים הללו. ב-1998 הוא יצא לאתלטיקו מדריד אבל חזר לארץ תוך חודשים ספורים. באירופה הוא לא הצליח להותיר חותם. בעקבות משבר מקצועי, נמני החליט לעבור לבית"ר ירושלים ועורר מחאה גדולה בקרב האוהדים, אבל כעבור זמן קצר יחסית הוא שב למכבי תל אביב והפך לכובש הגדול ביותר בתולדות המועדון.
התקפה
אלי אוחנה
שנות פעילות: 1980-1998
הופעות בנבחרת ישראל: 51
קבוצות בולטות: בית"ר ירושלים, מכלן ובראגה
שערי ליגה: 121
חלוץ ומאמן עבר, מחזיק זכויות הניהול בבית"ר ירושלים כיום. החל את דרכו בקבוצת הבוגרים של המועדון ובתוך שנים הפך לאחד מכוכביה. אחרי שנבחר לשחקן העונה של 1984, שנה לאחר מכן הוא גם כבש את שער הניצחון בגמר גביע המדינה וב-1987 הצעיד את בית"ר לאליפות הראשונה בתולדותיה תוך שכבש 15 שערים. בסיום אותה העונה, נמכר למכלן והוביל אותה לזכייה בגביע אירופה למחזיקות כבר בעונת הבכורה שלו בבלגיה בקמפיין שבו הוא הבקיע שערים מכריעים ובישל בגמר. בתחילת שנות ה-90 חזר לבית"ר, העלה אותה בחזרה לליגה הראשונה וזכה איתה בשלוש אליפויות. בעקבות זאת, הפך לדמות מרכזית שמזוהה עם המועדון הירושלמי ולמלך השערים שלו בכל הזמנים.
רוני רוזנטל
שנות פעילות: 1979-1999
הופעות בנבחרת ישראל: 60
קבוצות בולטות: מכבי חיפה, ליברפול, טוטנהאם וסטנדרד ליאז'
שערי ליגה: 33
החל את דרכו בקבוצת הבוגרים של מכבי חיפה כאשר זו הייתה בליגה השנייה וכבר במשחק הבכורה כבש צמד. שיחק בחיפה שש עונות וזכה בשתי האליפויות הראשונות שלה. לאחר מכן עבר לשחק בבלגיה כאשר קלאב ברוז' שילמה על העברתו, שם הוא זכה באליפות והגיע עד לחצי גמר גביע אופ"א. לאחר מכן עבר לסטנדרד ליאז', במדיה הוא המשיך לכבוש בצרורות ונמכר לליברפול בעונתו השנייה בקבוצה. באנגליה הוא זכה באליפות האחרונה של ליברפול והתאמן תחת המאמן האגדי קני דלגליש.
אלון מזרחי
שנות פעילות: 1988-2005.
הופעות בנבחרת ישראל: 37.
קבוצות בולטות: בני יהודה, הפועל ת"א, מכבי חיפה, מכבי ת"א, ניס, בית"ר ירושלים, הפועל כפ"ס והפועל ב"ש.
שערי ליגה: 207.
"האווירון", מלך השערים של ליגת העל בכל הזמנים עם 207 שערים בליגה ועם 328 בכל המפעלים הרשמיים. זכה בתואר מלך השערים גם בעונות בודדות, ב-1992, 1993, 1994 ו-1998. החל את דרכו בבני יהודה שזכתה באליפות בשנה שבה הוא הוקפץ לבוגרים, אולם נדד לקבוצות שונות ואת ההישגים הגדולים שלו עשה במדי מכבי חיפה, איתה הוא גם זכה באליפות אחת ובגביע אחד. היה שותף למסע עד רבע גמר גביע המחזיקות במסע אירופי מופלא של הקבוצה. באמצע העונה קיבל הצעה מקבוצת ניס והתעקש לעזוב ולנסות את מזלו גם בליגה הצרפתית. בנוסף, היה שותף לאחד מהניצחונות הגדולים של נבחרת ישראל ב-0:5 על אוסטריה באצטדיון רמת גן ב-1999. לאחר מכן עבר לבית"ר ירושלים ושבר את שיא ההבקעות במדי הפועל באר שבע, עד שבגיל 34 הודיע על פרישה אחרי שתפס את המקום הראשון ברשימת הכובשים של כל הזמנים.
מאמן
אברהם גרנט
פעיל כמאמן: 1986-היום
קבוצות בולטות: הפועל פ"ת, מכבי ת"א, מכבי חיפה, צ'לסי, נבחרת ישראל ונבחרת גאנה
גרנט הוא המאמן שהעלה לדרגה חדשה את המונח "ליגיונר", עם קריירה מעבר לים שלא הייתה כמותה עבור מאמן ישראלי. גולת הכותרת היא כמובן תקופתו בצ'לסי, מהקבוצות הטובות והעשירות בעולם באותה תקופה, והגעתו לגמר ליגת האלופות, מרחק פנדל אחד מהנפה. הוא המאמן הישראלי היחיד שאימן באנגליה, ופרט לצ'לסי עשה זאת גם בווסטהאם ובפורטסמות'. הוא אף זכה באליפות עם פרטיזן בלגרד, עבד בתאילנד ואימן את נבחרת גאנה, איתה הגיע לגמר אליפות אפריקה (שוב הפסד כואב בפנדלים). אם נחזור רגע לתקופתו בישראל, הוא רווה נחת עם לא מעט תארים. זה החל בשני גביעי טוטו עם הפועל פ"ת, ונמשך עם ארבע אליפויות (שתיים במכבי חיפה, שתיים במכבי ת"א), גביע אחד ושני גביעי טוטו נוספים. בזכות הישגים אלה קיבל את הנבחרת, אותה הצעיד לקמפיין התיקו הזכור, אותו סיימה הנבחרת בלי הפסד ורק בגלל הפרש שערים לא עלתה לפלייאוף ההעפלה למונדיאל 2006.