נשיא בית המשפט המחוזי, איתן אורנשטיין, הכניס סנוקרת לכדורגל הישראלי ולמעשה גרם, כפי שבכירים הגדירו זאת היום, כ‘אסון גדול’, כאשר לפי שעה השאיר את תשע הנקודות ולא הפחית להפועל תל אביב הקורסת כפי שמחייב התקנון. השופט אורנשטיין כבר הראה שהוא לא סופר בדיוק את החלטות ההתאחדות לכדורגל.
אבל עוד לפני שאורנשטיין החל לעסוק אתמול בהפועל תל אביב, הכל ידעו שהוא בלתי צפוי, שולט היטב בחומר וצריך להגיע אליו הכי מוכן בעולם עם תשובות להכל.
1. המנהלת וההתאחדות לכדורגל קיימו בשבוע שעבר ישיבת חירום כמה שעות לפני שהפועל ת”א הגישה את הבקשה להקפאת הליכים. הייתה זו המנהלת בסוף שדאגה לשלם לאדומים את שכירת מגרש ‘המושבה’ ואת הוצאות קיום המשחק בשבת החולפת מול בני סכנין. אבל נשאלת השאלה מדוע המנהלת עזרה לכבירי והפועל ת”א, אם בסופו של דבר כבירי הלך נגד התקנון וביקש מבית המשפט שלא יפחיתו להפועל ת”א את תשע הנקודות?
אמיר כבירי בבית המשפט (רדאד ג'בארה)מדוע המנהלת וההתאחדות לא הבטיחו זאת מראש. האם מי שהולך נגד התקנון מקבל פרס?
2. עורך הדין עמית פינס נחשב לאחד מעורכי הדין הטובים שיש בתחום. אני בטוח ביושרה של עו”ד פינס ובכוונות שלו, אך כאשר עורך הדין המלומד אומר אתמול בבית המשפט כי ”אם קבוצה אחת משוחררת והשאר לא, זה יוצר חוסר שוויון, היא צריכה לשלם רק את התקציב השוטף ולכן כדי לאזן את חוסר השוויון הזה נאמר שהסנקציה היא מיידית. אני מסייג ואומר, יכול להיות שההיגיון הזה משתנה, יש לו זווית מסוימות אחרי הקפאה, אבל זאת הייתה ההכרעה בעליון”. עו”ד פינס הגיע לדיון כעורך הדין של המנהלת. בעבר עו”ד פינס ייצג את הפועל ת”א והמנהלת הייתה חייבת שעורך דין אחר ייצג אותה בעניין הזה. למרות ששוב, אני בטוח שהכוונות של עו”ד פינס היו טובות וישרות, אך רק בשביל מראית העין ומה שקורה עם כל זה.
עו"ד עמית פינס (רדאד ג'בארה)3. עורך הדין אפרים ברק הוא היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל. לקחו אותו בגלל ההתמחות שלו בדיני הספורט והכדורגל, בגלל הניסיון הגדול שיש לו. ההתאחדות לא שכרה את שירותי המשרד שלו, אלא של עו”ד ברק. ייאמר מיד, כאשר בחרו בו, עו”ד ברק הודיע להתאחדות כי יש עיסוקים רבים נוספים. בדיונים המשפטיים בבתי המשפט הכי חשובים של ההתאחדות בשנים האחרונות, בפרשת ראיקוביץ’, וכעת בעניין הקפאת ההליכים של הפועל ת”א, עו”ד ברק לא הופיע. זה כמו קבוצה שתגיע לגמר ולא תעלה עם ההרכב החזק שלה ובלי המאמן. אין לי טענות למי שייצג את ההתאחדות, אני בטוח שהוא עשה מאמצים וכוונות טובות, אך התוצאות מראות שהוא לא הגיע מוכן להופעה בפני השופט אורנשטיין שניצל זאת היטב. יו”ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני חייב להתעורר. נכון שהחוזה של עו”ד ברק מסתיים בקיץ ונראה ששני הצדדים לא מעוניינים בהמשך החתונה, אך חייבים לחתוך קודם את הדברים. ההתאחדות לא יכולה להפסיד פעם אחר פעם.
עו"ד אפרים ברק (נעם מורנו)4. כעת על ההתאחדות והמנהלת לקחת את עורכי הדין הכי טובים לקראת הערעור לבית המשפט העליון לקרב על עתיד הכדורגל הישראלי. מדוע שלהפועל ת”א יהיה יתרון על הפועל אשקלון, בני יהודה, הפועל חיפה ושאר הקבוצות? אם בית המשפט העליון לא יחזיר את הורדת הנקודות להפועל ת”א, אז אפשר לסגור את הכדורגל פה. השופט אורנשטיין אוהב להיות מקורי, מרחיק לכת, אך הפעם הוא הגזים, הוא רמס את התקנונים ואי אפשר להמשיך כך. הנשיא אורנשטיין הפך את הכדורגל הישראלי לבדיחה. לכן עוד הערב עופר עיני יחד עם אורן חסון צרכים לשבת עם מיטב המשפטנים ולראות מה כותבים בערעור לעליון. אם צריך אפילו שיעצרו את הליגה כי יש פה חוסר שוויון ספורטיבי.
5. הנאמן עו”ד שאול קוטלר, אחרי שייתן חמצן להפועל ת”א, חייב להגיש תביעה אישית נגד יו”ר הבקרה התקציבית עופר אורליצקי. האחרון עשה בדיחה ממוסד הבקרה, גרם להיות נוקשה אחד עם קבוצה איקס ואילו הפועל ת”א זכתה להקלות ממנו. אם צריך, עו”ד קוטלר אפילו צריך לערב את המשטרה שתבדוק מדוע הבקרה כל כך הקלה עם האדומים. בגלל מי? בגלל מה? מי הפעיל לחץ, מי הגיע לפגישות, מה הסמכויות שלו? ועל הבדיחה של אורליצקי שיש לו ציור מכבירי משועבד שנמצא בחו”ל על סמך מכתב. ככה משעבדים מיטלטלין? זה מהסיפורים ההזויים של יו”ר הבקרה שחייב, אם יש לו כבוד, להתפטר אחר כבוד, או שפשוט יעיפו אותו מהתפקיד. עופר עיני חייב להתערב בנושא באופן מיידי גם אם לא נעים לו בגלל מי שקשור לסיפור הזה. ולמה לא ראינו את החבר אורליצקי בבית המשפט? מדוע לא בא לתת הסברים? הוא היה חייב להופיע ולהסביר לשופט אורנשטיין איך הגיע למצב הזה. אני בטוח שעו”ד קוטלר ורו”ח חן ברדיצ’ב ידעו איך לטפל בנושא, ולהגיש גם תביעות אישיות כפי שעשה עו”ד קוטלר בתיקים אחרים. חייבים לבדוק האם הפועל ת”א קיבלה יתרון בצורת הבטוחות שהוגשו לבקרה והאם הבקרה פעלה באופן חוקי ושוויוני בעניין.
עופר אורליצקי וניר ענבר (איתי כהן)