יום ראשון, 04.01.2026 שעה 20:03

הפיזיותרפיסט בדיר: הלבנונים ניסו לצאת גברים

חבר המשלחת הערבי-ישראלי סיפר על שאירע בתקרית האוטובוס: "הם עשו פרובוקציה מיותרת לחלוטין. איפה הרוח האולימפית?". אסי ממן, שליח ONE לריו

|
אדם בדיר עם חבר המשלחת מכווית (פייסבוק)
אדם בדיר עם חבר המשלחת מכווית (פייסבוק)

הרוחות סביב תקרית האוטובוס במשחקים האולימפיים בריו מסרבות להישכח. היום (שבת) הפיזיותרפיסט של המשלחת הישראלית אדם בדיר, ערבי-ישראלי, תקף בשיחה עם ONE את המשלחת הלבנונית: "זה היה מחפיר".

בדיר, שנחשב לאחד מאנשי המקצוע הטובים בעולם בתחומו וליווה היום את המתעמל אלכס שטילוב לאולם ההתעמלות, היה על האוטובוס וסיפר את שאירע: "הם עשו פרובוקציה מיותרת לחלוטין. הם חסמו אותנו ועכשיו אני מבין שהם ניסו לצאת גיבורים בלבנון. זה הכל שקרים, ראש המשלחת שלהם ניסה להרוויח נקודות פוליטיות במדינה שלו. איפה הרוח האולימפית? זו בושה וחרפה וזה לא צריך לקרות באולימפיאדה".

הפיזיותרפיסט, שבמשך שנים מלווה את המשלחות האולימפיות של ישראל, הוסיף על החוויה לצעוד במצעד המשלחות עם הנבחרת: "היה לי חשוב לצעוד עם המדינה שלי. הייתי גאה להיות חלק מהמשלחת. אני מרגיש רק גאווה להיות במשלחת הישראלית. אין פה עניין של לאום, זה אירוע ספורט והאחווה הספורטיבית היא זו שמלווה אותנו. פגשתי פה אנשים מכווית, מצרים ואירן וכולם מצטלמים איתנו וצוחקים. ככה זה צריך להיות".

בתקשורת הלבנונית, סלים אל-חאג' ניקולה, ראש המשלחת הלבנונית הוצג כגיבור לאומי על כך שחסם בגופו את עליית הישראלים לאוטובוס. "הם ניסו לעלות בכוח דווקא לאוטובוס שלנו ולא אפשרנו להם לעשות את זה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */