יום שישי, 06.03.2026 שעה 09:30

האם אליפות ישראל בעכו תטרוף את הקלפים?

בסוף החודש תתקיים התחרות השנייה והמסכמת בסבב אליפות ישראל בטיפוס ספורטיבי 2015. ההפתעות למשתתפים: מתקן חדש ומסלולים גבוהים במיוחד

|
קיר אקסטרים עכו. מחכה למטפסים
קיר אקסטרים עכו. מחכה למטפסים

בסוף החודש תתקיים התחרות השנייה והמסכמת בסבב אליפות ישראל בטיפוס ספורטיבי 2015, בקיר אקסטרים עכו שבגליל המערבי. מטפסים רבים מכל רחבי הארץ יגיעו, להשתתף ולצפות בתחרות, בקיר החדש שנחנך אך באפריל השנה.

תחרות זאת צפויה להיות מיוחדת ומפתיעה מכמה סיבות. ראשית, מדובר במתקן חדש, ועל כן אינו מוכר לציבור המטפסים, בשונה מקיר רמת ישי שבו נערכה התחרות הקודמת. הטיפוס על קיר שאינו בייתי לאף אחד מהמטפסים, עשוי להבליט מטפסים שיש להם יכולת טובה יותר בניתוח "און סייט" מהיר של סגנון הטיפוס, ובהסתגלות למשטחים חדשים. על כן, התוצאות שנרשמו ברמת ישי, עשויות לעבור טלטלה, לקראת ההכרזה הסופית של תוצאות הסבב.

שנית, בקיר עכו מסלולים גבוהים במיוחד. הטיפוס באולם הפנימי הינו לגובה של בין 17 ל-20 מטר, ועל הקירות החיצוניים ניתן למצוא קירות עד לגובה של 30 מטר. על אף שבשלב זה לא ניתן לדעת אילו קטגוריות יתחרו על אילו אזורי טיפוס, אפשר כבר להסיק כי מסלולי המוקדמות של התחרות, שבדרך כלל נעשים לגבהים של 10-12 מטר, יהיו ארוכים יותר, ועל כן יבליטו מתחרים שסיבולת השריר שלהם לאורך זמן טובה יותר. מתחרים אשר התכונה הבולטת אצלם הינה כוח מתפרץ, עשויים למצוא את עצמם בבעיה.

מסלולי הטיפוס יבנו על ידי אותו צוות שבנה את מסלולי התחרות ברמת ישי, ואולי זאת כן בשורה מנחמת למי שאינו אוהב שינויים גדולים. אולם אם יש דבר שניתן לייחס בוודאות לסגנון הבנייה שראינו ברמת ישי, זה שהמסלולים היו מפתיעים ומקוריים, כך שאולי שוב לא כדאי להסתמך על מה שאתם מכירים.

בגזרת ספורטאיי העילית, אלכס חזנוב ונטע פרדמן ינסו להגן על המקום שלהם מהתחרות הקודמת ברמת ישי, ולסיים כמנצחי הסבב. אולם, היות והמתחרים האחרים שעלו איתם על הפודיום, סיימו במרחק שערה מהם, אנחנו עשויים לראות את התנאים בקיר החדש הופכים את הקערה.

קיר עכו שמארח את התחרות, הציע למתחרים הרשומים להגיע ולהתאמן על הקיר במחיר מוזל. זו אכן אפשרות טובה למתחרים שמעוניינים לדעת למה הם נכנסים, ובכל זאת אפשר לשער שהמתח וההתרגשות ביום התחרות, יטרפו שוב את כל הקלפים מבחינת ביצועי המתחרים.

אופיר ינאי, מנכ"ל חברת שפן הסלע המנהלת את פארק אקסטרים עכו, מסר למתחרים כי צפויה להם הפתעה גם מבחינת אחיזות הטיפוס שיהיו על הקיר. שכן רוב האחיזות שישתתפו בתחרות הינן אחיזות חדשות ולא מוכרות לציבור המטפסים.

את טקס הענקת הפרסים יוביל ראש עיריית עכו, מר שמעון לנקרי, יחד עם יו"ר מועדון המטפסים הישראלי נמרוד נחמיאס.
התחרות תתקיים ב28/11/15. ניתן להירשם באתר התחרות:
http://archive35.wix.com/israellead2015
            




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */