יום חמישי, 25.12.2025 שעה 14:52
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

עולה על המקור? תכנית סאטירה חדשה הושקה

"אנחנו במפה", שתעלה ב-HOT ב-18.11, הינה תכנית מערכונים חדשה על עולם הספורט הישראלי. אחד מכוכבי התכנית, אסי ישראלוף: "החומר גם נכתב מעצמו"

|
כוכבי
כוכבי "אנחנו במפה". רוצים לספק אמירה (אור גפן)

רק בשבוע שעבר קיבלנו דוגמה מצוינת כיצד עולם הספורט מייצר חומר נהדר לתכניות סאטירה כשאבי לוזון הצבעוני נתפס בעדשת המצלמה אומר על רן בן שמעון: 'מאמן בושה, קבוצה בושה'. אכן היום (שישי) נערכה פרמיירה באונבירסיטת תל אביב של תכנית מערכונים סאטירית חדשה, 'אנחנו במפה', שתעלה לשידור ב-HOT ב-18.11.

יוצרי הסדרה הם אלי בן דוד, אדר מירום ועמרי עמית, שיצרו גם את תכנית הסאטירה "בובה של לילה". בניגוד לתכנית ההיא, הפעם מדובר בתכנית מערכונים  ללא חיקויים ספציפיים. הקאסט של התכנית כולל שמות בכירים בעולם הבידור הישראלי כמו "שלישית מה קשור", מוני מושונוב, ירון ברלד, אורנה בנאי, צחי גראד וכוכבי אורח נוספים.

צפו בכוכבי הסדרה החדשה "אנחנו במפה״

יוצרי התכנית  סיפרו: "הספורט הישראלי חשוב, טוב ואהוב. אנחנו פה בשביל לעקוץ. יש פה גם סאטירה, אנו מנסים לספק גם אמירה מעבר לצחוקים, אבל המציאות הרבה פעמים מתגברת, כמו שקרה עם אוהדי בית"ר בשרלרואה. המציאות תהיה תמיד יותר חזקה בספורט הישראלי".

התכנית עצמה: "מדובר בתכנית מערכונים בלי חיקויים ספציפיים. יש בספורט הישראלי ברוך השם מספיק גם למערכונים וגם לחיקויים".

עמרי עמית, אלי בן דוד ואדר מירום (איתי כהן)
עמית, בן דוד ומירום. "המציאות תמיד תהיה יותר חזקה בספורט" (איתי כהן)
 

אסי ישראלוף, אחת הצלעות בשלישית מה קשור, שלקח חלק גם ב"בובה של לילה": "אנחנו מאוד אוהבים את עולם הספורט. החומר גם נכתב מעצמו, אבל אני מאוד שמח שהצלחנו לפצח הומור וסאטירה בתוך עולם הספורט ואת הקרדיט אני נותן ליוצרים של התכנית".

חברו לשלישיה, שלום מיכאלשווילי, דיבר אף הוא: "זה פאן בשבילנו, כיף לנו. יחד עם זאת, אין הרבה קלילות בתכנית אלא זו תכנית בועטת וסאטירית. אנחנו כולנו הורים לילדים, התבגרנו ובא לנו להגיד משהו מעבר ליצירת מערכונים".

שלום מיכאלשווילי ואורנה בנאי (איתי כהן)
מיכאלשווילי ובנאי. "תכנית בועטת וסאטירית" (איתי כהן)
 

אחת מחברות הקאסט המעניינות ביותר תהיה אורנה בנאי, שעסקה עד כה בתכניות בידור ("רק בישראל") או סאטירה ("ארץ נהדרת ו"גב האומה") והעיסוק בעולם הספורט חדש לה לגמרי. על השילוב שלה אמר מיכאלשווילי: "ההשתלבות שלה טבעית לגמרי".

בנאי עצמה אמרה: "יש קשר בין הספורט לפוליטיקה. הספורט הוא נורא יצרי, הוא יכול גם לגבש וגם לקרוע בגלל היריבות והתחרותיות. יש מן המשותף, בעיקר בצד הרע, בין האנשים שמנהלים את הספורט לפוליטיקאים".

אדיר מילר (איתי כהן)
אדיר מילר. גם הוא הגיע (איתי כהן)
 

מי שעבורו יהיה זה הפרוייקט הטלוויזיוני השני בתקופה האחרונה שקשור לעולם הספורט הוא מוני מושונוב, שכיכב בסדרה "שחקן זר". מושונוב אמר: "מאז ומתמיד אהבתי ספורט. שיחקתי 6 שנים בקבוצת כדורסל, אליצור חולון, שם הייתי 'הרוקי' הכי צעיר בעולם לאחר שהתחלתי לשחק בגיל 42. בשחקן זר הייתי אבא של ספורטאי, פה אנו עוסקים בתכנים הספורטיבים ומביטים לצדדים, מסתכלים על עצמנו כחברה כי תחלואי החברה הם גם תחלואי הספורט הישראלי".

מיכאלשווילי ומושונוב. ישתפו פעולה (איתי כהן)
מיכאלשווילי ומושונוב. ישתפו פעולה (איתי כהן)
 

אחד מהכוכבים הבולטים של "בובה של לילה" ו"ארץ נהדרת" ירון ברלד סיפר: "עולם הספורט ועולם הפוליטיקה 'דפוקים' באותה המידה. יש קצת אווירה של מילואים בתכניות סאטירה על עולם הספורט. בפוליטיקה יש משהו יותר מתוחכם כזה, אבל העיסוק בשני התחומים הוא מדהים".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */