יום ראשון, 11.01.2026 שעה 09:52
ליגת העל Winner 25-26
4216-4318הפועל ב"ש1
4219-4118בית"ר ירושלים2
3619-3718מכבי ת"א3
2916-3318מכבי חיפה4
2923-3318הפועל ת"א5
2628-3318הפועל פ"ת6
2439-3018מכבי נתניה7
2325-2118בני סכנין8
2138-2318עירוני טבריה9
1931-2518הפועל חיפה10
1834-2217מ.ס אשדוד11
1329-1917עירוני ק"ש12
1229-1618הפועל ירושלים13
745-1518מכבי בני ריינה14

טביב מאיים: אם ניענש, אז אני נכנע חד וחלק

הבעלים ירה בדיון של בית"ר ירושלים בשל הקריאות 'מחבל' לעבר עאבד, בו ההחלטה נדחתה. טביב: "אם ביה"ד יעזור לנו, נילחם בגזענות והאלימות"

|
טביב ומוסזון. הטענות יעזרו? (נעם מורנו)
טביב ומוסזון. הטענות יעזרו? (נעם מורנו)

בית"ר ירושלים עמדה היום (רביעי) לדין בבית הדין, בפעם הרביעית העונה, לאחר שבמשחק האחרון מול עירוני קריית שמונה, באצטדיון טדי, אוהדיה קראו לחלוץ האורחת אחמד עאבד "מחבל". הדיין גיורא לנדאו בחר בסיום הדיון לדחות את ההחלטה, אך את ההצגה תפס הבעלים של בית"ר אלי טביב, שהגיע ודרש מהבית הדין סיוע ואף הסביר כי הוא שוקל את דרכו במועדון בשל האירועים האחרונים.

טביב הגיע לבית הדין  מלווה בעו"ד, רוני מוזסון, ומנהל האבטחה בטדי, אלון איפגין. הדיין, גיורא לנדאו, הקריא בפתיחה מתוך דו"ח השופט: "הקהל של בית"ר ירושלים צעק לאחמד עאבד 'אחמד עבד מחבל בדקה ה-83'". בנוסף לזה, גם דו"ח המשקיף תומך בעדות של הקריאות נגד חלוץ ק"ש ומציין כי לעברו נקראו: "מחבל, מחבל, מחבל".

טביב:" נלחם בגזענות עד הסוף"

טביב נכנס לדיון (נעם מורנו)
טביב נכנס לדיון (נעם מורנו)
 

מוזסון פתח את הטענות של בית"ר ואמר: "עד הדקה ה-83 לא התרחשו שום אירועים מיוחדים", לנדאו טען: "עד הבקעת השער היו עוד קריאות". מוזסון תמך בגרסתו המקורית והוסיף: "הקריאות החלו רק אחרי שהשחקן קינטר את הקהל. אני לא יודע מה לעשות נגד מאות אוהדים שקוראים קריאות כאלו למעט פעולות ביום-יום שאנחנו מבצעים. העונשים שאנחנו מקבלים מבית הדין לא עוזרים לנו".

לנדאו הגיב: "המאבק בגזענות יותר חשוב מהספורט ואנחנו לא רוצים להיות במקומות שהנושא הזה בכלל נדון לכן אופציה של ייאוש לא קיימת". מוזסון המשיך: "בתקופה של טביב במועדון נעשות פעולות שלא נעשו בעבר ואני כאן מ-2006. אנחנו מעמידים צוותי אבטחה מטעמנו על מנת לתפוס את המתפרעים, דבר שאף אחת מהקבוצות לא עושות כדי לתפוס את המתפרעים גם במשחקי חוץ. עד היום תבענו 12 אוהדים, גם את זה אף קבוצה אחרת לא עשתה".

אלי טביב בבית הדין (נעם מורנו)
אלי טביב בבית הדין. יקבל את הסיוע? (נעם מורנו)
 
דיון בית&qout;ר ירושלים (נעם מורנו)
דיון בית"ר ירושלים (נעם מורנו)
 

מוזסון הוסיף: "אנחנו עושים עבודה סיזיפית וגם תבענו את האוהד שהצית את האבוקה. בנוסף גם שללנו מינויים ואנחנו מפעילים צלמים מטעמנו כדי לצלם את הקהל תוך כדי המשחק. אנחנו נלחמים בתופעת שבירת הכיסאות שגורמת לנזקים הללו. שילמנו בפעם האחרונה נזק של 13 אלף שקלים על הכיסאות ועוד קנס. שלא נדבר בכלל על סכומי העתק שאנחנו משלמים למשטרה, למאבטחים ולעורכי הדין שתובעים את האוהדים. אני לא יודע מה אפשר לעשות יותר מזה, את המשטרה אני לא יכול להחליף ואי אפשר כל היום להתעמת עם האוהדים שלנו. אנחנו משלמים למשטרה כדי לעשות את זה".

טביב הוסיף: "אם יש קריאות גזעניות צריך להוציא את האוהדים החוצה. אנחנו מנהלים שיחות עם המשטרה אבל זה לא ישתפר עד שהקהל שמשתולל יצא מחוץ לאצטדיון. אנחנו עוד נמצא פתרון אבל חשוב לציין כי הוא התגרה בהם. מנגד הם לא צריכים לקרוא לו 'מחבל'".  

מוזסון ואיפגין (נעם מורנו)
מוזסון ואיפגין (נעם מורנו)
 

לנדאו הגיב: "ההתרשמות שלי שהברכות לשחקן התחילו קודם לכן וזו הסיבה שהוא השתיק אותם. התגובה של ופסולה אבל הוא לא עומד לדין ואני לא מאחל לאף אחד להתמודד מול תופעה כזו ולחטוף כל שבוע קריאות כאלו".

בעלי בית"ר הגיב: "העונה היו עירועים אלימות אצל קבוצות אחרות ואצלנו זה לא קורה. לא ראו אצלנו זריקת חפצים, מוטות ומקלות. אנחנו מתגברים את את האבטחה. הייתי במשחק מול סכנין ושמעתי שם איטבח אל יהוד ואת זה לא רשמו בדו"ח. בבית"ר תמיד קל, למרות שלא רואים את האלימות הפיזית".

לנדאו טען מנגד: "חייבים למגר את האלמנט הגזעני", טביב אמר: "לא מעניין בכלל את האוהדים העונשים שקיבלנו עד היום. הפסדתי שלוש מיליון שקלים ומחובתי לתבוע את אותם אוהדים. בית הדין צריך לעזור למועדום בתנאי שהוא עושה הכל כדי להתמודד עם התופעה. אם אנחנו נענש אני מרים ידיים וזה יהיה ניצחון חד וחלק לגזענות והאלימות. אני חושב שבית הדין צריך לעזור לנו ולא ללכת נגדנו".

הדיין גיורא לנדאו (נעם מורנו)
הדיין גיורא לנדאו. הזדהה עם עאבד (נעם מורנו)
 

טביב הוסיף: "מדובר באנשים שצריכים לשבת מאחורי סורג ובריח, בשיתוף עם המשטרה נעשה את זה. שלושה חודשים שאנחנו משחקים מחוץ לטדי". אפגין סיפר: "אני זה שנמצא בשטח בפועל ובמשחקי החוץ אנחנו מביאים מאבטחים. יתר האוהדים בהלם מהכמות שאנחנו מביאים לכל משחק. גם את מדליק האבוקה תפסו מצילומים שלנו והוא הועמד לדין. הקללות הפעם היו באמת רק אחרי שהשחקן התגרה בהם". טביב סיכם: "כל היום אני מקבל הודעות מאוהדי בית"ר שמאיימים עליי כי אני תובע את האוהדים. אני צריך להילחם גם נגדם".

עו&qout;ד מוזסון ואלי טביב (נעם מורנו)
עו"ד מוזסון וטביב. דרשו הבנה וסיוע (נעם מורנו)
 

הבעלים סיכם: "גדלתי בשכונה שבה היו הרבה עבריינים והיום אין את זה כבר כי היה שם תהליך. זה לא דבר שקורה ביום אחד ואני מבקש מבית הדין לעזור לי בתהליך הזה. נמשיך במלחמה בגזענות עד הסוף. אם בית הדין יעזור לנו להילחם בגזענות אז נוכל להילחם. זה תלוי בבית הדין".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */