אחד מהטורנירים המעניינים והצמודים שיש לכדורגל הבינלאומי להציע ייצא לדרך לקראת מחר (שישי), קרוב מאוד כאן אלינו בארץ הקודש, אצל השכנה מצרים. לא, לא מדובר רק בקופה אמריקה, כיוון שבשנים האחרונות הנבחרות שביבשת אפריקה ממש לא נופלות ברמתן מאלו של הטופ העולמי. לראשונה אי פעם עם 24 קבוצות ולא 16, אליפות היבשת השחורה שחלה אחת לשנתיים, יוצאת לדרך בכל הכוח.
קמרון, שזכתה בטורניר האחרון ב-2017, תנסה להגן על התואר והיא בהחלט מועמדת ריאלית לזכייה, אבל מצרים שתארח את הטורניר מוגדרת כפייבוריטית המובהקת להניף את הגביע, בעיקר בשל העובדה שי ש לה את מוחמד סלאח. אליפות אפריקה תכלול שישה בתים וארבע נבחרות בכל אחד מהם, כשהשתיים שתסיימנה ראשונות תעלנה לשמינית הגמר יחד עם ארבע הנבחרות שתסיימנה במקום השלישי במאזן הטוב ביותר.
ישמרו על הבית? סלאח ומצרים מסתערים על הגביע
המארחת של חאבייר אגירה איכזבה במונדיאל אחרי שלושה הפסדים, אבל בכל אחד מהם לא נפלה ביכולתה מהנבחרות שעמדו מולה. אחרי שתיקן את הגמר מהעונה שעברה בצ’מפיונס עם זכייה העונה ביחד עם ליברפול, מוחמד סלאח רוצה לעשות את אותו הדבר גם בזירה הבין לאומית. מצרים היא שיאנית הזכיות בטורניר עם שבע כאלו, כאשר האחרונה הגיעה ב-2010. ב-2006 הפרעונים לקחו את התואר על אדמתם, כאשר ב-2017 הגיעו עד לגמר אך נכנעו לקמרון.
יקלקל לסלאח? מאנה וסנגל – מהמלהיבים ביבשת השחורה
הנבחרת האפריקאית שהכי הלהיבה במונדיאל ברוסיה והודחה ממנו בצורה הכי אכזרית שיש (כרטיס צהוב אחד יותר מיפן, עמה סיימה במאזן זהה לחלוטין), יודעת שהטורניר הנוכחי יכול להוות את התיקון אותו היא מחפשת. סאדיו מאנה, שגם העונה במדי ליברפול היה לא פחות טוב מסלאח, רוצה להוכיח סופית שהוא יכול להיות הכוכב של הקבוצה וההתחלה היא סחיבת נבחרתו לגביע. שווה לשים לב גם לקייטה באלדה מאינטר ולקאלידו קוליבאלי מנאפולי, שמוגדר על ידי רבים כאחד הבלמים הטובים בעולם.
תקווה להרוויח מהווינריות של סיידורף: קמרון רוצה גביע שני ברצף
שחקן העבר האגדי קלרנס סיידורף מונה למאמנה של קמרון באוגוסט 2018 וזה יהיה הטורניר הראשון שלו עם האריות. אלופת היבשת תרצה לזכות שוב בתואר, כאשר היא הנבחרת שרשמה את המספר השני הכי גבוה של זכיות בטורניר עם חמש כאלו. ג’ורג’ מנדז’ק ממכבי חיפה נכלל בסגל של המאמן ההולנדי, שמקווה להשיג תואר יוקרתי גם כדמות על הקווים, כאשר אריק צ’ופו-מוטינג מפאריס סן ז’רמן יוביל את ההתקפה. בין הקורות צפוי לעמוד השוער הנפלא של אייאקס, אנדרה אונאנה, שמגיע אחרי עונת שיא מבחינתו בקבוצה ההולנדית.
מגיעה לבאר אך לא שותה ממנו: זו השנה של גאנה?
גם הגנאים רשמו הישגים נפלאים בטורניר הזה בעבר כאשר זכו בו ארבע פעמים, אבל הפעם האחרונה הייתה רק ב-1982. בתחרויות האחרונות הנבחרת הזו הייתה קרובה מאוד לתואר כשהגיעה עד לחצי הגמר לפחות בכל אחד מששת הטורנירים האחרונים (פעמיים תחת אברהם גרנט, כולל גמר ב-2015 בו נכנעו לחוף השנהב בפנדלים), והפעם גאנה מקווה שהיא סוף סוף תוכל גם לזכות. תומאס פארטה מאתלטיקו מדריד וקוואדוו אסמואה מאינטר צפויים לקחת את המושכות בקישור הברזל של הגנאים, כשבחוד האחים אנדרה וג’ורדן איו אמורים להיות אחראים על מרבית השערים.
אסור לשכוח את ניגריה ואוגו
הנשרים, שעפו משלב הבתים של המונדיאל האחרון מול ארגנטינה בדקות הסיום, יודעים שהם מהפייבוריטים לזכייה, שכן הסגל שלהם מלא באיכות ובניסיון. את ג’ון אוגו מהפועל באר שבע כולכם מכירים, אבל אליו יצטרפו גם איקוום אוטו אוטין, הרכש של מכבי חיפה, אחמד מוסא הקפטן, מוסס סימון מלבאנטה וכמובן אלכס איוובי מארסנל. בהגנה, קנת’ אומרו מלגאנס ואולה איינה הקשוח מטורינו ינסו לסייע לנשרים להגיע רחוק ככל שאפשר בטורניר, ואולי אף לזכות בו.